• BIST 8772.38
  • Altın 2999.711
  • Dolar 34.2398
  • Euro 37.0657
  • Erzurum 3 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C

Erzurum'da zimmete hapis...

Erzurum'da zimmete hapis...

Aras Elektrik Dağıtım İl Müdürlüğü'nde tahsilat şefi olarak görev yapan Yüksel B. , hakkında 410 bin lirayı zimmetine geçirdiği gerekçesiyle dava açıldı. Yüksel B., tutuksuz yargılandığı mahkemede 'Denetim görevini ihmal ederek, görevini kötüye kullanarak ve zimmet' suçundan 7, 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

 

Aras Elektrik Dağıtım İl Müdürlüğü'nde tahsilat şefi olarak görev yapan Yüksel B. , hakkında 410 bin lirayı zimmetine geçirdiği gerekçesiyle soruşturma başlatıldı. Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamenin onanması ile Yüksel B., hakkında Erzurum Üçüncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 10 yıl istemi ile dava açıldı. Yüksel B., tutuksuz yargılandığı mahkemede 'Denetim görevini ihmal ederek, görevini kötüye kullanarak ve zimmet' suçundan 7, 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

FATURA BEDELLERİNİ ŞAHSİ

HESABINA AKTARMIŞ

Aras Elektrik Anonim Şirketi'nde endeks işçisiyken, Tahsilat Şefi ve Veznedar olarak görevlendirilen Yüksel B., bilgisayar programını değiştirerek abonelerin faturalarını şirket hesabına değil şahsi hesabına aktardı. Bu yöntemle 445 bin 734 lire 30 kuruşu zimmetine geçirdiği anlaşılan Yüksel B., kurumda yapılan denetim sırasında olayın anlaşılması ile açığa alındı. Yüksel B., hakkında idari soruşturma başlatılınca 34 bin 736 TL'yi kuruma iade etti.

"ZİMMET KOMPSLOSU

KURDULAR"

Mahkemede hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen Yüksel B.,"Benim kurumda kadrom olmadığı için endeks işçisi olarak çalıştım. Zimmetime geçirdiğim iddia edilen 445 bin liranın 34 bin lirasını iade ettim. Çalıştığım bilgisayarı zaman zaman kapatmadığım oluyordu. Üzerime çıkarılan zimmetin büyük bölümü tarafıma komplo kurularak yaptırılmıştır. Suçlamaları kabul etmiyorum" dedi. Mahkeme, Tahsilat Şefi Veznedar Yüksel B.'yi, "denetim görevini ihmal ederek, görevini kötüye kullanmak suretiyle zimmet suçunu işlediği gerekçesiyle 7, 5 yıl hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme aynı zamanda Yüksel B.'yi 3 yıl 8 ay 20 gün süreyle ise memuriyetten men etti.

Cem BAKIRCI


  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25