Meşaleler Dadaşların özel gururları için yandı

Meşaleler Dadaşların özel gururları için yandı
Sadece Erzurum'un değil, kayakta Türkiye'nin gurur kaynağı olan özel ikizler Muhsin Murat Bingül ile Aliye Zeynep Bingül, yine tarih yazdı.

Fransa'da madalyaları toplayan özel ikizler havalimanında büyük bir coşkuyla karşılandı. Meşaleler yandı, davul zurna ve halk oyunları gösterileriyle karşılanan şampiyonlar ve Bingül ailesi büyük bir gurur yaşadı.
Fransa'nın Gourette bölgesinde düzenlenen Zihinsel Engelliler Dünya Kayak Şampiyonası (Virtus Open Adapted Ski Championships)'nda Türkiye'yi temsil eden Aliye Zeynep Bingül ve Muhsin Murat Bingül tarih yazdı. Madalyaları toplayan Bingül kardeşlerin yanı sıra Erzurum Bölge İdare Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Bingül, antreönrler Osman Darel ve Elkamer Darel hava limanında coşkuyla karşılandı. Çiçeklerle, meşalelerle ve halk oyunları gösterileriyle karşılanan özel sporcular büyük bir gurur yaşadı. Aynı zamanda Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileri olan Aliye Zeynep Bingül ve Muhsin Murat Bingül, hava limanında bar ekipleriyle birlikte coşku yaşadı.
Toplam 6 Madalya İle Erzurum'a Döndüler
Dünyanın en zorlu yarışlarından biri olan Virtus Open Adapted Ski Championships fırtına gibi esen Bingül kardeşler, kendilerinden daha sağlıklı olan sporculara pistte adeta nal toplatarak büyük bir başarıya imza attılar. Antrenörler Osman Darel ve Elkamer Darel nezaretinde kayak pistine çıkan Aliye Zeynep Bingül; süper büyük slalom, büyük slalom ve slalom yarışlarında ayrı ayrı dünya ikincisi olarak üç gümüş madalya kazandı. Muhsin Murat Bingül ise süper büyük slalom, büyük slalom ve slalom yarışlarında elde ettiği derecelerle üç bronz madalya kazandı. İki kardeş sporcu başarıları ile hem Bingül ailesine hem ETÜ'ye hem de Türkiye'ye büyük gurur yaşattı.
Havalimanında Coşkulu Karşılama
Fransa'dan altı madalya ile Erzurum'a dönen Bingül kardeşler için havalimanında düzenlenen coşkulu karşılama törenine Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Levent Çakmur, Şube Müdürü Hakan Kaya, T.T. Bölge Müdürü Mehmet Yılmaz Yazıcı, Bölge Müdür YardFımcısı Koray Emeksiz, ETÜ Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serhat Özbay, TOHM Müdürü Serhat Aktaş, MHP Yakutiye İlçe Başkanı Sinan Demir ve Erzurum BİKE Spor Kulübü yöneticileriyle çok sayıda davetli katıldı.
Zeynep Ve Murat'la Gurur Duyuyoruz
Aliye Zeynep ve Muhsin Murat'ın uluslararası arenada elde ettiği sonuçlar, azim ve kararlılıkla neler başarabileceğinin en güzel örneğini bir kez daha kanıtladıklarını söyleyen ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, "Geçtiğimiz aylarda Avusturya'da düzenlenen Virtus Open Alpin Kitzbühel Kayak Yarışması'nda sporcularımız dört madalya kazanmıştı. Her seferinde üzerine koyarak devam eden sporcularımız bu şampiyonada ise altı madalya kazanarak ülkemize döndüler ve hepimize büyük bir gurur daha yaşattılar. Bu süreçte sporcularımızın daima yanında olan ebeveynlerine, antrenörlerine ve destekçilerine bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Önümüzdeki şampiyonalarda daha büyük başarılara imza atacaklarına gönülden inanıyor ve başarılarının devamını diliyorum" diye konuştu.
Aydemir: Zeynep Ve Murat'ı Kutluyorum Bingül Ailesini Kutluyorum
Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir, Aliye Zeynep Bingül ile Muhsin Murat Bingül'ü tebrik ederek, "Tüm samimiyetimde söylüyorum, bu iş öyle kolay bir iş değil. İki evladımızın başarısı gurur kaynağı. Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı kıymetli ağabeyim Ünal Bingül ile eşi Nesrin Kaya Bingül ablamıza yaptıkları fedakarlıklar için teşekkür ediyoruz. İnanıyoruz ki, günün sonunda bu iki özel ikiz gururumuz ülkemizi olimpiyatlarda temsil ederler" dedi.
Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Levent Çakmur da, çiçek vererek karşıladığı Aliye Zeynep Bingül ile Muhsin Murat Bingül ve antrenörleri Osman Darel ile Elkamer Darel'i kutladı. Çakmur, "İki özel sporcumuz her zaman bizim için birer gurur kaynağı olmaya devam ediyorlar" dedi.
Bingül: Bu Madalyalar Azmin Ve Fedakaralığın Bir Eseri
Özel Milli Sporcuların Babası olan Erzurum Bölge Adliye Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Bingül ise kendilerini karşılamaya gelen herkese teşekkür ederek, "Bu akşam bu soğukta buraya kadar geldiğiniz ve bizleri onurlandırdığınız için hepinize ve basın mensuplarına teşekkür ediyorum. ETÜ Rektörümüz Prof. Dr. Bülent Çakmak, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Serhat Özbay ve ETÜ ailesine teşekkür ediyorum. Bir baba olarak evlatlarımızın bu noktaya gelmesi, onların yıllardır verdiği emeği ve gösterdiği azmi görmek tarifsiz bir gurur. Bu başarı, sadece kazanılan madalyaların değil; fedakârlığın, inancın ve hiç vazgeçmemenin bir sonucudur. Zorlu şartlarda mücadele ederken ortaya koydukları kararlılık bizler için en büyük mutluluk kaynağı oldu. İnşallah aynı azim ve kararlılıkla çalışmalarına devam ederek çok daha büyük başarılara imza atacaklar. Bu başarılar kesinlikle küçümsenemez. 100-150 kilo yükle o pisten o piste, o otelden o otele, o havalimanından diğer havalimanına koşuyoruz. Bu çocuklar kendilerinden daha sağlıklı rakiplerle yarışıyorlar. Bu iki özel evladımla gurur duyuyorum" dedi.
İki özel milli kayakçı havalimanı çıkışı VİP önünde davul zurna ve meşaleler eşliğinde bar ekibi gösterileriyle karşılandı. Dadaşların özel gururları, bar ekipleriyle birlikte bar oynadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.