• BIST 8718.11
  • Altın 2244.727
  • Dolar 32.3302
  • Euro 35.1556
  • Erzurum 1 °C
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C

Erzurum’da hasat festivali

Erzurum’da hasat festivali
Erzurum’da Devlet Su İşleri 8. Bölge Müdürlüğünün organizesinde Daphan Ovası 2022 yılı hasat festivali düzenlendi.

Düzenlenen etkinliğe Erzurum Valisi Okay Memiş, AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz, İl Emniyet Müdürü, İl Jandarma Komutanı, Daphan Sulama Birlik Başkanı, DSİ 8. Bölge Müdürü Oğuzhan Yavuz ve çok sayıda çiftçi katıldı. Etkinlikte protokol konuşmalarının ardından ayçiçeği hasadı yapıldı.
2024 yılında su olan her alana sulama sistemi yapacaklarını söyleyen Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Sekman, “Biz Erzurum Büyükşehir Belediyesi olarak tarıma ve hayvancılığa olan desteklerimizi sürdürüyoruz. 2023 yılında bizim sorumluluğumuzda olan hiçbir yolu asfaltsız bırakmayacağız. 2024 yılında nerede su varsa oraya sulama sistemleri yapacağız ve suların boşa akmasını engelleyeceğiz” diye konuştu.
Geçen yıla oranla üretimin arttığını kaydeden Milletvekili Taşkesenlioğlu, “Biz AK Parti olarak bu ovalarda yaşayan çiftçilerimizin her daim yanlarında olmaya gayret ettik. Sadece hububat üretimimiz bile geçen yıla göre yüzde 150 oranında artmış durumda bulunuyor. 160 milyon ton hububattan 380 milyon tona çıkmış olduk” dedi.
Tarım ve hayvancılıkta yıllık 12 milyar gelire ulaşıldığını belirten Vali Memiş, “Daphan Ovası muhteşem bir ova, neredeyse burada sulamada yüzde 80’e ulaştık. Erzurum’un yüzde 3’ü Erzurum’da üretilir durumda bulunuyor. Hiçte azımsanacak bir rakam değil. Yıllık tarım ve hayvancılıkta 12 milyar gelire yaklaşmış durumdayız. Her alanda ilerlemeye devam ediyoruz. Sözleşmeli besiciliği de Tarım Bakanlığımızla başlatmayı düşünüyoruz” dedi.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25