• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Erzurum 23 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C

ETÜ ile Nahçivan devlet üniversitesi arasında iş birliği protokolü imzalandı

ETÜ ile Nahçivan devlet üniversitesi arasında iş birliği protokolü imzalandı
Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) ile Nahçıvan Devlet Üniversitesi arasında eğitim, bilim, sanat, spor ve kültürel faaliyetlerin ortaklaşa düzenlenmesini kapsayan Sosyal ve Bilimsel İş Birliği Protokolü imzalandı.

Çevrimiçi olarak düzenlenen imza törenine ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, Nahçıvan Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Elbrus İsayev ve ETÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Fatih Yetim ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyelerinden Doç. Dr. Ahmet İlker Akbaba katıldı.
İki üniversite arasında imzalanan protokol ile bilimsel veya teknolojik araştırmalara yönelik ortak proje çalışmaları yapılması, proje ve araştırma faaliyetlerine ilişkin sempozyum, kongre, konferans gibi bilimsel, sosyal ve kültürel toplantıların düzenlenmesi, akademik materyallerin paylaşılması, ERASMUS ve TÖMER programları aracılığıyla öğrenci ve öğretim elemanı değişimi yapılması konularında mutabakata varıldı.
Törende konuşan Rektör Çakmak, iki ülkenin tarihsel bağlarının çok eskilere ve derinlere dayandığını ifade ederek: “Bu denli anlamlı ve güçlü bağlara sahip iki ülkenin üniversitelerinin sosyal, kültürel ve bilimsel anlamda iş birliği yapmasından büyük memnuniyet ve gurur duyuyorum. İnanıyorum ki önümüzdeki süreçte birlikte çok güzel işler ortaya çıkaracağız. Bu vesileyle protokolümüzün imzalanmasında emeği geçenlere bir kez daha teşekkür ediyor ve kurumlarımız için hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.
Nahçivan Devlet Üniversitesi’nin Türkiye’deki üniversitelerle yakın ilişkilere sahip olduğunu dile getiren Rektör İsayev ise: “Erzurum ve bölgesi bizim için her zaman çok önemli bir yere sahip olmuştur. İmzaladığımız protokol ile hem kardeş iki ülkenin dostluğunun pekiştirilmesine katkı sağlayacağız hem de bilimsel ve akademik anlamda iki üniversitenin de birbirlerinin bilgi birikimlerinden istifade etmesinin önünü açmış olacağız. Bu anlamda imzalanan protokolün üniversitelerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25