• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Erzurum 14 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

Koçak Rakibini İki'ye Katladı...

Koçak Rakibini İki'ye Katladı...

Atatürk Üniversitesi’nin 16. rektör seçimi sonuçlandı. İki adayın yarıştığı seçimlerde halen bu görevi sürdüren Prof. Dr. Hikmet Koçak’a 779 oy kullanıldı. İkinci aday Prof. Dr. Ömer Selim Yıldırım ise 427 oy aldı. Rektör Koçak’la Yıldırım arasında 352 oy fark oluştu.

Atatürk Üniversitesi’nin akademik kadroları 16. rektörü seçmek üzere bugün sabah saat 09.00’da Kültür Merkezi’nde sandık başına gittiler. Akşam saat 17.00’da sona eren seçimde akademisyenler Prof. Dr. Hikmet Koçak ve Prof. Dr. Ömer Selim Yıldırım için oy kullandılar.

Seçime bin 313 akademisyenden bin 256’sı katılarak oy kullandı. Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak 779 oy alırken Prof. Dr. Ömer Selim Yıldırım da 427 oy aldı. Seçimlerde 14 geçersiz, 28 de boş oy kullanıldı.

Rektör seçiminin Sandık Kurulu Üyeliği’ni Prof. Dr. Ahmet Berhan Yılmaz, Doç. Dr. Mustafa Sözbilir ve Yrd. Doç. Dr. Recai Kızıltunç yaptı.

Sandık Kurulu Başkanı Prof. Dr. Berhan Yılmaz, seçim sonuçlarını açıkladıktan sonra yaptığı kısa konuşmada, sonuçların her iki aday için hayırlı olmasını diledi.

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak ise, akademisyenlere teşekkür etti. Seçimin Atatürk Üniversitesi’ne yakışır bir atmosferde ve demokratik bir olgunluk içinde gerçekleştirildiğini ifade eden Koçak, “Her üç arkadaşımızdan ikisi bizi tercih etmiştir. Öncelikli onlara bize gösterdikleri teveccüh için teşekkür ediyorum. Biz büyük bir camiayız ve bir aileyiz. Bu sonuç görev yolunun ilk basamağı. Daha iki süreç var. İnşallah görev bize tevdi edilirse hazırladığımız projeler bir bir gerçekleştirilecektir” dedi.

“Dört yıl boyunca yaptıklarımız üniversitemizin daha iyi bir noktaya gelmesi içindi” diyen Koçak, yapılan hizmetlerin bir ekip ruhuyla gerçekleştirildiğini anımsatarak, çalışma arkadaşlarına ve idari personele de teşekkür etti.


  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25