• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • Erzurum 6 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Galatasaray En Pahalı Transferler

Galatasaray En Pahalı Transferler
Galatasaray En Pahalı Transferler

Galatasaray en paralı transferler ile dönemlerine göre muazzam başarılar geliştirdi. Lig şampiyonlukları, Avrupa galibiyetleri ve özel turnuvalarda bu transferlerin ne kadar faydası oldu peki?

GS taraftarlarının büyük hayranlık beslediği en iyi transferleri özenle derledik. Santrafor, 10 numara ve sol kanatta en yüksek transfer ücreti verilen futbolcuları ve özelliklerini hemen keşfet!

Galatasaray takımı tarihi boyunca en yüksek transfer ücreti Mario Jardel ile yapılmıştır. Günümüzde en pahalı futbolcusu ise piyasa değeri 20 milyon euro olan Mario İcardi’dir. Efsaneleri kadrosuna dahil eden ya da GS ile efsaneleşen yüzlerce futbolcu gelip gitmiştir. Ancak bazıları transfer ve yıllık maaşları ile takım tarihinde ayrı bir listede yer alır. Bunlardan ilk beşi şöyledir;

  • Mário Jardel de Almeida Ribeiro
  • Nicole Zaniolo
  • Mbaye Diagne
  • Armindo Tué Na Bangna
  • Maruo İcardi

13 milyon ile 17 milyon Euro arasında değişen bonservis bedelleri ile Galatasaray FC’de forma giyen en paralı futbolculardır. Nereden geldikleri ve hangi takımalra transfer olduklarına dair bilgiler, bonservis bedelleri ve gol sayılarına dek merak edilenleri içeriklerden keşfet.

Jardel

Galatasaray en paralı transferler listesinin ilk sırasında yer alıyor. Öyle ki 17.05 milyon € bedel ödenmiştir. Santrafor olarak alınan Jardel döneminde zirvelerde yer aldı.

Mário Jardel de Almeida Ribeiro adı ile bilinen sporcu, Portekiz vatandaşlığı olan bir Brezilyalı’dır. Mário Jardel 2002 senesinde Avrupa Gol Kralı olan yıldız, 2000 senesinde Porto’dan transfer edilmiştir.

2003 döneminden sonra ise Sporting takımına transferi gerçekleşmiştir. 99- 2000 sezonunda UEFA Kupasını almayı başaran Galatasaray’ın efsanevi futbolcularından biridir. Takımdan ayrılışını ise şahsen; "O dönem birileri kafamı girdi ve aklımı karıştırdı. O yüzden de Galatasaray'dan ayrılmak zorunda kaldım." olarak belirtmiştir.

998- 99 ve 2001- 02 sezonlarında gösterdiği muhteşem performanslar sayesinde Avrupa Altın Ayakkabı ödülüne layık görülmüştür.

Nicolò Zaniolo

En son spor haberleri ve güncel listelerde her zaman yer almayı başaran futbolculardan biri de Zanilio’dur. 10 numara olarak transfer edilen Nicole Zaniolo, tam 15 milyon Euro bedeliyle GS sporcusu olmuştur.

2 Temmuz 1999 Massa, İtalya doğumlu futbolcu, şu an Aston Villa takımında oynuyor. Milli takımda da forma giyen genç sporcu orta saha oyuncusudur. 2022- 23 devre arasında GS formasına dahil edilmiştir.

Şubat 2023 tarihinde Roma takımından 4 yıllık sözleşme ile getirildi. İlk golünü Alanyaspor maçında kaydetti. Zaniolo, Kasımpaşa, Adana Demirspor ve Kayserispor müsabakalarında Süper Lig'de ilk 3 maçında gol atan ilk GS’li isim oldu. Lig şampiyonluğunu yaşayan Zaniolo, şu an için kiralık olarak Aston Villa FC’de devam ediyor.

Mbaye Diagne

Galatasaray en paralı transferler arasında santrafor olarak alınan Diagne, 13.00 milyon Euro’luk transferiyle adından çokça söz ettirdi. Senegalli futbolcu, Galatasaray’a Kasımpaşa’dan transfer edilmiştir. Süper Lig’de oynadığı sezon toplam 30 gül atmıştır. Futbolcunun öne çıkan haberlerinden bazı derlemeleri hemen sunalım;

  • 28 Ekim 1991 Dakar, Senegal doğumludur.
  • 28 maça çıkan Diagne, 30 gol atmayı başarmıştır.
  • Galatasaray ile 11 maçta forma giyip, 10 gol kaydetmiştir.
  • 30 golünün 12’si penaltıdan atılmıştır.
  • 8 adet kafa golü ve 10 ayak golü ile ligin parlayan futbolcularından biri olmuştur.

GS Futbol Kulübüne 4,5 yıllık sözleşme ile dahil edilen oyuncu, 10 milyon bonservis bedeli ile duyurulmuştur. Güncel oynadığı takım ise El Kadisiyah’tır. 9 numaralı forma giyen sporcu, forvet pozisyonundadır.

Bruma

Spor toto fikstür açıklamalarında gündemde sıklıkla yer almaya devam eden sporculardan biri de Bruma’dır. Sahadaki hızı ve çevik performansıyla bilinen futbolcu sol kanat olarak GS’de forma giymiştir.

13.00 milyon € transfer bedeli ile galibiyetlerde önemli rol almış bir takım oyuncusudur. Katılma tarihlerine göre Bruma;

  • 2013 senesinde Galatasaray’a gelmiştir.
  • 2014 senesinde Gaziantepspor’da oynadı.
  • 2023 sezonunda Fenerbahçe’ye katıldı.

Portekiz Milli Takım formasını da giymeye devam eden Bruma, 24 Ekim 94 doğumludur.

Armindo Tué Na Bangna tam adıyla tanınmaktadır.  Bir kanat oyuncusu olarak Avrupa’da da çeşitli takımlarda oynamıştır.

Bissau, Gine-Bissau doğumlu sporcu, şu an 29 yaşındadır. Galatasaray’a geldiğinde sözleşmesi 3 senelik imzalandı. 2013- 2014 sezonunda 1 milyon euro yanı sıra sezon 1 milyon 100 bin euro sabit ödeme yapıldı.

Bruma 3 Eylül 2013’de katıldığı takımda ilk kez, Antalyaspor maçında çıkmıştır. Avrupa'daki ilk maçınaysa Real Madrid müsabakasında dahil olmuştur. İlk golünü Balıkesirspor maçında sağlamış ve skorun 4-0 olmasına destek katmıştır.

Mauro Icardi

Paris Saint-Germain'den yüksek bir transfer ücretiyle getirilen Mauro Icardi halen Galatasaray’da forma giyiyor. Son dakika spor haber ajanslarında büyük ilgi gören bu transfere göre 3 senelik sözleşme ile 10 milyon Euro bonservis ücretiyle   ara dönemde kadroya dahil edildi.

Yıllık 6 milyon Euro maaş opsiyonu ile GS’li olan İcardi, Serie A’da iki defa gol kralı seçilmiş ve Galatasaray’da da aynı başarıları yakalamıştır.

Mauro Emanuel Icardi Rivero tam adım ile santrafor mevki oyuncusudur.  19 Şubat 1993 Rosario, Arjantin doğumlu sporcu, Süper Lig'de çıktığı 33 maçta 32 gol ile başarı kaydetmiştir.

Bir önceki sezon ise 24 maça çıkan sporcu, 22 golle büyük zaferleri elde etmiştir. Yeni sezonun 9 maçında 10 gol kaydetmeyi başardı. Ligin en popüler futbolcularından biri olarak da bilinen İcardi, Şampiyonlar Ligi’nde de GS formasını taşımaya devam ediyor.

F.C Sarretta takımında ilk kez kariyerine başlayan İcardi, Kanarya Adaları, Barcelona Akademisi, Sampdoria ve Cenova takımlarında kendini geliştirmiştir. Galatasaray ile Şampiyonluk Kupası başarısı elde etmiş ve güncel sezonda da hem gol krallığında ilk sırada yer almaya hem de UEFA Şampiyonlar Ligi maçlarında gol atmaya devam ediyor.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25