• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Erzurum 16 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

İbre Koçak'tan Yana...

İbre Koçak'tan Yana...

İbre Koçak'tan Yana...

 

Atatürk Üniversite’sinde Rektörlük seçimi öncesi Erzurum Olay Gazetesi'nin görüştüğü bazı öğretim üyelerinin ibrenin Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak'tan yana olduğunu belirttikleri, öğretim üyelerinin Ustalık döneminde Sayın Koçak'ın hizmetlerini artırarak devam edeceği yönünde fikir sergiledikleri ortaya çıktı.

 

Yarın yapılacak Atatürk Üniversitesi 16. Rektörlük seçimlerinden Prof. Dr. Hikmet Koçak'ın çıkacağına kesin gözüyle bakılıyor. Atatürk Üniversitesi’nde her rektörün iki dönem görev yaptığını ve bunun bir geleneğe dönüştüğünü anımsatan öğretim üyeleri Koçak'ın ikinci dönemde de önemli hizmetler yapmaya devam edeceğine inandıklarını ifade ettiler.

 

Bazı öğretim üyelerinin Rektörlük seçimiyle ilgili görüşleri şöyle: “Rektör Koçak, dört yılda herkese aynı mesafede kalmayı başardı. Liyakati olan herkese görev verdi. Dekan atamalarına baktığımızda bu durum çok net olarak görülebiliyor. Şehirle, şehir idarecileriyle ve şehrin siyaset ve sivil toplum örgütleriyle de yakın ilişki içerisinde hareket etti. Üniversiteyi halka açtı. Bu güne kadar hakkında ileri sürülen en ufak bir şaibe de yoktur. Dürüst, çalışkan bir insandır.”

 

Üniversitenin, akademik göstergeler bakımından dört yıl içerisinde üstün bir dönem geçirdiğini anlatan öğretim üyeleri, şunları kaydetti: “Rektör Koçak’ın kamuoyuna deklere ettiği çok önemli projeleri var: Müzeler Projesi bunların başında geliyor. Dünyanın 4. Uzay Bilimleri tesisi Doğu Anadolu Uluslararası Gözlemevi’nin temeli bu yıl atılıyor. Engelliler Kış Sporları Merkezi de çok önemli bir proje. 300 milyon TL’nin üzerinde bir yatırım öngörülüyor. Atatürk Üniversitesi’ne Batı Kampusu kuruluyor. Daha onlarca hizmet... Tüm bunların tamamlanması için Rektör Koçak’a dört yıl daha fırsat tanıyacağız. Mütevazı kişiliğini her zaman ön planda tutan Rektör Koçak'ın bir dönem daha rektörlük görevini sürdürmesi hem üniversite hem de Erzurum açısından fayda sağlayacaktır.”

 

 


  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25