• BIST 9071.88
  • Altın 2324.344
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.924
  • Erzurum 8 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 15 °C

Marka Tescili Neden Gereklidir?

Marka Tescili Neden Gereklidir?
Marka Tescili Neden Gereklidir?

E-ticaretin popülerleşmesi sayesinde insanların mağaza mağaza gezmelerine gerek kalmadı. İnternet sayesinde istenilen ürün ve hizmete ulaşmak mümkün hale geliyor. Bu durum; markalar arası rekabeti arttırıyor. Söz konusu rekabette bir adım öne geçmek isteyen markaların ihtiyaç duyduğu hususların başında marka tescili geliyor.

Marka tescili; markayı temsil eden logonun korunması olarak tanımlanabilir. Bu işlem sayesinde markaya ait işaret, kelime veya kelime grubu koruma altına alınır. Bir başka deyişle, markaya dair herhangi bir unsurun üçüncü kişiler tarafından kullanılmasının önüne geçilir. Bunun yanı sıra, marka sahibi; markayı devretme, satma veya miras bırakma gibi haklar elde eder.

Marka Tescilinin Avantajları Nelerdir?

2020’li yıllarda olduğumuz şu günlerde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin geçmişe kıyasla çok daha önemli olduğunu ifade edebiliriz. Bu noktada, tüketicilerin karşısına güçlü bir şekilde çıkan mesaj vericiler dikkate alınır. Markalaşma; ürün ve hizmetlerin daha çok kişiyle buluşturulması adına önemlidir. Ayrıca, tüketiciler; markanın varlığını bir garanti olarak görürler.

Ticari bir marka olmak zannedilenden çok daha önemlidir. Gelişmek adına son derece gereklidir. Reklam ve pazarlama faaliyetlerinin merkezinde bir markanın olması önemli bir husustur. Tüketicilerin gözünde ürün ve hizmetlerin kaliteli olması; onların bir marka tarafından sunuluyor olması ile bağdaştırılır. Sonuç olarak, tescilli bir markanın varlığı tüketicilerin gözünde önemli bir husustur.

Marka Tescili Neden Tercih Edilir?

Küçük, orta veya büyük olmasından bağımsız bir şekilde her markanın bir hedefi vardır. Hedeflerine olabilecek en kısa sürede erişmek isteyen markanın ihtiyaç duyduğu şeylerin başında marka tescili gelir. Marka tescilinin önemi şu şekilde özetlenebilir:

  • Takdir edersiniz ki, tanınmak; bir marka adına hayati öneme sahiptir. Marka tescili; bir markanın en kısa sürede tanınmasını sağlar. Tüketiciler; tek bir logodan veya işaretten bir markayı tanıma şansını elde ederler. Söz konusu tanınırlık; markanın ürün ve hizmetlerinin daha çok kişi tarafından satın alınmasını sağlar.
  • Markalar arası rekabette bir adım öne çıkmak adına gerekli olan hususlardan birisi de hiç şüphesiz marka tescilidir. Marka tescili beraberinde hizmet kalitesini getirir. Tüketiciler; söz konusu markadan ürün veya hizmet satın alırken herhangi bir endişe duymazlar. Bu konuyu güzel bir örnekle açıklamak mümkün! Dünyaca ünlü Coca-Cola markasının satışları hiçbir zaman düşmez. Yıllar içerisinde Coca-Cola’nın taklitleri piyasaya çıkmıştır. Ancak, hiçbirisi Coca-Cola kadar popüler olmayı başaramamıştır.
  • Marka tescili; markanın değerini göstermesi bakımından önemlidir. Aynı zamanda markanın geleceğine dair atılan bir adımdır. Verilen hizmet büyüdükçe marka da gelişecektir.
  • Özgün olmak; hayatın her alanında olduğu gibi markalar arası rekabette de oldukça önemli! Marka tescili; herhangi bir markanın özgünlüğünü kesinleştirmesi bakımından değerlidir. Başta markanın logosu olmak üzere markaya dair her bir detayın üçüncü kişiler tarafından kullanılmasının önüne geçilecektir.

 

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25