• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Erzurum 15 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 19 °C

Erzurum'da uluslararası sempozyum

Erzurum'da uluslararası sempozyum

Erzurum Emniyet Müdürlüğü ve Avrupa Birliği Teknik Destek ve Bilgi Değişim Ofisi (TAIEX) işbirliği ile 28-29 Haziran 2012 tarihlerinde Erzurum'da Şiddetin Sosyal Dinamiklerinin Anlaşılması ve Önleyici Stratejilerin Geliştirilmesi Uluslararası Sempozyumu düzenleneceği bildirildi.
Sosyal yaşamın her katmanındaki şiddetin önlenmesine yönelik etkin politika ve stratejilerin üretilmesinin hedeflendiği Sempozyumun; Şiddetin Sosyal Dinamikleri (Kültür, aile, çevre, sosyo-ekonomik şartlar),
Bıçağa Dayalı Şiddet,
Gençlik ve Şiddet,
Kadın ve Çocuklara Yönelik Şiddet ve Kötü Muamele, Eğitim ve Öğretim Kurumlarında Şiddet, Sağlık Çalışanlarına Yönelik Şiddet, Gözaltında ve Cezaevlerinde Şiddet, Şiddetle Mücadelede Medyanın Rolü
, Siyasal Şiddet, Sporda Şiddet,
Şiddet ve Ruh Sağlığı, Şiddet ve Mağdurlar, Şiddet İçeren Suçlara Müdahale Yöntemlerinin Geliştirilmesi ve Önleyici Politika ve Stratejilerin Geliştirilmesi temalarını kapsayacak.
Ulaşım, otel ve diğer katılım giderlerinin TAIEX tarafından karşılanacağı Sempozyum sırasında, şiddete ilişkin bir afiş sergisi de düzenlenecek.
Sonuç bildirgesinde yer alacak çözüm önerilerinin Ülkemiz için gerçekçi, kapsamlı ve kalıcı olabilmesi bakımından, Sempozyumun bilimsel görüşlerin yanında ilgili tüm paydaşların temsilcilerinin görüş ve önerilerine de açık olmasının esas alındığı bertildi.
Temaları ve katılımcı çeşitliliği itibariyle kapsamlı bir şekilde gerçekleştirilmesi öngörülen Sempozyumun öncelikli amacının, toplumun tüm kesimlerinin katılımını sağlayarak geniş bir akademisyen ve paydaş kesiminin aynı platformda buluşmasına zemin hazırlamaktır. Bu amaca yönelik olarak, Sempozyumda akademisyenler, yetkililer, polis, adliye, sivil toplum kuruluşları ve özel sektör gibi konuya taraf olan kesimlerin temsilcilerinin bir araya getirilmesi planlanıyor.
Her bir konu üzerinde uzun ve detaylı tartışmalar yapmak yerine, toplum üzerinde ihtiyaç duyulan farkındalık düzeyine ulaşılmasının sağlanması ve tüm problemli alanları kavrayabilecek etkin politika alternatifleri ile çözüm önerilerinin üretilmesi hedeflendiği sempozyum sırasında
akademik bildirilerin, örnek uygulama modellerinin ve Sempozyum temaları kapsamındaki tüm görüş ve önerilerin yazılı, sözlü veya görsel olarak paylaşılabilmesi için gerekli olan her türlü düzenlemenin yapılması, sonrasında ise yapılan sunuların editörlü kitap halinde yayımlanması planlanıyor.


  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25