• BIST 5.388,80
  • Altın 1383.843
  • Dolar 21.8339
  • Euro 23.4044
  • Erzurum 6 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C

Milli Atlet Elvan Kamp İçin Erzurum'da...

Milli Atlet Elvan Kamp İçin Erzurum'da...

Pekin Olimpiyatları'nda gümüş madalya kazanan Elvan Abeylegesse, kamp için yine Erzurum'u tercih etti. Abeylegesse, 10 günden beri kamp yaptığını belirterek, "Atlet arkadaşlarımla sıkı bir çalışma temposuna girdik. İlk hedefim, bir ay sonra yapılacak olan 10 bin metre baraj yarışlarını geçebilmek. Sonrasında Londra Olimpiyatları'nda başarılı olacağıma inanıyorum" dedi.

Türkiye'nin atletizmdeki gururu olan ve Pekin Olimpiyatları'nda Türkiye'ye gümüş madalya kazandıran Elvan Abeylegesse, kamp için yine deniz seviyesinden 1850 rakımlı Erzurum'u seçti. Erzurum'un tanıtımına katkıda bulunan milli atlete geçen yıl İl Genel Meclisi ödül vermişti. Milli atlet, kaybettiği eski formunu, kısa sürede yakalamak için Erzurum'daki Palandöken Dağı'nda 10 gün önce kampa girdiğini belirtti. Çalışmalarının çok iyi geçtiğini vurgulayan Abeylegesse, "Takımda yer alan diğer sporcu arkadaşlarımla birlikte buradaki çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Amacımız en iyi şekilde olimpiyata hazırlanmak. Benim en büyük hedefim yapılacak olan 10 bin metre baraj yarışlarını geçebilmek. Bir ay içerisinde yapılacak olan 10 bin metre baraj yarışlarını geçersem zaten Londra Olimpiyatları'nda başarılı sonuçlar elde edeceğime inanıyorum" diye konuştu.

BİR HAFTADA 180 KİLOMETRE KOŞUYOR

Elvan Abeylegesse, kampta sabah ve akşam olmak üzere günde iki antrenman yaptığını, serin ve temiz havası nedeniyle her yıl olduğu gibi bu yılda kamp merkezi olarak Erzurum'u seçtiğini söyledi. Haftada ortalama 180 kilometre koştuğunu ifade eden Elvan Abeylegesse, Erzurum'da kamp yaptığı sürede tekrar eski formunu yakalayacağına inandığını belirtti. Abeylegesse, şunları söyledi:

"Toparlanarak eski formuma kavuşmayı amaçlıyorum. Türkiye'yi en güzel şekilde temsil etmek ve en güzel başarılara imza atarak geçmişteki güzellikleri, yeniden yaşamak hedefim. Sakatlığım nedeniyle çok zaman kaybettim. Kaybolan bu zamanı telafi ederek, Türkiye'nin özlediği başarılara yeniden imza atıp, Türk halkını mutlu etmek istiyorum. 2010 yılında kamp yaparken Palandöken'de sel sularına kapılmış ve ölümden dönmüştüm. O korkuyu üzerindem attım. Ama nedense yağmur peşimi bırakmıyor. Erzurum'a geldiğim günden beri yağmur yağıyor. Baraj yarışmalarında başarılı olursam 2 ay Erzurum'da kamp yapacak ve olimpiyatlara hazırlanacağım."


  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Buz Hokeyi’nde nefesler kesildi23 Mayıs 2023 Salı 11:57
  • Curlingte heyecan sürüyor23 Mayıs 2023 Salı 09:49
  • Başkan Dal’dan teşekkür mesajı22 Mayıs 2023 Pazartesi 18:02
  • Erzurumspor FK ligde kalma sevinci21 Mayıs 2023 Pazar 18:50
  • Erzurumspor FK: 2 - Boluspor: 021 Mayıs 2023 Pazar 18:44
  • Altınordu: 0 - Erzurumspor FK: 116 Mayıs 2023 Salı 19:55
  • Dört takım süper ligde15 Mayıs 2023 Pazartesi 17:28
  • Erzurum’da Curling Heyecanı14 Mayıs 2023 Pazar 11:42
  • Erzurumlu maratoncular Bakü’de koştu12 Mayıs 2023 Cuma 11:14
  • Erzurum Zübeyde Hanım Ortaokulu bölge birincisi oldu12 Mayıs 2023 Cuma 09:37
  • EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
      Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
      Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25