• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Erzurum 2 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C

Kuruyemiş Fiyatları Nasıl Belirlenir?

Kuruyemiş Fiyatları Nasıl Belirlenir?
Kuruyemiş Fiyatları Nasıl Belirlenir?

2020’li yıllarda olduğumuz şu günlerde insanların eskiye kıyasla çok daha sağlıklı bir şekilde beslendiklerini dile getirebiliriz. Fast food gibi hem sağlıksız hem de kilo yapan ürünler yerine tok tutan ve sağlıklı seçenekler tercih edilir. Bu özellikleri taşıyan ürünlerin başında da kuruyemiş gelir. Kuruyemiş; tahmin edebileceğiniz üzere birçok markette ve toptan satış dükkanında satılır. Tüketiciler; bilhassa kuruyemiş fiyatları hakkında bilgi almak isterler. Gelin, bu konuya bir göz atalım!

Kuruyemiş Fiyatları 2022

Kuruyemiş fiyatları hakkında net bilgiler vermek mümkün değildir. Çünkü, kuruyemiş fiyatlarını etkileyen çok sayıda husus vardır. Kuruyemiş çeşidi; kuruyemiş fiyatları üzerinde belirleyicidir. Fındık ve ceviz gibi kuruyemiş çeşitlerine duyulan talep daha fazladır. Bunun yanı sıra, kaju gibi kuruyemiş çeşitleri de nadiren tercih edilir. Antep fıstığı; diğer kuruyemiş çeşitlerine kıyasla daha pahalıdır. Kuruyemiş fiyatları üzerinde düşünülürken bilhassa bu kriterin dikkate alınması gereklidir.

Arz – talep; her konuda olduğu gibi kuruyemiş fiyatları üzerinde de belirleyicidir. Bazı kuruyemiş türleri; daha önce de ifade ettiğimiz gibi piyasada daha az bulunur. Bazıları ise neredeyse her yerde satılır. Az bulunan kuruyemiş çeşitlerinin fiyatı diğerlerine kıyasla daha yüksek olacaktır. Ayrıca, kuruyemiş fiyatları; markadan markaya göre de değişir. Daha popüler bir markanın ürünlerinin fiyatları tahmin edebileceğiniz üzere daha yüksek olacaktır. Sıradan markaların ürünlerinin fiyatları düşük olsa da bu ürünlerin kaliteleri tartışmalıdır. Bu yüzden, kuruyemiş satın alırken fiyatlardan ziyade kaliteye odaklanılmalıdır. Bilhassa misafirlere ikram edilecek bir kuruyemiş söz konusu olduğunda en iyisini almak gerekir.

Kuruyemiş fiyatları; farklı unsurlardan da etkilenebilir. Ambalaj tasarımı, kalite ve dayanıklılık gibi unsurlar fiyatlara doğrudan etki eder.

Kuruyemiş Satın Alırken Hangi Unsurlara Dikkat Edilmelidir?

Kuruyemiş alışverişi zannedildiği kadar basit değildir. Tüketiciler; kuruyemiş satın alırken bazı hususlara dikkat etmek zorundadırlar. Her şeyden önce, tazelik ve kalite konusuna odaklanılmalıdır. Bir kuruyemişin kaliteli olduğunu anlamak kolaydır. Çünkü, bu tür ürünler; kendilerini tatları, renkleri ve kokuları ile belli eder. Kötü bir kokusu ve rahatsız edici bir tadı bulunan kuruyemişlerin bayatlamış veya son kullanma tarihi geçmiş ürünler olduğunu söylemek gerekir.

Kuruyemiş satın almak isteyenlerin dikkat etmeleri gereken bir diğer husus ise ambalaj tasarımı! Bir kuruyemişin uzun ömürlü olması gerekir. Bu noktada, dayanıklı ve ışık almayan tasarıma sahip kuruyemiş ürünlerin uzun süre bekletildikten sonra dahi sorunsuz bir şekilde tüketilebileceğinin altını çizmek gerekir. Ayrıca, bilhassa kilit mekanizması kullanılarak üretilen kuruyemişlerden yana tercih yapılmalıdır. Bu tür ürünlerin hava ile temasın kesilmesini sağlamalarından dolayı daha uzun bir tüketim süresine sahip olduklarının altını çizmek gerekir.

Kalp sağlığını koruyan, sindirim sistemini düzenleyen ve vücudu içeriden onaran kuruyemiş; kendisi için ödenen parayı sonuna kadar hak eden bir besindir.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25