• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Erzurum 22 °C
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C

Kürt kökenli STK temsilcilerinden tepki...

Kürt kökenli STK temsilcilerinden tepki...

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde faaliyet gösteren Taşkesenli Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Fahrettin Taşkesenlioğlu, BDP'li milletvekillerinin Şemdinli- Derecik bölgesinde silahlı teröristlerle buluşmasının devlet ve hükümeti yıpratma amaçlı psikolojik propaganda olduğunu söyledi.
BDP'li milletvekilleriyle silahlı teröristlerin buluşmasına bölgedeki kürt kökenli STK temsilcilerinden tepki yağmaya başladı. Fahrettin Taşkesenlioğlu, silahlı teröristlerin, BDP'li vekillerle buluşup, sarılmalarının ülke ve devlet üzerinde oynanmak istenen karanlık bir oyunun parçası olduğunu ifade etti. Taşkesenlioğlu, Şemdinli'de terör örgütüne yönelik tamamlanan operasyonların ardından, teröristlerin BDP'li vekillerle buluşup, silahlı propaganda yapmasının devleti ve hükümeti itibarsızlaştırma adına yapılmış bir psikolojik eylem olduğuna dikkat çekti.
Bölgedeki mütedeyyin Kürtlerin yaşanan propaganda amaçlı eylemden büyük üzüntü duyduğuna işaret eden Taşkesenlioğlu, "TBMM'de grubu bulunan siyasi partinin temsilcilerinin teröristlerle bir araya gelip sarılıp, konuşmaları kabul edilecek bir durum değil. Medyaya yansıyan görüntüler bu ülkeye, devlete ve bayrağa bağlı olan milyonlarca kürt kökenli kardeşlerimizin de yüreğini burkmuş, vicdanları yaralamıştır." dedi. Hükümetin ve adli kolluğun teröristlerle poz verip, silahlı propagandanın parçası olan vekiller ile ilgili olarak en sert cezai yaptırımların uygulanmasını da isteyen Taşkesenli Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkan Yardımcısı, şunları ifade etti: "Bu ülke Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle hepimizin. Bebek katilleriyle, devlet ve millet düşmanı eli silahlı teröristlerle birlik ve beraberlik görüntüsü veren vekillerin dokunulmazlığının kaldırılmasını ve haklarında gerekli hukuki işlemlerin en sert şekilde yapılmasını talep ediyoruz."
CHP Tunceli milletvekili Hüseyin Aygün'ün de teröristlerce kaçırıldıktan sonra örgüt mensuplarını ve örgütü sempatik gösteren açıklamalarına tepki gösteren Taşkesenlioğlu, "Ortada bir tiyatro oyunu var. Bu oyunda kanlı terör örgütünü şirin, sempatik, barış yanlısı göstermek isteyen mesajlar veriliyor. Yarın öbür gün dağdaki silahlı teröristlerin aynı vekilleri Meclis'te vekilleri ziyaret etmesi bizi şaşırtmayacak." ifadelerini kullandı.


  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25