• BIST 9574.22
  • Altın 2493.407
  • Dolar 32.6002
  • Euro 34.8556
  • Erzurum 19 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C

İsviçre Gezilecek Yerler

İsviçre Gezilecek Yerler
İsviçre Gezilecek Yerler

Avrupa’nın keşfedilmesi gereken ülkelerinden biri olan İsviçre, doğal güzellikleri, tarihi yapıları ve kendine özgü kültürüyle birlikte yıl boyunca milyonlarca ziyaretçiyi ağırlamaktadır. Aynı zamanda yaşam koşullarının en yüksek olduğu ülkelerden biri konumunda bulunan İsviçre, bu özelliğini kısa süreliğine de olsa gelen ziyaretçilerine yansıtmayı başarabilmektedir. Yeni yerler keşfetmekten hoşlananlar ve yurt dışı tatilini İsviçre’de yapmak isteyenlerin en çok merak ettiği konulardan biri de gezip görülecek yerler bakımından seçeneklerin zengin olup olmamasıdır. Bu kapsamda sorulan “İsviçre’de gezilecek yerler nelerdir?” sorusunun cevabını sizler için derledik.

İsviçre’de Mutlaka Görülmesi Gereken Yerler

Alp Dağları ile çevrili olan İsviçre, gezilecek yerler bakımından oldukça fazla seçeneğe sahiptir. Bu bağlamda İsviçre gezisine çıkmadan önce bir planlama yapılması tavsiye edilmektedir. Yapılacak olan gezi planlamasında mutlaka bulunması gereken yerler ise şöyle sıralanmaktadır;

Jet d'eau

Cenevre’de yer alan Jet d'eau, şehrin simgesi konumundadır. Türkçeye “Su jeti” olarak çevrilebilen çeşme, eşsiz manzaralar sunmaktadır. Sadece bu çeşmeyi görebilmek için Cenevre’yi ziyaret eden yüzbinlerce kişi bulunmaktadır. Cenova Gölü ile Rhone Nehri arasında bulunan çeşme, saniyede 500 litre suyu ortalama 140 metre yükseğe atabilmektedir. Böylelikle ortaya enteresan manzaralar çıkartabilen Jet d'eau, Cenova sahilinde gezerken bile rahat bir şekilde görülebilmektedir. İsviçre’de mutlaka görülmesi gereken yerler arasında bulunan Jet d'eau’yu ziyaret etmek ücretsizdir.

Bern Eski Şehir

Dünyadaki hemen hemen her ülkede olduğu gibi İsviçre’deki bazı yerleşim yerlerinin geçmişi oldukça eski dönemlere uzanmaktadır. Bern şehrinin en eski yerleşim yerlerinden olan Old City yani Eski Şehir, özellikle görkemli mimarileriyle dikkat çekmektedir. Küçük bir kasaba olan Bern Eski Şehir, nehir kıyısında bulunmakta olup ziyaretçilerine oldukça huzurlu ve keyifli bir gezi deneyimi sunmaktadır. Ortasında bulunan katedralleri, tarihi yapıları ve ufak tefek butik mekânlarıyla İsviçre’nin öne çıkan yerleri arasında sıralanmaktadır.

Zytglogge

İsviçre’nin Bern kentinde yer alan Zytglogge, aslında Orta Çağ’dan kalan tarihi bir kuledir. 13. yüzyılda inşa edildiği bilinen kule, günümüze ulaşana dek birçok farklı amaçlarla kullanılmıştır. Nöbet kulesi, hapishane ve saat kulesi olarak hizmet veren kule günümüzde şehrin adeta buluşma merkezi konumundadır. Bern’in simge yapılarından biri olan Zytglogge, aynı zamanda sahip olduğu astronomik saati ile dikkat çekmektedir.

Bern Katedrali

İsviçre’nin meşhur tarihi yapılarından biri olan Bern Katedrali’nin Orta Çağ’ın son dönemlerinde inşa edildiği bilinmektedir. Üzerinde yer alan 200’den fazla figürüyle dikkat çeken yapı, görkemli mimarisi ve şehre kattığı eşsiz atmosferiyle ünlüdür. Çevresinden turistlerin eksik olmadığı Bern Katedrali, aynı zamanda iç süslemeleriyle de görülmeye değer bir destinasyon olarak öne çıkmaktadır.

Parlamento Binası

İsviçre’nin başkenti olan Bern’de yer alan Parlamento Binası, sahip olduğu Rönesans tarzı mimariyle ünlüdür. Şehrin simgelerinden biri olarak kabul edilen binanın hemen önünde toplamda 26 adet olmak üzere çeşme bulunmaktadır. Bu çeşmelerin her birinin İsviçre kantonunu simgelediği bilinmektedir. İç mekân süslemelerinde de kantolar için yapılmış birçok detayın bulunduğu Parlamento Binası, İsviçre’de gezilecek yerler arasında yer almaktadır.

Einsteinhaus

Ünlü bilim adamı Albert Einstein’ın bir dönem yaşamış olduğu evin müzeleştirilmesiyle ziyarete açılan Einsteinhaus¸ İsviçre’nin başkenti Bern’de yer almaktadır. Al Stadt’ta yer alan müze ev, 1903 ile 1905 yılları arasında Einstein’a ev sahipliği yapmıştır. İçerisinde kendisine ait pek çok detayın bulunduğu Einsteinhaus, özellikle bilim ile içli dışlı olanların dikkatini çekmektedir. Müze evin içerisinde aynı zamanda Einstein’ın hayat hikayesinin anlatıldığı ortalama yarım saatlik bir sinevizyon gösterisi gerçekleştirilmektedir.

Lugano Gölü

Doğal güzellikleriyle adından söz ettirmeyi başarabilen ülkelerden olan İsviçre’de görülmesi gereken bir başka destinasyon ise Lugano Gölü olarak öne çıkmaktadır. Ülkenin sahip olduğu eşsiz manzaraların önemli bir tamamlayıcı olarak bilinen Lugano Gölü, turistik önemiyle de dikkat çekmektedir. Çevresinde çok sayıda restoran, kafe ve turistik tesis bulunan göl, pek çok aktiviteye de imkân tanımaktadır. Doğa yürüyüşü, tekne turu veya bisiklet sürme gibi aktiviteler Lugano Gölü çevresinde yapılabilmektedir.

Botanik Bahçesi

İsviçre’de gezilecek yerler arasında bulunan Botanik Bahçesi’nde dünyanın farklı bölgelerinden getirilmiş bitkiler görülebilmektedir. Alp Dağları, Asya ve Kuzey Amerika’dan özel olarak getirilen bitkiler, Botanik Bahçesi’nde görülmeye değer manzaralar sunmaktadır. Yeşilin her tonunun görülebileceği bahçe, kendi içerisinde 3 bölüme ayrılmaktadır. Palmiye, Fern ve Çöl evleri olarak bilinen bölümler ziyaretçilerine eşsiz bir gezi deneyimi sunmaktadır.

Zürih Gölü

İsviçre’nin görülmeye değer şehirlerinden biri olan Zürih, bu bağlamda doğal güzellikleriyle öne çıkmaktadır. Zürih Gölü, şehrin merkezinde yer almakta olup Alp Dağları manzarası eşliğinde görülmeye değer enstantaneler sunmaktadır. Gölün üzerinde bulunan küçük adacıklar, burada düzenlenen tekne turları ile birlikte keşfedilebilmektedir.

Her dünya vatandaşının hayatlarında bir kez dahi olsa görmeleri gereken mükemmel bir ülke olan İsviçre’ye gidebilmek için vize alınmalıdır. İsviçre vizesi türleri, yapılacak seyahatin türüne bağlı olarak değişmektedir. Her vize türünün ise yasal prosedürleri farklıdır. İsviçre vize başvurusu için profesyonel destek sunan Vize Başvuru Merkezi, süreci sizin adınıza kolaylaştırmakta hem vakit hem de nakit tasarrufu yapmanızı sağlamaktadır. Vize Başvuru Merkezi ile iletişime geçerek İsviçre vizesi hakkında bilgi alabilir ve başvuru için ilk adımınızı atabilirsiniz.

 

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25