• BIST 9689.32
  • Altın 2495.5
  • Dolar 32.5804
  • Euro 34.8524
  • Erzurum 20 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C

İstiklal Caddesi'nde bombalı saldırı! Açıklamalar peş peşe geldi

İstiklal Caddesi'nde bombalı saldırı! Açıklamalar peş peşe geldi
İstanbul'un Beyoğlu ilçesindeki İstiklal Caddesi'nde patlama meydana geldi. Bölgeye çok sayıda sağlık ve polis ekibi sevk edildi.

Patlamanın meydana geldiği bölgede basın mensuplarına açıklama yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay 6 kişinin vefat ettiğini, 2'sinin ağır 81 kişinin de yaralandığını söyledi. Oktay, 'Kadın bir saldırganın bombayı patlattığı belirlendi.' dedi.

Beyoğlu ilçesindeki İstiklal Caddesi'nde patlama meydana geldi. Caddede büyük panik yaşanırken, olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, patlamanın yaşandığı İstiklal Caddesi'ne gelerek incelemelerde bulundu. Oktay’a İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’da eşlik etti. Patlamaya ilişkin açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, ”İstiklal Caddesi'nde talihsiz bir olayla karşı karşıyayız. Tüm ülkemizin ve milletimizin başı sağolsun. Şuan itibariyle kadın olduğunu değerlendirdiğimiz bir saldırganın bombayı patlatması sonucu bu kavşakta oluşan bir terör eylemi olduğunu değerlendiriyoruz. Şuana kadar elde edilen bilgiler çerçevesinde. Tabi çalışmalar tüm yoğunluğuyla devam ediyor. Tüm kamera kayıtları inceleniyor. Tüm mağazalardaki çalışan arkadaşlar da dahil gerekli görgü tanıkları dahil tamamı olayla ilgili görüşülüyor. Gerekli değerlendirmeler yapılıyor. Netleştikçe basınımızla milletimizle de paylaşılacaktır. An itibariyle yine 4’ü olay yerinde olmak üzere 6 kişiyi kaybetmiş durumdayız. Allah rahmet eylesin yakınlarına da tekrar baş sağlığı diliyoruz. 81’de yaralımız var 2’si ağır olmak üzere. Çeşitli hastanelerimizde bu yaralılarımızda tedavi altında. Ümit ediyoruz bir an önce sağlığına da kavuşurlar. Emniyet güçlerimiz, gerek savcılığımız tüm çalışmalarını yürütüyorlar. Olay yeri inceleme tüm hızı ile devam ediyor. Gerek buradaki savcılarımız 8 savcımız var. Merkezde Adli Tıp’ta 6 savcımız ilave çalışmalarını devam ettiriyor. Bu gerektiği taktirde artırılarak tüm çalışmalar güvenlik boyutunda yapılacaktır. Son ana kadar da olayın takipçisi olacağız” dedi.

“Türkiye eski Türkiye değil” diyen Oktay, “Tabi Türkiye’de huzur ve güven hakim. Gerek sınırların içerisinde gerekse sınırlarının ötesinde. Biz kararlıyız. Bu olayların arkasında kim varsa, her kim varsa sonuna kadar sınırların içinde değil dünyanın öbür ucuna da gitse diğer teröristlere nasıl ulaştıysak bunlara da ulaşılacaktır. Yine Türkiye’ye getirilecektir. Yargıya teslim edilecektir. Her ne pahasına olursa olsun bunun hesabı sorulacaktır. Türkiye eski Türkiye değil. Bunu herkes böyle bilsin. Eski Türkiye gibi her yönüyle şuan da kalkınma yönünde, güvenlik yönünde, huzur yönünde istikrarı sağlamış bir ülke ve dünyada bir çok olayda söz sahibi olan bir Türkiye’ye hiç kimse bu tür eylemlerle ne mesaj verebilir ne de yolundan döndüre bilir. Türkiye tüm kararlılığıyla yoluna devam edecektir. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde dimdik devam edeceğiz. Biz bu olayı çözeceğiz. Hem de çok yakında çözeceğiz. Çözdüğümüz zamanda sadece bu olayın tetikçileri değil bu tetikçilerin arkasında kim varsa önünde sağında solunda gerek içeri de gerekse dışarıda her kim varsa bunun hesabı tamamından sorulacaktır” dedi.

Olayla ilgili açıklama yapan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, şu ifadeleri kullandı: 

"Bugün saat 16.20 sıralarında Beyoğlu ilçemiz, Taksim İstiklal Caddesi’nde bir patlama meydana gelmiştir. Olay yerine emniyet, sağlık, itfaiye ve AFAD ekiplerimiz sevk edilmiştir. Can kaybı ve yaralılarımız bulunmaktadır. Gelişmeler kamuoyuyla paylaşılacaktır."

Bugün saat 16.20 sıralarında Beyoğlu ilçemiz, Taksim İstiklal Caddesi’nde bir patlama meydana gelmiştir.

Olay yerine emniyet, sağlık, itfaiye ve AFAD ekiplerimiz sevk edilmiştir.

Can kaybı ve yaralılarımız bulunmaktadır.

Gelişmeler kamuoyuyla paylaşılacaktır.

PATLAMA ANINA İLİŞKİN GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI

Patlamada vatandaşların panikle kaçması cep telefonu kamerasına yansıdı. Görüntüde, bir patlama sesinin olduğu ve alevlerin yükseldiği anlar görülürken, vatandaşların bağırarak kaçtığı kaydedildi.

İSTANBUL CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI SORUŞTURMA BAŞLATTI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı İstiklal Caddesi'nde meydana gelen patlamayla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, "Bugün İstiklal caddesinde meydanında gelen patlama nedeniyle İstanbul cumhuriyet başsavcılığımız tarafından soruşturma başlatılmış olup 5 cumhuriyet Savcısı görevlendirilmiştir. Ayrıca İstanbul sulh ceza Hakimliği tarafından patlama olayı ile ilgili görsel ve işitsel tüm Haber ve sosyal paylaşım sitelerine yönelik yayın yasağı kararı verilmiştir" denildi.

YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ

RTÜK'ten yapılan açıklamada, "İstanbul’daki patlamaya ilişkin yayın yasağı getirilmiştir. Tüm medya kuruluşlarımızın dikkatine önemle sunulur" ifadelerine yer verildi.

RTÜK BAŞKANI'NDAN 'GÜVENLİ KAYNAK' ÇAĞRISI

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin de sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Beyoğlu Taksim’de bir patlama haberi aldık. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Lütfen kaynağı belirsiz bilgilere itibar etmeyelim, güvenli kaynaklardan bilgi sahibi olalım. Farkında olmadan yanlış bilgiyi yaymayalım. İstanbulumuza çok geçmiş olsun" dedi.

Öte yandan DHA Muhabiri Hasan Yıldırım, CNN Türk canlı yayınında "Siviller bölgeden uzaklaştırılıyor. Büyük bir patlama sesi geldi. Olayın duyulması ile beraber itfaiye ve ambulanslar olay yerine sevk edildi. Patlama nedeniyle 11 kişinin yaralandığı belirtiliyor" dedi.

İMAMOĞLU: KORKU VE PANİĞE YOL AÇABİLECEK PAYLAŞIMLARDAN UZAK DURALIM

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da patlamaya ilişkin paylaştığı mesajında şunları söyledi; İstiklal Caddesi’deki patlama ile ilgili Emniyet ve Sağlık ekiplerimize yardımcı olunması, korku ve paniğe yol açabilecek paylaşımlardan uzak durulması zaruridir. İlgili tüm ekipler bölgede, sağlıklı bilgilendirme yapacağız. İstiklal Caddesi’ndeki patlamada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa diliyorum. Olay yerindeki ekiplerin yönlendirmesine katiyen uyunuz ve resmî açıklamalar dışındaki yanıltıcı paylaşımlara itibar etmeyiniz.

KIZILAY GENEL BAŞKANI KINIK: ACİL KAN İHTİYACI BULUNMAMAKTA

Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık sosyal medya hesabından "İstiklal Caddesi’nde meydana gelen patlama sonrası Kızılay Bölge Kan Merkezimizden civar hastanelere ihtiyaç duyulabilecek gruplarda kan ürünleri sevk edilmiştir. Şu an acil kan ihtiyacı bulunmamaktadır. Hayatını kaybedenlere rahmet yaralılara acil şifalar dileriz" mesajını paylaştı.

POLİS CADDEYE ÇIKAN YOLLARI KAPATIYOR

CNN Türk Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk, canlı yayında patlamayla ilgili şu bilgileri paylaştı:
"Bu bir saldırı mı canlı bomba mı, bomba paketi mi bilinmiyor. Bu yönde çok sayıda ihbarın da geldiği söyleniyor. Polis ekiplerinin İstiklal Caddesi'nde çıkan yolları kapattığı belirtiliyor.

Büyük bir patlama olduğunu belirtelim. Bir yandan da Taksim'de şu dakikalarda polis ekiplerinin yoğun bir çabası var. Yaralıların kurtarılması için tahliye çalışması da var. Hala ambulanslar bölgeye sevk ediliyor. Mağazaların içinde de hasarın olduğuna dair bilgiler var. Bölge boşaltılmaya çalışılıyor. İstiklal Caddesi'nin orta noktası gibi düşünün patlamanın olduğunu yeri.

PATLAMA ÇEVRE İLÇELERDEN DE DUYULDU

Bugün de yoğundu cadde. Böyle bir patlamanın yaşanmış olması paniğe neden oldu. Beşiktaş ve Şişli'den de Patlama sesinin duyulduğuna dair bilgiler alıyoruz."

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25