Hisarcıklıoğlu’ndan Erzurum’a övgü: “Proje fabrikası gibi”

Hisarcıklıoğlu’ndan Erzurum’a övgü: “Proje fabrikası gibi”
Erzurum Ticaret Borsası heyeti, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nu ziyaret etti.

Görüşmede Erzurum ekonomisi, finansmana erişim ve yeni dönem projeleri ele alınırken, kadın meclis üyeleri Hisarcıklıoğlu’nu 28 Ekim’de düzenlenecek “Erzurum Birlikte Güçlü” toplantısına davet etti.

Erzurum Ticaret Borsası (ETB) Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Oral, Meclis Başkanı Yavuz Güney ve beraberindeki meclis üyeleri, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nu Ankara’da ziyaret etti.

Hisarcıklıoğlu’nun daveti üzerine gerçekleştirilen görüşmede Erzurum’un ekonomik potansiyeli, iş dünyasının beklentileri, üyelerin finansmana erişimi ve bölgesel kalkınmaya katkı sağlayacak projeler değerlendirildi.

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen organ seçimlerinin ardından yeniden Erzurum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanlığına seçilen ve aynı zamanda TOBB Genel İdare Kurulu Üyesi olan Hakan Oral, yeni dönemde hayata geçirilmesi planlanan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Hisarcıklıoğlu: “Erzurum Ticaret Borsası proje fabrikası gibi çalışıyor”

Ziyarette Erzurum Ticaret Borsasının çalışmalarını değerlendiren TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, borsanın proje odaklı yaklaşımına dikkat çekerek “Erzurum Ticaret Borsası proje fabrikası gibi çalışıyor” ifadelerini kullandı.

Erzurum ekonomisinin güçlendirilmesi ve iş dünyasının önünün açılması noktasında oda ve borsalara önemli sorumluluklar düştüğünü belirten Hisarcıklıoğlu, üyelerin hak ve hukukunun korunmasının ortak bir görev olduğunu vurguladı.

Hisarcıklıoğlu, “Erzurum’un ekonomisini güçlendirmek, üyelerimizin hak ve hukukunu korumak sizlerin de bizim de görevimiz. Sizler sahada üyelerinizle iç içesiniz, onların sorunlarını ve beklentilerini en iyi bilenlersiniz. Sizlerin bana aktardığı konuları ilgili üst makamlara taşımak ve çözüm bulunması için gerekli girişimlerde bulunmak da bizim görevimiz.” dedi.

Meclis üyelerinin farklı görüş ve önerilerini açıkça dile getirmesinin önemine değinen Hisarcıklıoğlu, ortak akıl anlayışıyla daha güçlü projeler geliştirilebileceğini ifade etti.

Üyelerin finansmana erişimi gündemde

Görüşmede iş dünyasının finansmana erişimi de ele alındı. Hisarcıklıoğlu, Kredi Garanti Fonu (KGF) aracılığıyla sağlanan destekler ve uygun koşullu kredi imkânları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

İşletmelerin finansman ihtiyaçlarının karşılanmasının üretim ve ticaretin sürdürülebilirliği açısından önem taşıdığı belirtilirken, üyelerin mevcut destek mekanizmalarından etkin biçimde yararlanabilmesi üzerinde duruldu.

“1960 öncesinde Erzurum ekonomisi Gaziantep’in önündeydi”

Erzurum’un geçmişten gelen ekonomik birikimine ve ticari potansiyeline de değinen Hisarcıklıoğlu, 1960 öncesinde Erzurum ekonomisinin Gaziantep ekonomisinin önünde bulunduğunu ifade etti.

Görüşmede kentin tarihî ticaret kültürünün ve üretim geleneğinin yeniden değerlendirilmesi gerektiği vurgulandı. Özellikle tarım ve hayvancılık alanındaki güçlü altyapının ekonomik kalkınma açısından önemli fırsatlar sunduğuna dikkat çekildi.

Yerel işletmelerin güçlendirilmesi, ticaret hacminin artırılması, üretim ve girişimciliğin desteklenmesi ile yeni yatırım alanlarının geliştirilmesinin Erzurum’un geleceği açısından önem taşıdığı kaydedildi.

Başkan Oral: “Ortak akıl ve iş birliğiyle çalışmaya devam edeceğiz”

Erzurum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Oral, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’nun davetinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek kendisine teşekkür etti.

Yeni dönemde üyelerin ihtiyaçlarını önceleyen, üretimi ve ticareti destekleyen, Erzurum’un ekonomik gelişimine katkı sağlayan bir anlayışla çalışmayı sürdüreceklerini belirten Oral, TOBB ile yürütülen iş birliğinin önemine işaret etti.

Oral, üreticilerin ve tüccarların karşılaştığı sorunlara çözüm bulunması, Erzurum’un ekonomik değerlerinin daha etkin değerlendirilmesi ve üyelerin ticari faaliyetlerini kolaylaştıracak projelerin hayata geçirilmesi için çalışmalarına devam edeceklerini ifade etti.

Kadın meclis üyelerinden “Erzurum Birlikte Güçlü” daveti

Ziyaret kapsamında Erzurum Ticaret Borsası kadın meclis üyeleri de TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na özel bir davette bulundu.

Kadın meclis üyeleri, Erzurum Ticaret Borsası tarafından 28 Ekim’de düzenlenecek “Erzurum Birlikte Güçlü” toplantısına Hisarcıklıoğlu’nu “Fahri Erzurumlu” olarak katılmaya davet etti.

Kadim Erzurum’un birlik ve beraberliğini pekiştirmek, ortak hedefler doğrultusunda hareket etmek ve kentin geleceğini birlikte şekillendirmek amacıyla düzenlenecek toplantı için davet takdim edildi.

Hedef, Erzurum ekonomisini daha da güçlendirmek

Erzurum Ticaret Borsası heyetinin TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ile gerçekleştirdiği görüşmede, yeni dönemin hedefleri doğrultusunda Erzurum’un ekonomik potansiyelinin harekete geçirilmesi, üyelerin hak ve menfaatlerinin korunması, finansman imkânlarının değerlendirilmesi ve bölgesel kalkınmayı destekleyecek projelerin geliştirilmesi konuları öne çıktı.

Görüşmenin, Erzurum Ticaret Borsasının yeni dönem çalışmalarına ve kent ekonomisinin gelişimine katkı sağlaması hedefleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.