• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Erzurum 16 °C
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 19 °C

Milli Okçu Hancı'ya Büyük Görev

Milli Okçu Hancı'ya Büyük Görev

2012 Paralimpik Oyunları'nda okçuluk dalında bronz madalya kazanan engelli milli okçu Doğan Hancı, Erzurum'da sorumlusu olduğu okçuluk salonunda yeni okçular yetiştirecek. 

İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen 2012 Paralimpik Oyunları'nda okçuluk dalında bronz madalya kazanan engelli milli okçu Doğan Hancı, Erzurum'da sorumlusu olduğu okçuluk salonunda yeni okçular yetiştirmeyi hedefliyor.

Hancı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından paralimpik oyunlarında aldığı başarının ardından kentteki okçuluk salonuna sorumlu olarak görevlendirildiğini söyledi.

Burada görevlendirildiği için mutlu olduğunu ifade eden Hancı, "Benim orada olmam daha rahat çalışmam ve gelenlerle daha iyi ilgilenmem için çok iyi olacak. Yardım, antrenman ve malzeme konusunda herkese yardımcı olacağız" dedi.

Gelecekte Erzurum'dan iyi okçular çıkacağına inandığını, bunun için çaba göstereceğini belirten Hancı, şunları kaydetti:

"Benim hedefimde yeni okçular yetiştirmek var. Buna benim çocuklarım da dahil. İnşallah Erzurum'dan iyi okçular çıkacak. 6 bayan, 6 erkek engelli sporcu alabilirim. Fazlada olabilir. Gelsinler çalışalım. Sakatlar Derneği ile gidip görüşeceğim. Bizim milli maçlarımız olacak. Milli Takım seçme yarışmalarımız olacak. Hep beraber gideceğiz, ben de yarışacağım. Girenler milli takıma seçilecek, kamplara gelecek. Erzurum'un adını çok iyi bir şekilde duyurabiliriz."

-"Oltu taşı atölyesinde keşfedildim"-

Okçuluğa başlamadan önce bir engelli derneğinde açılan Oltu taşı atölyesinde çalıştığını anlatan Hancı, atölyeye gelen okçuluk antrenörünün kendisine okçuluk yapması yönünde tavsiyelerde bulunduğunu söyledi.

Antrenör Hikmet Dumanoğlu ile burada tanıştığını belirten Hancı, "Hikmet hoca sporcu ihtiyacı olduğunu ve benim de bu sporu yapmam gerektiğini söyledi. Bana 'Beceriklisin, bu işi yaparsın' dedi. Kabul ettim. Okçuluğa 1998 yılında başladım. O zamanlar yılda bir defa müsabakaya çıkıyordum. Okçuluğa asıl başlangıcım 2005 yılıdır" diye konuştu.

Hancı, 2005 yılında İtalya'da düzenlenen yarışmada çok iyi ok attığını, ancak dereceye giremediğini belirterek, şöyle devam etti:

"Antalya'da düzenlenen organizasyonlara da katıldım. Sürekli alt sıralarda yer alıyordum. 2008 yılından sonra katıldığım tüm yarışmalarda ilk 3 sırada yer aldım. Sayısız madalyalarım var. Erkek kardeşimi de okçuluğa başlattım. O da Rusya'da yapılan Avrupa Şampiyonası'nda takım üçüncülüğü aldı. Aynı zamanda çocuklarım da başladı. 2 yıla yakın bir zamandır okçuluk eğitim alıyorlar. Onların da Antalya'da yarışmaları var. Bölge antrenörümüz Hikmet hoca olmadığı zaman çocuklarımın antrenörlüğünü yapıyorum. Başka çocuklar ve gençler de geliyor."

- "Tekerlekli sandalyemle Londra'yı 10 kilometre gezdim" -

Olimpiyatlara hazırlanmaya 10 ay öncesinden başladığını anımsatan Hancı, hazırlık aşamasında sürekli kampta olduğunu kaydetti. Hazırlık sürecinde eşinin büyük desteğini gördüğünü belirten Hancı, şunları kaydetti:

"Eğer 1 hafta evdeysem, diğer kalan günler kampta oluyordum. 4 çocuğumu bırakıp gidiyordum. Allah razı olsun eşim bana çok yardım etti. BP bizim sponsorumuz oldu. Milli güreşçi Rıza Kayaalp ile şirketin kokteyllerinde buluşuyorduk. Onlar olimpiyatlardan döndüğü zaman biz gitmek üzereydik. Yine bir toplantıda buluştuk. Rıza ile orada sohbet ettik. Rıza o zaman üçüncü olmuştu. Rıza'ya, 'Ben de madalya kazanabilir miyim-' dedim. O da 'İyi atarsan alırsın ağabey' dedi. Biz de gittik aldık."

Londra'ya İstanbul'dan davullu zurnalı bir şekilde uğurlandığını belirten Hancı, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Uçaktan indik. Oyunlar şehrine gidip odalarımıza yerleştik. Tekerlekli sandalyemle Londra'yı 10 kilometre gezdim. Biz Londra'ya 2 gün önce gittik. Yarışmada ilk seriyi bitirdik. Ondan sonra anons yapıldı. İlk sırada benim adım okundu. Bir yanlışlık var diye düşündüm. Çok iyi atıyordum ama rakiplerimin daha iyi attığını düşünüyordum. İlk seride 59 atmışım. Bana hiç kimse yanaşamamış. Daha sonra yağmur başladı. Orada biraz konsantrasyonum bozuldu. Ondan sonra bir düşüş oldu ve üçüncülükle bitirdim" diye konuştu.


  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25