• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Erzurum 14 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 17 °C

Kritik zirve sona erdi

Kritik zirve sona erdi

Erdoğan-Davutoğlu görüşmesi sona erdi. Açıklamalar bekleniyor -->

Suriye'nin Türkiye'ye ait keşif uçağını düşürmesinin ardından Ankara'da hareketli saatler yaşanmaya devam ediyor. İlk olarak Dışişleri Bakanlığı'nda askerlerin de katıldığı bir eşgüdüm toplantısı yapıldı. Şimdi de Başbakan Tayyip Erdoğan ile Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu resmi konutta bir araya geldi.
Yaklaşık 3 saat süren toplantıya Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, ilgili kurum yetkililerinin yanı sıra Kara Kuvvetleri Komutanlığı ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndan iki tümgeneral, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndan ise bir tuğamiral katıldı.
Toplantıda uçağın pilotlarını bulmak için sürdürülen arama kurtarma çalışmaları ve bundan sonra atılacak adımlar ele alındı.
Bu toplantının tamamlanmasından kısa bir süre sonra Erdoğan, evinden ayrılarak resmi konuta geçerek, Davutoğlu'yla bir araya geldi. Görüşme bir saat 20 dakika sürdü.
Suriye ordusu, dün Türk Hava Kuvvetleri'ne ait RF-4E tipi bir keşif uçağını Akdeniz üzerinde vurarak düşürdü. Erdoğan başkanlığında dün toplanan ilk güvenlik zirvesinden "atılması gereken adımların kararlılıkla atılması" kararı çıktı.
Suriye de uçağı düşürdüğünü kabul etti ancak vurduktan sonra uçağın Türkiye'ye ait olduğunun fark edildiğini öne sürdü. Suriye, uçağın kendi hava sahasında olduğunu iddia ederken, Türkiye'nin bu konudaki araştırması sürüyor.
ARAMA BEŞ HELİKOPTER VE GEMİYLE
Düşürülen uçağın iki pilotunun bulunması için Suriye ve Türkiye, Akdeniz'de ortak arama yapıyor. Dışişleri Bakanlığı, pilotların henüz bulunamadığını açıkladı.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bugün yaptığı açıklamada, "Uçağı bulmak için arama çalışmaları sürüyor. Savaş uçaklarının sürati nedeniyle sınır ihlalleri zaman zaman olmaktadır. Bu bir kötü niyet değildir" dedi.
Olayın Türkiye sınırları içinde olup olmadığının soruşturulduğunu belirten Gül, konuya ilişkin olarak Suriye ile telefon temaslarının yapılmakta olduğunu da sözlerine ekledi.
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da arama çalışmalarının beş helikopter ve gemilerle devam ettiğini belirterek, Suriye'nin de çalışmalara yardımcı olduğunu söyledi.
Denizli'de gazetecilere bir açıklama yapan Arınç, "Düşürülen savaş uçağı değil, keşif uçağı. Sükunet içinde olmalıyız. Tahrik edici olmamalıyız. Konu üzerinde çalışmalar yapılıyor" dedi.
Dışişleri Bakanı Davutoğlu yarın saat 10:30 da TRT'de açıklama yapacak..


  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25