• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Erzurum 24 °C
  • İstanbul 27 °C
  • Ankara 28 °C

Erzurum'da 'Kore Kültür Günleri'

Erzurum'da 'Kore Kültür Günleri'

"İki ülke arasındaki dostluk ilişkileri karşılıklı anlayış içerisinde geliştikçe, Türkiye ile Kore gerçek kardeş ülke olacaktır" dedi.

Güney Kore Ankara Büyükelçisi Sang Kyu Lee,

"İki ülke arasındaki dostluk ilişkileri karşılıklı anlayış içerisinde geliştikçe, Türkiye ile Kore gerçek kardeş ülke olacaktır" dedi.

Güney Kore Büyükelçiliği ile Atatürk Üniversitesi tarafından Kültür ve Gösteri Merkezi'nde düzenlenen "Kore Kültür Günleri" etkinliklerine, Güney Kore Büyükelçisi Lee, Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak ve Türkiye Muharip Geziler Derneği Genel Başkanı Mehmet Şükrü Tandoğan katıldı.

Büyükelçi Lee, burada yaptığı konuşmada, Kore'nin ulusal müzesinde Türkiye Medeniyetler Sergisi'nin düzenlendiğini, İstanbul'da da Kore'nin eserlerinin yer aldığı serginin düzenleneceğini söyledi.

İki ülke arasındaki kültürel alışverişi desteklemek için Ankara'da Kore Kültür Merkezi açıldığını anımsatan Lee, "Yakın bir zamanda Kore'de de Türkiye Kültür Merkezi açılacağını biliyorum. İki ülke arasındaki dostluk ilişkileri karşılıklı anlayış içerisinde geliştikçe, Türkiye ile Kore gerçek kardeş ülke olacaktır" diye konuştu.

Kore Kültür Günleri etkinlikleri sayesinde Erzurum'da Kore kültür bilincini yaygınlaştırmaya çalıştıklarını vurgulayan Lee, Kore ile Erzurum arasındaki kültür alışverişinin daha da gelişmesi gerektiğini ifade etti.

Vali Öztürk de 60 yıl önce yapılan Kore Savaşı ile Türkiye'nin bir dost kazandığını belirterek, Güney Kore'nin artık Türkiye Cumhuriyeti'nin bir dostu, kardeş ülkesi olarak yerini aldığını söyledi.

Kore ile Türkiye arasında kültürel alışveriş yapılmaya başlandığının altını çizen Öztürk, "Gerek Türkiye'de Kore kültürü, sanatı, tarihiyle ilgili, gerekse Kore'de Türk kültürü, sanatıyla ve sportif faaliyetleriyle ilgili olarak çok ciddi faaliyetler günümüzde yürütülmektedir" ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından, Koreli sanatçılar bir konser verdi. Kore yöresel halk oyunları ekibi de "Pungjang" gösterisi yaparak, davetlileri eğlendirmeye çalıştı.

Bu arada, etkinlikler kapsamında Kültür ve Gösteri Merkezi'nde kokteyl düzenlendi.


  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25