• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Erzurum 7 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 16 °C

Ilıca’da 3 Temmuz ve Türkiye Yüzyılı coşkusu bir aradaydı

Ilıca’da 3 Temmuz ve Türkiye Yüzyılı coşkusu bir aradaydı
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Erzurum’a gelişinin 104’üncü yıl dönümü dolayısıyla Ilıca’da da resmi tören düzenlendi.

Temsili bayrağın Atatürk Anıtı’na taşınmasıyla birlikte başlayan törende Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan Cumhuriyet’in 100’üncü yılına ve Türkiye Yüzyılı’na vurgu yaptı.
Mustafa Kemal Atatürk'ün Erzurum'a gelişinin 104’üncü yıldönümü dolayısıyla ilk tören Aziziye ilçesinde düzenlendi. Ilıca’daki Şehitlik Parkı'nda düzenlenen törene, İlçe Kaymakamı Abdulkadir Çelik, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Fevzi Polat, Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, askeri ve mülki erkân ile gaziler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan yaptı.
“3 TEMMUZ SIRADAN BİR GÜN DEĞİLDİR”
“23 Temmuz” denilince akıllara Erzurum Kongresi’nin geldiği gibi, 3 Temmuz denildiğinde ise, hafızalarda Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın Erzurum’a gelişinin canlandığını dile getiren Başkan Orhan, “Bu geliş ki; Cumhuriyet için toprağa atılan ilk tohum, milli kurtuluşumuza açılan ilk kapı ve ilelebet baki kalacak olan bağımsızlığımızın ilk adımıdır. 3 Temmuz; kahraman bir milleti ayağa kaldıran, şahlandıran ve karanlıkları yırtarak ufku aydınlatan yeni bir günün doğumudur. 3 Temmuz; Ilıca’dır. 3 Temmuz Erzurum’dur. 3 Temmuz Sivas’tır, Ankara’dır, Ege’dir, Marmara’dır. 3 Temmuz; doğusuyla-batısıyla, kuzeyiyle ve güneyiyle Anadolu’nun tapu mührüdür, övünç madalyasıdır, kıvanç vesikasıdır. Ve 3 Temmuz; Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın bu kutlu beldede, yani Ilıca’mızda gözyaşlarına boğulduğu ve ‘Bu Milletle Neler Yapılmaz ki!’ diyerek, yedi düvele birden meydan okuduğu günün adıdır” dedi.
CUMHURİYET VE TÜRKİYE YÜZYILI VURGUSU
Konuşmasında bu yılın hem Cumhuriyet’in kuruluşunun 100’üncü yılı ve hem de Türkiye Yüzyılı’nın başlangıcı olduğunu dile getiren Başkan Orhan, “Bu yıl Cumhuriyet’imizin kuruluşunun 100’üncü yılındayız, yani Türkiye Yüzyılı’nın tam da başındayız. Bugün, bizleri, burada bir araya getiren 3 Temmuz gününü ise, Türkiye Yüzyılı’na açılan yeni bir kapı, yeni bir soluk ve yepyeni bir ufuk olarak görüyoruz. Çünkü Türkiye Yüzyılı’nda hepimizin ama istisnasız hepimizin ortak paydası millet olacak, devlet olacak, bayrak olacak, vatan olacak. Türkiye Yüzyılı’nda hepimizin inancı, istek ve beklentileri ortak, hepimizin mutlak hedefi “Tam Bağımsız Türkiye” olacak. Kimse ama hiç kimse veyahut hiçbir güç, bu mukaddes vatan üzerinde sinsi planlar yapamayacak! İçimizdeki İrlandalılar da dahil olmak üzere; hiçbir kesim, hiçbir grup ya da hiçbir yapı, aziz milletimizin milli ve manevi değerlerine dil uzatamayacak! Dolayısıyla bizi tarih sahnesinden silmenin asırlardır hesabını yapan dış güçlere, onlara taşeronluk yapmaktan vazgeçmeyen işbirlikçi dahili hainlere ve özellikle de, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ismini kullanıp, onu istismar etmek suretiyle bu ülkeye egemen olmak isteyen bütün İblis’lere, Türkiye Yüzyılı’nda vereceğimiz cevap da ortak olacak. O cevabın ne olduğuna gelince: Bu cennet vatan, yani Türkiye: Ezelden beridir Türk yurdudur ve hep de öyle kalacak. Bu ülkeyi yurt edinmiş aziz milletimiz ise, bu ebedi yurtta hep hür yaşadı, yine hür yaşayacak! İşte bu doğrultuda bizler; Türkiye Yüzyılı’nı başlatan Liderimiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Beyefendi’nin öncülüğünde; milletimizin huzuru ve refahı, ülkemizin bekası ve selameti için var gücümüzle çalışmaya, koşmaya ve koşturmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
BELEDİYE MECLİSİ ILICA’DA TOPLANDI
Başkan Orhan’ın konuşmasının ardından tören, halk oyunları gösterisi ve öğrenciler tarafından şiirler okunmasıyla son buldu. “Türkiye Yüzyılı’nın ilk Kongresine Adım Adım” sloganıyla gerçekleştirilen 3 Temmuz etkinlikleri kapsamında Aziziye Belediye Meclisi de, bu kez Ilıca’da toplandı. Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Kültür Merkezi’nde toplanan Aziziye Belediyesi Meclisi, gündem maddelerinin tamamını görüşerek oy birliğiyle kabul etti. 3 Temmuz gününe özel olarak Ilıca’da gerçekleştirilen Meclis toplantısının ardından Başkan Orhan, Meclis Üyeleri ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25