• BIST 9811.2
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Erzurum 21 °C
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 24 °C

MEB duyurdu! Öğretmenlerin mesleki çalışma programı belli oldu! Öğretmen seminerleri online mi?

MEB duyurdu! Öğretmenlerin mesleki çalışma programı belli oldu! Öğretmen seminerleri online mi?
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) duyurdu! Kasım ara tatilinde mesleki çalışma programı belli oldu.

Okullarda ilk ara tatile kısa bir süre kala, öğretmenlerin seminer tarihleri açıklandı. Peki, Öğretmen seminerleri online mi? Öğretmen seminerleri ne zaman başlıyor? Öğretmen seminer programı ile ilgili tüm detaylar…

Kasım ara tatiline kısa bir süre kala, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) öğretmenlerin mesleki çalışmalarına ilişkin açıklama yaptı.

ÖĞRETMEN SEMİNERLERİ NE ZAMAN BAŞLIYOR? ONLİNE MI OLACAK?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 14-18 Kasım tarihleri arasındaki ara tatilde öğretmenlerin okula gitmeden bu dönemdeki mesleki çalışma programlarını Öğretmen Bilişim Ağı (ÖBA) üzerinden uzaktan eğitim yoluyla tamamlayabileceklerini açıkladı.

Bakanlık tarafından açıklanan 2022-2023 eğitim öğretim yılı çalışma takvimine göre 14-18 Kasım 2022 tarihleri ara tatil dönemi olarak belirlendi. Öğretmenler, bu takvime göre kasım ve nisan aylarında yapılacak ara tatillerde hazırlanan program çerçevesinde kendi okullarında mesleki çalışma programına katılacak.

ÖĞRETMENLER İÇİN 77 EĞİTİM BAŞLIĞI OLACAK

Bakan Özer, öğretmenleri mesleki ve kişisel gelişimleri konusunda her zaman desteklediklerini belirterek “Öğretmenlerimiz, 14-18 Kasım tarihleri arasındaki ara tatilde okula gitmeden bu dönemdeki mesleki çalışma programlarını Öğretmen Bilişim Ağı (ÖBA) üzerinden uzaktan eğitim yoluyla tamamlayabilecekler. Ayrıca bu kapsamda ÖBA’dan bugüne kadar yayımladığımız tüm içerikleri de yeniden öğretimlerimizin istifadesine sunuyoruz. Öğretmenlerimiz Milli Eğitim Bakanlığı yayınlarından çıkarılan kitaplardan oluşan özel bir seçkiden hazırlanan e-kütüphaneye de yine ÖBA üzerinden ulaşabilecek. Bu dönemde yeni eğitim konuları yanı sıra ÖBA’da geçmişten günümüze yayınlanmış 77 eğitim başlığı yer alacak. Öğretmenlerimiz daha önce almadıkları herhangi bir eğitimi tamamları yeterli olacak.

55 KİTAP ERİŞİME AÇILDI

Diğer taraftan ÖBA’nın kişisel ve mesleki gelişim için bir platform haline gelmesi hedefimiz doğrultusunda içerikleri zenginleştirme çalışmalarımız devam etmektedir. Bu çerçeve milli eğitim Bakanlığı yayınlarında yer alan kitaplara ÖBA üzerinden erişim imkânı sağlandı. Bu çerçevede ilk aşamada 55 kitap sanal ortamda öğretmenlerimizin erişimine açıldı.” dedi.

ÖBA giriş ekranı için tıklayın 

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25