• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Erzurum 16 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Hükümlü ve hükümlü ailelerine iş imkanı...

Hükümlü ve hükümlü ailelerine iş imkanı...

Mahkum yakınlarıyla eski hükümlülerin topluma kazandırılması amacıyla hazırlanan "Toplumla Kaynaştırma ve İstihdam Sağlama Projesi’ nin tanıtımı yapıldı.

Cem BAKIRCI’nın ÖZEL HABERİ

Mahkum yakınlarıyla eski hükümlülerin topluma kazandırılması amacıyla hazırlanan "Toplumla Kaynaştırma ve İstihdam Sağlama" projesi kapsamında Vali Sebahattin Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Apaçık, açılan kurslarda öğrenim gören kursiyerleri ziyaret etti.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Erzurum Kalkınma Vakfı (ERVAK), Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu Başkanlığı Denetimli Serbestlik Yardım Merkezi Şube Müdürlüğü"nce yürütülen proje kapsamında, toplam 150 mahkum yakını ve eski hükümlüye kültür, sanat, mesleki eğitim ve beceriyi artırma kursları veriliyor.

Kursiyerleri ziyaret eden ve projenin tanıtımına katılan Vali Öztürk,”Artık iş ararken, ne iş olursa yaparım’ ifadesini kullanma devri bitti. Açılan kurslar sayesinde bu arkadaşlarımız aldıkları belgelerle rahatlıkla iş bulma imkanına sahip olacaklar.” dedi.

230 BİN TL’LİK PROJEYE BÜYÜK DESTEK

Koruma Kurulu Başkanlığı’nın hazırladığı, 230 bin liralık bütçeye sahip proje kapsamında yürütülen kursların tanıtımı, Büyükşehir Belediyesi Toplum Merkezi’nde yapıldı. Projenin tanıtımına, Vali Sebahattin Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Vali Yardımcısı Özgür Arslan, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Apaçık, Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Fahrettin Korkmaz, Cezaevi Savcısı Ünal Bingül, Ticaret Borsası Başkanı İ. Hakık Hınıslıoğlu, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Rasim Fırat, Denetimli Serbestlik Şube Müdürü Zafer Gün, ER-VAK Başkanı Erdal Güzel, Toplum Merkezi Müdürü Mehmet Emin Öz, Proje Uzmanı Sosyoloğ Elif Yıldırım, Denetimli Serbestlik Proje Koordinatörü Kamil Arı katıldı.

“ÇOK ÖNEMLİ BİR PROJE, ÖNEMLİ BİR BAŞARI”

Eski hükümlü ve tutuklu yakınılanının, kurs bitiminde alacakları sertifika ve kurs belgesi ile hayatlarının değişeceğini ifade eden Vali Sebahattin Öztürk,” Öncelikle böyle bir projenin oluşumunda emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu kursları görmekten büyük mutluluk duydum. Daha önce hayata olumsuz bakan ve cezaevinden çıktıktan sonra, ‘ne iş yapacağım’ diye düşünen, bir yakını cezaevinde olduğu için geçim sıkıntısı çeken kalmayacak. Açılan kurslara katılanlar rahatlıkla iş bulma imkanına sahip olacaklar. Artık iş ararken, ‘Ne iş olursa yaparım’ ifadelerini kullanma devri bitti. Elinizde belgeniz var nereye giderseniz size iş, ekmek kapısı sonuna kadar açılacak. Bu da bu proje kapsamında gelinen noktada projenin ne kadar önemli olduğunu gösteriyor” dedi.

150 KİŞİYE MESLEKİ EĞİTİM SAĞLANACAK

Eski hükümlü, tutuklu ve hükümlü yakınlarına kültür, sana ve mesleki edinme kursları veriliyor. Atatürk Endüstri Meslek ve Tenki Lisesi Metal Bölümü’nde kurs gören eski hükümlüler Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler ve Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Apaçık’ı çiçek vererek karşıladı. Kursiyerler burada aldıkları kursları ile ilgili bilgi vererek, idarecilerden kendilerine iş bulma konusunda yardım beklediklerini ifade ettiler. Kurslara yoğun ilgi gösteren hükümlü ve hükümlü yakınları, “Başta Allah devletimize zeval vermesin, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Valimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Cumhuriyet Başsavcımıza teşekkür ediyoruz” dediler.

“DEVLET KURUMLARI VE SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINDAN BÜYÜK DESTEK ALDIK”

Erzurum Kalkınma Vakfı (ERVAK) Başkanı Erdal Güzel ise suça bulaşan aile reisi veya aileden birine verilen cezanın aileye birçok sıkıntı getirdiğine dikkat çekti. Güzel,”Bazen bu sıkıntılı durumlar ailenin parçalanmasına neden olabiliyor. Bu olumsuz durumun önüne geçmek için ülkemizde Denetimli Serbestlik Merkezleri, suça bulaşmayan vatandaşları cezanın getireceği mağduriyetten korumak için çalışmalar yapıyor. Biz de bu durumu göz önünde bulundurarak bir proje hazırladık. Başta devletimiz ve sivil toplum kuruluşlarından çok büyük destek aldık” dedi.


  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25