Ardahan'ın Posof ilçesinin Sarıgül köyünde yaşayan Yusuf Can (18) ve Mustafa Can Bilgili'nin (18) yaylada hayvanlarını otlatırken bir anda üzerlerine yıldırım düştü.
Erzurum Şehir Hastanesi’nde tedavisi süren Yusuf Can'ın boynundaki zincir kolyenin bulunduğu bölge yandı. Yanık Tedavi Kliniğinde tedavisi devam eden Yusuf Can, "Olay sonrası gözlerimi hastanede açtım. Yağmur yağınca ıslanmamak için Mustafa ile açtığımız şemsiyenin altına girdiğimizi hatırlıyorum. Sanırım boynumda taşıdığım altın zincir kolyenin izi derime çıkmış ve kolye parçalanmış" dedi.
Posof’un Sarıgül Mahallesi’nde çoban olmadığı için gençler sırayla hayvanları otlatıyordu. O gün sıra Mustafa Can Bilgili ile Yusuf Can’da idi ve inekleri yaylaya götürdüler. Bir süre sonra sağanak başlayınca iki arkadaş, ıslanmamak için şemsiye açtı. Bu esnada yıldırım düşmesi sonucu iki arkadaş yaralandı. Olay yerine yakın köylüler durumu fark edip yetkililere haber verdi. Bölgeye sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Baygın durumdaki iki arkadaş ambulansla Ardahan Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından Mustafa Can Bilgili ve Yusuf Can, Erzurum Şehir Hastanesi Yanık Tedavi Merkezi'ne sevk edildi. Yusuf Can’ın tedavisi halen hastanede devam ediyor.
Hayvan otlatırken üzerlerine yıldırım düştü

Ardahan'da yaylada hayvan otlatırken gençlerin üzerlerine yıldırım düştü. Gençler hastaneye kaldırıldı.
- Yorumlar 0
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler





EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
- 18:39 - CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN ERZURUM İTFAİYESİNE ÜSTÜN BAŞARI ÖDÜLÜ
- 15:35 - Türkiye Orman Ürünleri Meclisi, Özakalın Başkanlığında Toplandı
- 15:31 - İHA'dan Vali Turan'a ziyaret
- 15:26 - Başkan Sekmen’den adaylık yorumu: "İnşallah kaldığımız yerden devam edeceğiz”
- 13:40 - Korkmaz ; “Muhtarlar köprü görevi görüyor”
- 13:32 - İtfaiye Haftası kutlamalarında tulumbacı sürprizi
- 11:52 - DEMİRDÖĞEN, TARIM LİSELERİ ÖĞRENCİLERİYLE BULUŞTU
- 11:45 - Atatürk Üniversitesi, TÜBİTAK 1001 Programında Büyük Bir Başarıya İmza Attı
- 11:40 - Ertaş; "İlk Türkçe Mevlidi Erzurumlu Kadı Darir yazdı"
- 11:37 - Bu çiçekler yaylalardan 'vargit' diyor
- 11:32 - ETB Başkanı Oral’dan bilinçsiz avlanma uyarısı
- 11:28 - Erzurum’da mobil oyun akademisi açılıyor
- 23:05 - Erzurum'da cinayet...Suriyeli adam Rus sevgilisini öldürdü
- 19:04 - Kadın kooperatiflerine eğitim desteği
- 18:55 - ER-VAK’tan şehrin hafızasına katkı
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25
Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.