• BIST 9997.72
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Erzurum 21 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Erzurum’da ilk ders zili çaldı

Erzurum’da ilk ders zili çaldı
Erzurum’da 1 bin 353 okulda, 187 bin 838 öğrenci ve 11 bin 763 öğretmenle 2023-2024 eğitim-öğretim yılının ilk ders zili çaldı.

2023-2024 Eğitim Öğretim yılı açılışı münasebetiyle Ömer Duygun İlkokulu'nda düzenlenen programa Vali Mustafa Çiftçi, AK Parti Erzurum Milletvekili Mehmet Emin Öz, Yakutiye Belediye Başkanı Mahmut Uçar, İl Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, Milli Eğitim İl Müdürü Yakup Yıldız ve diğer davetliler katıldı.

“Okuyan, araştıran ve sorgulayan bir nesil”
Programın açılış konuşmasını yapan Erzurum Milli Eğitim İl Müdürü Yakup Yıldız, “Gözlerindeki ışığı ve yüreğindeki coşkusuyla etrafa neşe saçan sevgili öğrenciler, bizim de hikâyemiz bu sıralarda başladı. Bizim anılarımızı süsleyen okul yılları, sizin için bembeyaz bir sayfa şimdi. En güzel başlangıçlar için ziller çalacak, sizler derslere koşacaksınız bir bir. Okuyan, araştıran, sorgulayan ve her durumda bilgiye ulaşmanın yollarını arayan, yaşadığı toprakların rüyasını gören ve bu rüyaya tüm dünyayı ortak eden bireyler olmanız en büyük arzumuzdur. Geleceği sizlerin yapılandıracağına, sizler sayesinde yarınlarımızın bu günümüzden çok daha güzel olacağına yürekten inanıyor; yeni eğitim-öğretim yılında hepinize başarılar diliyorum.” dedi. Yakutiye Kaymakamı Tuncay Kaldırım'da törende bir konuşma yaptı.

“Cumhurbaşkanımız eğitime her zaman destek verdi
AK Parti Erzurum Milletvekili Mehmet Emin Öz, özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eğitimle alakalı hiçbir fedakarlıktan kaçınılmayan uygulama ve projelere destek verdiğini belirterek, “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı her anlamda tam donanımlı eğitim kurumlarında hazırlanmaları için gayret ediyoruz. Erzurum’da da eğitimle alakalı sorunları en aza indirgeyerek ve başarı çıtasını yükselterek yeni eğitim-öğretim dönemine mutlulukla giriyoruz” dedi.
“Sosyal medyanın eğitim üzerindeki etkisi fazla”
Vali Mustafa Çiftçi, Erzurum’da bütün sınıflarda eğitimin başladığını ifade ederek, “Temennim ve niyazım odur ki, geleceğimizin teminatı sevgili öğrencilerimizi, göz aydınlığımızı, yavrularımızı geleceği en iyi şekilde hazırlamak, onları daha donanımlı hale getirmek, böylece vatana, millete faydalı bireyler olarak yetişmelerini sağlamak, en büyük dileğimiz ve temennimizdir. Günümüzde eğitimin sadece okullarla sınırlı olduğunu söyleyemeyiz. Özellikle internetin ve sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla bunlar da eğitimin birer parçası haline geldiler. Okullarımızın ağırlığı azaldı belki. Ancak yine de okullarımız eğitimin kalbi ve merkezi olmaya devam ediyor. Yine internetin yaygınlaşmasıyla beraber bilgi güvenliği ve elde edilen bilginin kullanımı noktasında da okula, öğretmene tekrar ihtiyacımız olduğunu hatırlatmak istiyorum. Bu manada hepimiz eğitimin ve öğretimin birer parçasıyız. Toplum olarak bu sorumluluk hepimizin omuzlarının üzerinde. Dolayısıyla eğitimi, öğretimi sadece okula, öğretmene, Milli Eğitim camiasına ihale etme şansımız yok. Toplum olarak bundan hepimizin sorumlu olduğunu ifade etmek istiyorum.”

“Başarısız öğrenci yoktur takip edilmeyen vardır”
Vali Çiftçi velilere de seslenerek, “Lütfen öğrencilerimizi takip edelim. Çocuklarımız okula devam ediyor mu? Kimlerle arkadaşlık ediyor. Zararlı alışkanlıklar ediniyorlar mı? Bunu mutlaka takip etmemiz gerekiyor. Dolayısıyla ben şuna inanıyorum. Başarısız öğrenci yoktur takip edilmeyen, yeterince ilgilenilmeyen öğrenci vardır. Eğer velilerimiz öğrencileriyle kadar ilgilenirlerse okullarda aldıkları eğitimler, öğretmenlerimiz, öğrencilerimize gerekli ilgiyi, eğitimi gösterirlerse yoplumda bu konuda üzerine düşeni yaparsa ben geleceğimizin daha aydınlık olacağını, daha güzel olacağını değerlendiriyorum. Bizim öncelikle üzerimize düşen görevlerimiz var. Toplumdan herhangi bir hak talep etmeden üzerimize düşen görevleri yerine getirmemiz gerekiyor. Ailemiz bizden, öğrencilerimizden iyi bir evlat olmasını, iyi bir evlat olmamızı bekliyorlar. Öğretmenlerimiz iyi bir öğrenci olmamızı bekliyorlar. Devletimiz, milletimiz iyi bir vatandaş, devlete, millete faydalı, iyi birer insan olmamızı bekliyorlar. Dolayısıyla bunların hepsini yerine getirebilmemiz için çok gayret etmemiz, çok çalışmamız gerekiyor.” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından çocuklar şiirler okudu, halk oyunu gösterilerini sundular. Bu arada okula yeni başlayan çocuklara büyükleri tarafından çiçek verildi. Daha sonra katılımcılar hep birlikte ilk ders zilini çaldı, sınıfları ziyaret etti.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Başkan Dal’dan başkent mesaisi24 Nisan 2024 Çarşamba 17:58
  • Orhan Ovacık’tan 100’üncü maç22 Nisan 2024 Pazartesi 11:25
  • Gençlerbirliği: 2 - Erzurumspor FK: 021 Nisan 2024 Pazar 18:38
  • TBP Federasyonu Başkanı Dr. Burhan Kurtuluş, “Temsil değil kürsü hedefimize ulaştık”18 Nisan 2024 Perşembe 15:18
  • Curlingte 2. Lig heyecanı18 Nisan 2024 Perşembe 14:47
  • Erzurumspor’da Gençlerbirliği mesaisi17 Nisan 2024 Çarşamba 12:18
  • Erzurum’da curling heyecanı17 Nisan 2024 Çarşamba 10:50
  • Erzurumspor FK: 0 - Sakaryaspor: 015 Nisan 2024 Pazartesi 19:12
  • Erzurumspor maçlarını Erzincan’da oynayacak10 Nisan 2024 Çarşamba 18:34
  • Göztepe: 3 - Erzurumspor FK: 009 Nisan 2024 Salı 03:04
  • EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
      Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
      Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25