• BIST 10267.09
  • Altın 2411.913
  • Dolar 32.3139
  • Euro 34.8106
  • Erzurum 5 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 11 °C

Kredi Hesaplama Nasıl Yapılır?

Kredi Hesaplama Nasıl Yapılır?
Kredi Hesaplama Nasıl Yapılır?

Kredileri bankalar ve diğer finansal kuruluşlar tarafından kişilere sunulan nakit finansal destek olarak ifade edilebilir. Sunulan nakit finansal destek ise farklı faiz oranları ile belli aylara bölünerek alınan finansal kuruma geri ödenir.

Kredi hesaplama işlemlerinde kredinin zamanında ödenmesi kişinin kredi notunu da olumlu etkileyecektir. Kredisini ve kredi kartlarını gününde ödeyen kişilerin kredi notları oldukça yükselmektedir.

Kredi hesaplama işlemlerine geçişte kredi notu son derece büyük önem taşımaktadır. Her ne kadar herhangi bir hesaplama aracı ile bankadan alınacak olan kredinin hesaplanması işlemine yer açsanız bile kredi notunuzun düşük olması krediyi ödeme olanağınız olsa bile size verilmez.

Kredi hesaplama işlemlerinde çekilecek olan nakit için vade ve faiz eklemesi yapılarak belirlenir. Bu belirleme işlemlerinde faiz oranı bankalara göre değişim göstermek ile beraber vadenin artması ile bu oranda da artış gözlemlenmektedir.

Bankalar kimi zaman nakit ihtiyaçların temininde faizsiz kredi fırsatını da sunar. Faizsiz kredi adından da anlaşılacağı üzere herhangi bir hesaplamaya gerek kalmaksızın vadelere bölünerek alınan kredidir.

Faizsiz kredi belli tutarın belli aylara kadar sunulması işlemidir. Genellikle düşük oranlı nakit ihtiyaçların karşılanmasında destek sunan bir finansal destek olmaktadır. Fakat kişinin bu miktara anında kavuşması ve ödemesini de faizsiz olarak belli aylara bölerek gerçekleştirebilmesi avantaj yaratır. Müşteri için avantaj yaratan faizsiz kredi aynı zamanda bankanın da yeni müşterileri edinmesi açısından da avantaj yaratacak olan seçimdir.

Kredi Hesaplamada Faiz Oranı

Kredi alımlarında birçok kişi faydalanarak ihtiyaçlarını ertelemeden hemen sahip olabiliyor. Kredi alım işlemlerinde kişiler ihtiyaç duydukları kredi miktarını belirleyerek bankaya başvuru yapabilirler. Bankaya yapılacak olan başvuru işleminde müşteri hizmetleri görevlisi belirlenen miktarın geri ödemesi ile ilgili vade ve faiz oranlarını belirtir. Uygun olması durumunda ise başvuru yapılır.

Kredi hesaplama işlemlerinde faiz oranları bankalara göre değişmektedir. Bankalar kredi hesaplama işlemlerinde faiz oranlarını aynı zamanda vadeye göre de farklı şekillerde sunar. Kredi de vade arttıkça faiz oranında da artış gözlemlenir.

Kredi hesaplama işleminde ilk ve en önemli etken kredi faiz oranıdır. Bu sebep ile faiz oranı düşük olan banklar kişiler tarafından tercih edilir. Bunun ile ilgili araştırma yapılarak en uygun faiz oranına sahip olan bankadan kredi başvurusu işlemi gerçekleştirilir.

Kredi Alımına Başvuru Nasıl Yapılır?

Kredi başvuru işlemlerini gerçekleştirerek bankalardan ve diğer finansal kuruluşlardan ihtiyacınız olan nakdi temin edebilirsiniz. Kredi başvuru işlemlerinde ise bazı detaylara dikkat edilmesi gerekmektedir.

Kredi başvurusu bankayı fiziki olarak ziyaret ederek, mobil bankacılık hizmetlerinden yararlanarak ya da belirtilen şekilde SMS işlemlerini gerçekleştirerek yapılabiliyor. Kredi başvuru işlemlerinde bankalar kimi zamanda müşterilerine özel olarak sunduğu hazır krediden de yararlandırmaktadır. Hazır kredilerde müşterinin onay vermesi yeterlidir.

Kredi başvuru işlemlerinin yapılması sonrasında banka kişinin yaşı, geliri, ek gelirleri, kredi notu gibi detaylara bakar. Kişinin gelir, yaş ve ek gelir sahibi olması durumunda kredi notu düşük ise kredi onaydan geçmeyebilmektedir.

Kredi başvurusunda en önemli kriter kredi notudur. Kredi notunun sadece düşük olması değil aynı zamanda kredi notunun olmaması yani sıfır olması da bankalar tarafından kabul gören bir durum değildir. Bu durumda yapılacak olan kredi başvuru işlemi dakikalar içinde reddedilir.

Kredi notu yüksek olan ya da kredi notu az riskli kapsamında olanlar için ise başvuru sonuç süreci biraz daha uzun sürmek ile beraber genelde olumlu sonuçlanır. Olaykredi sayfasını ziyaret ederek kredi hesaplama ve kredi başvuru işlemleri için bilgileri alabilirsiniz.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25