• BIST 10045.74
  • Altın 2427.372
  • Dolar 32.4375
  • Euro 34.7804
  • Erzurum 9 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Kalıcı Oje

Kalıcı Oje
Kalıcı Oje

Kalıcı oje kadınların günümüzde sıklıkla tercih ettiği uygulamalar arasında kendisini göstermektedir. Gün içerisinde tırnakların bir yere takılması, sürtünmesi ojelerin çıkmasına sebebiyet vermektedir. Üstelik her gün oje tazelemek zorunda kalan kadınlar zamanını boş yere harcadıklarını düşünmeye başlamışlardır. İşte tüm bu dertlerden kurtulmak için kalıcı oje yaptırmak amacıyla güzellik merkezlerine başvuru yapmaktadırlar.

Evde kalıcı oje nasıl yapılır diye araştıran kadınlar mevcuttur. Ancak evde yaparken pek çok malzeme gerekeceğinden dolayı bir merkezde uzmana yaptırmak daha ekonomik olacaktır. Ayrıca sonuç açısından daha profesyonel bir oje uygulaması meydana çıkacaktır. Evde yapılan ojeler daha çabuk soyulmakta ya da çıkmaktadır. Bu tür sorunlarla karşılaşmamak için işinde profesyonel bir tırnak uzmanına başvurmanızda yarar vardır.

Kalıcı Oje Nedir?

Kalıcı oje; diğer ojelerden farklı olarak cihaz ve malzeme gerektiren bir uygulamadır. Uygulama esnasında ağrı ya da acı hissetmezsiniz. Ancak normal oje sürmeye göre işleminiz daha uzun sürmektedir. Kalıcı oje renkleri değişiklik gösterebilmektedir. Kendi zevkinize uygun olan bir rengi tercih edebilirsiniz.

Kalıcı Oje Malzemeleri ve Uygulama Aşamaları

Kalıcı oje nasıl yapılır aşama aşama aşağıda size anlattık. Bu aşamaların sonrasında artık hayal ettiğiniz oje rengine ve tırnağa kavuşuyorsunuz.

  • Uygulama yapılırken uzun süreli kullanıma uygun oje kullanılmaktadır. Bu normal ojeden farklı olduğundan dolayı kesinlikle parmağınızdaki ya da ayağınızdaki temas etmemesi gerekmektedir. Temasın gerçekleşmemesi için tırnak uzmanı öncelikle tırnaklarınıza manikür yapmaktadır. Eğer oje uygulamasını ayağınıza istiyorsanız pedikür işlemi uygulanır.
  • Kalıcı oje renkleri arasından tercih ettiğinizin tırnaklarınıza tutması için kesinlikle nemden uzaklaştırılması gerekir. Hem ayak, hem de el tırnaklarınızda nem kalırsa uygulama başarısızlıkla sonuçlanır. Bunun için kalıcı oje özel solüsyonu sürülür.
  • En başta tercih ettiğiniz rengin ilk katı tırnağınıza sürülür ve özel cihazda eliniz – ayağınız bekletilir. Özel cihaz UV ışınları içermektedir.
  • Seçtiğiniz renk tırnağa 2 veya 3 kez sürülerek işlem tamamlanır. Ancak burada dikkat edilmesi gereken nokta her oje sürüşünden sonra UV içeren özel cihaza elin koyulmasıdır. Buradaki bekleme süresi yaklaşık 60 saniyedir.
  • Son aşamada ise ojenizin üzerine cila sürülür. Sürülen cila da UV ışınına koyulur ve 60 saniye bekletilir. Az önce bahsettiğimiz özel solüsyon tekrar tırnaklara sürülerek son halini alır.

Kalıcı Oje Dayanıklılık Süresi

Birçok kişi kalıcı oje kendi tırnağına mı yapılır diye sormaktadır. Kendi tırnağından memnun olanlar için ojenin kişinin tırnağına yapılmasında herhangi bir sakınca yoktur. Ojenin dayanıklılık süresi ise hem çevresel etmenlere, hem de el ve ayağa göre değişkenlik gösterilir. Kalıcı ojenin eldeki dayanıklılık süresi 3 ile 4 hafta arasında değişmektedir. Ayakta ise 5 ile 6 hafta arasında dayanabilir.

Kalıcı Oje Nasıl Çıkarılır?

Ojenin dayanıklılık süresi bitince kalıcı oje soyuldu gibi yorumlar duymaya başlayabilirsiniz. Bu durum tamamen doğaldır. Böyle bir durumda uzmana giderek özel solüsyon ve kazıma işlemiyle ojeyi tamamen çıkartabilirsiniz.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25