• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Erzurum 7 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C

Kolajen Doğal Yollarla Nasıl Alınır?

Kolajen Doğal Yollarla Nasıl Alınır?
Kolajen Doğal Yollarla Nasıl Alınır?

Kolajen; her yaşta genç ve parlak gözüken bir cilde sahip olmak isteyenler adına hayati öneme sahip bir proteindir. İnsanlar; bilhassa 25 yaşından sonra azalan kolajen üretimi yüzünden zor günler geçirirler. Eskisi gibi genç bir cilde sahip olamazlar. Bu yüzden, kolajen takviyesi kullanmaya karar verirler.

Piyasada çok sayıda kolajen takviyesine rastlanır. Ancak, bazı insanlar; bu tür takviyeleri kullanmak istemezler. Google’da kolajen doğal yollarla nasıl alınır araştırması yaparlar. Gelin, bu konuya yakından bakalım!

Kolajenin Faydaları Nelerdir?

Her şeyden önce, kolajenin ne olduğundan bahsedelim! Kolajen; vücutta en çok bulunan protein türüdür. Başta kas ve kemikler olmak üzere sindirim sisteminin dokularında, tendonlarda ve kan damarlarında yer alır. Vücut; bilhassa 25 yaşından sonra çok daha az kolajen üretmeye başlar. Bu durumun bir sonucu olarak, cilt kırışıklıkları ve sert eklemler gibi çeşitli sorunlar ile karşılaşılır.

Kolajen eksikliği halinde bilhassa cilt üzerinde ciddi sorunlara rastlanır. İnsanlar; birtakım yaşlanma belirtileri ile karşı karşıya kalırlar. Deri sarkmaları ve eklem sorunları yüzünden zor anlar yaşanır. Ancak, kolajen seviyesinin yüksek olduğu hallerde yumuşak, pürüzsüz ve sıkı bir cilde sahip olunur. Ayrıca, cilt hücreleri kendilerini en kısa sürede yenilemeyi ve onarmayı başarır. Kolajen; cilde ihtiyacı olan nemi de kazandırır. Sonuç olarak, kolajen; yıllardan bu yana bilhassa cilt bakımı açısından önemiyle adından söz ettiren bir protein olmuştur.

Kolajen Miktarı Nasıl Arttırılır?

İnsanlar; daha önce de ifade ettiğimiz gibi bilhassa yaşlanmanın etkisine karşı koymak adına kolajen takviyesi kullanmaya karar verirler. Fakat, vücuda doğal yollarla kolajen kazandırmak da mümkündür. Bu noktada, vücuttaki kolajeni doğal yollarla arttırmanın yolları şu şekilde özetlenebilir:

  • Her şeyden önce, hyalüronik asit takviyesi alınabilir. Buna ek olarak, hyalüronik asit; bilhassa soya, kök sebzeler ya da fasulye gibi aminoasit bakımından zengin yiyeceklerde de bulunur. Hyalüronik asit; ciltteki kolajen adına bir hayli önemli olan bir bileşik olarak tanımlanabilir.
  • C vitamini; insan sağlığı adına hayati öneme sahiptir. Bu vitamin; insan vücudu tarafından üretilemez. Dışarıdan alınması şarttır. Brokoli, çilek, turunçgiller, yeşil yapraklı sebzeler; C vitamini bakımından bir hayli zengindir. Ayrıca, C vitamini; vücudu koruma ve ona daha çok kolajen kazandırma konusunda önemli bir işleve sahiptir.
  • Kemik suyu; insanların öğünlerinde kendisine yer bulur. Tavuk, balık ve sığır kemiklerindeki kolajeni suya geçirerek farklı şekillerde tüketmek mümkündür. Bunun yanı sıra, insanlar; kemikleri kaynatarak kemik sularını kendileri de hazırlayabilirler.
  • Aloe vera jeli; farklı işlevlere sahiptir. Cildi tedavi etmek ve kızarıkları onarmak gibi özellikleri mevcuttur. Bunun yanı sıra, aloe vera kullanıldığı takdirde kolajen üretiminin belirgin bir şekilde arttığı da yapılan araştırmalarla kanıtlanmıştır.
  • Antioksidanlar; kolajen üretimini arttırmaz. Yalnızca kolajenin işlevini daha iyi yapmasına katkı sağlar.
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25