• BIST 9530.47
  • Altın 2470.869
  • Dolar 32.4148
  • Euro 34.6998
  • Erzurum 4 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 17 °C

Erzurum’dan Hatay’a gönül sofrası

Erzurum’dan Hatay’a gönül sofrası
Erzurum’un Yakutiye Belediyesi tarafından Hatay’da yapımı kısa süre önce tamamlanan "Yakutiye Konteyner Mahallesi"nde Yakutiyeli vatandaşlar kardeş şehir oldukları Antakyalı depremzedelerle iftar sofrasında buluştu.

Erzurum’un Yakutiye Belediyesi, Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok etkilenen Hatay’da konteyner kent kurdu. Yakutiye ilçesiyle kardeş şehir olan Antakya’da kurulan 120 konteyner kapasiteli, çocuklar için oyun alanlarının da bulunduğu konteyner kent depremzedeler için sıcak yuva oldu. Yakutiye Belediyesi tarafından yapılan ve kısa süre önce tamamlanan Yakutiye Konteyner Mahallesi’nde Ramazan dolayısıyla depremzedeler için iftar programı düzenledi. Hatay’da koordinatör vali olarak görev yapan Erzurum Valisi Oktay Memiş, Yakutiye Belediye Başkanı Mahmut Uçar, kardeş şehir Erzurum’dan gelen gönüllü yardımseverler; Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz ve depremzedelerle bir araya geldi. İftar programında konuşan Vali Memiş, “Burada yaklaşık 2 bin kişiyiz şu anda. Sadece Erzurum’dan gelen personel olarak söylüyorum. Bütün deprem bölgesinde ilk arama kurtarma ekipleri Erzurum’dan geldi. Toplamda 562 kişiyi enkazdan sağ kurtardı bizim ekiplerimiz. Ama hayatını kaybeden çok insanımız da oldu. Allah hepsinden rahmet eylesin. Hepimiz çadır kurmaya, konteyner kurmaya, gıda dağıtımına yardımcı oluyoruz. 590 köyün tamamına hiçbir ayrım yapmaksızın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, bakanlarımızın talimatlarını sizlerin ihtiyaçlarını gidermeye gayret ediyoruz. Her gün alandayız her gün sahadayız” dedi.

“Kardeşlerimizle birlikte bir gönül iftarı kurduk”
Depremin yaşandığı 6 Şubat’ta hemen harekete geçerek deprem bölgesine geldiklerini ve çalışmalara başladıklarını söyleyen Yakutiye Belediye Başkanı Mahmut Uçar, “Biz 6 Şubat’ta yaşanan depremden sonra bölgede devletimizin birimleri olarak bizler de burada konumlandık. Depremzede kardeşlerimizin yaralarına derman olmaya çalıştık. Bu anlamda bizi kardeş şehir ilan ettikleri Antakya’da da aynı zamanda konteyner mahalle inşa etmeye başladık. İlçemizin ismini verdiğimiz ‘Yakutiye Konteyner Mahallesini’ yaklaşık 5 gün önce tamamladık. Burada konteyner kentte kalan kardeşlerimizle birlikte bir gönül iftarı kurduk. Şu anda burada bin kişiden fazla hemşerimizle bir iftar gerçekleştirdik. İnşallah bu sofraların bereketi, güzelliği, yaklaşmakta olan Kadir Gecesi'nin yüzü suyu hürmetine böyle acılar yaşamayız. Depremde hayatını kaybeden bütün şehit kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz” ifadelerini kullandı.

Okunan ezanla birlikte iftarını açan Erzurumlu ve Hataylılar birlikte iftar sofrasında bir arada olmanın mutluluğunu yaşadı. İftar programının sonunda depremzedeler tarafından Yakutiye Belediye Başkanı Mahmut Uçar’a plaket verildi.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25