• BIST 10267.09
  • Altın 2411.913
  • Dolar 32.3139
  • Euro 34.8106
  • Erzurum 5 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 15 °C

Kelepçe

Kelepçe
Kelepçe

Üretimde devamlılığı, istikrarı ve kaliteyi sağlamak adına birtakım ekipmanlara ihtiyaç vardır. Onlardan birisi de kelepçe! Google’da araştırma yaptığınız takdirde sanayide kendisine yer bulan farklı kelepçe türlerinin olduğunu görürsünüz. Onlardan birisi de paslanmaz kelepçe!

Paslanmaz kelepçe; adından da tahmin edilebileceği üzere kullanışlı, dayanıklı ve uzun ömürlüdür. Kendisine duyulan talep bir hayli fazladır. Paslanmaz çelikten imal edilir. Hem boruların hem de hortumların eklemlenmesinde paslanmaz kelepçelerden yararlanılır. Paslanmaz kelepçe; birden çok işleve sahiptir. Boruların birbirlerine sıkı bir şekilde bağlanmalarını sağlar. Buna ek olarak, sıvı veya gaz akışının sorunsuz bir şekilde devam edebilmesi adına yine paslanmaz çelik kelepçelere ihtiyaç duyulur. Paslanmaz çelik kelepçe; farklı kaliteye sahip malzemelerden üretilir. Diğer kelepçelere kıyasla daha çok tercih edildiklerinin altını çizmek gerekir.

Paslanmaz çelik kelepçe; sahip olduğu özelliklerden dolayı geniş bir kullanım alanına sahiptir. Bilhassa otomotiv sektöründe sıklıkla kullanıldıklarının altını çizmek gerekir. Araç içerisindeki hortumların birbirlerine bağlanması sırasında paslanmaz çelik kelepçelerden yararlanılır. Ayrıca, sızdırmazlığın sağlanmasını da yine paslanmaz çelik kelepçe sağlar. Petrol boru ve tarımsal sulama hatları da paslanmaz çelik kelepçelerin kullanım alanları arasında yer alır.

Paslanmaz çelik kelepçe; makine endüstrisi açısından hayati öneme sahiptir. Endüstriyel üretim yapmak adına tasarlanan makinelerde sıvı ve yağların akışı açısından önemli olan boru ve hortumlardaki sızıntıyı önlemek adına bu kelepçelerden yardım alınır.

Nipel

Nipel; bağlantı elemanlarından birisidir. Küçük veya büyük olmasından bağımsız bir şekilde birçok hatta kullanılabilir. Pislik tutucu ve vana gibi elemanları bağlamak adına nipelden yararlanılır. Bunun yanı sıra, ölçme enstrümanları ve vanaları bağlamak adına da yine nipel kullanılır. Nipel; tahmin edebileceğiniz üzere tesisat elemanlarının bağlanmasını sağlar.

Nipel seçimi sırasında birtakım hususlara dikkat edilmelidir. Bilhassa uygulanacak basıncın dikkate alınması şarttır. Buna ek olarak, nipel; farklı malzemelerden üretilir. Bu yüzden, piyasada farklı nipel türlerine rastlanır.

Nipel; bina tesisatlarında olmazsa olmaz niteliğe sahip bir malzemedir. Bina içerisinde ve dışarısında kullanılması mümkündür. Bunun yanı sıra, hem sıcak hem de soğuk su tesisatında kullanılması ciddi bir avantajdır. Nipel; bina tesisatlarının yanı sıra doğalgaz tesisatlarında da kullanılır. Doğalgaz tesisatlarının bir yerden bir yere ulaştırılması adına nipelden yararlanılır. Nipel; borular arasındaki bağlantıyı sağlar. Esnek yapısı sayesinde işlevsel olduğunu ispat eder. Nipel; uzak mesafelere taşınma işini kolaylaştırır. Takdir edersiniz ki, Türkiye; bir deprem ülkesidir. Tesisatların döşenmesi sırasında kaliteli ve dayanıklı ürünlerden yararlanılmalıdır. Nipel; deprem riskine karşı son derece dayanıklı olmasından dolayı tercih edilir.

Nipel; endüstriyel boru hatlarında da kullanılır. Hatlardaki kazanların giriş ve çıkışlarında nipelden yararlanılır.

Paslanmaz çelik bağlantı elemanlarının sayısı bir hayli fazladır. Nipel; bu kategoride en çok kullanılan bağlantı elemanı olarak bilinir.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25