Erzurum'un Palandöken ilçesinde inşaat alanı çevreleyen istinat duvarında göçük meydana gelirken, paniğe kapılan mahalle sakinleri sokağa döküldü.
Olay, bugün öğle saatlerinde Palandöken ilçesi Yıldızkent semtinde meydana geldi. Yaklaşık 5 yıl önce temeli kazılan ve halen temel aşamasında bulunan iş merkezi inşaatının etrafını çevreleyen istinat duvarında büyük bir gürültüyle göçük meydana geldi. Göçük üzerine etrafı toz bulutu kaplarken, inşaat alanının hemen üst kısmında bulunan Şahin 2 ve Gülhan 2 apartmanlarında oturan çok sayıda vatandaş can havliyle kendilerini dışarı attı. İlk aşamada deprem paniği yaşayan vatandaşlar kısa bir süre sonra olayın göçükten kaynaklandığının farkına vardı. Göçük üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sivil savunma ekibi sevk edilirken, vatandaşlar duruma tepki gösterdi. Yıllardır süren inşaat nedeniyle oturdukları apartmanların çökme tehlikesinde bulunduğunu ileri süren vatandaşlar, "Bu inşaat alanı adeta ölüm çukuru olacak sonunda. Yağmurda, en ufak sallantıda burada göçük meydana geliyor. Çocuklarımızın can güvenliği yok. Yetkililer Samsun'da yaşanan facia olmadan buraya bir tedbir almak zorundalar artık. Facia göz göre göre geliyor. Onlarca insan hayatını kaybettikten sonramı tedbir alınacak" diye konuştu.
Erzurum Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız ise olay yerinde incelemelerde bulundu.
Öte yandan, göçüğü haber alarak oturduğu apartmana ailesinin yanına koşarak gelen genç bir kız ise gözyaşlarına boğularak hüngür hüngür ağladı. Yakınları genç kızı teskin etmek için uzun süre dil döktü.
Flaş...Yıldızkent'te vatandaş panikte!

- Yorumlar 0
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler




EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
- 09:48 - Kargaların ceviz merakıyla baş edemeyen esnaf, çözümü günde 1 kilo ceviz bırakmakta buldu
- 09:45 - Erzurum’da 11 ayda bin 256 trafik kazası
- 09:40 - Orman Müdürlüğü’nde hedefler masaya yatırıldı
- 22:35 - BİK, internet medyasını dikkatle izliyor
- 22:26 - Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret ve emekli ikramiyesi açıklaması: Kayıpları giderecek
- 17:22 - Erzurum’a ağır sanayi yatırımı
- 17:19 - Kargo kolilerinden kaçak sigara çıktı
- 16:09 - MEB resmen duyurdu! 81 ile yazı ile bildirildi, yasak kararı geldi
- 15:42 - Erzurumspor FK: 0 - 24 Erzincanspor: 3
- 15:13 - KUDAKAF’23, Atatürk Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşecek
- 15:09 - Faik Güngör Ortaokuluna sıfır atık belgesi
- 15:05 - Koşan ailesinin acı günü
- 15:00 - ETSO Heyeti Dubai’de
- 14:55 - Çomaklı; “Donanımlı altyapımız ile ülkemize hizmet ediyoruz”
- 11:20 - 16 yıl sonra çözülen cinayete müebbet hapis
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25
Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.