• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Erzurum 15 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 19 °C

Müebbet hapis istendi...

Müebbet hapis istendi...

Hınıs İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne 7 Eylül 2011 günü saldıran 6 kişilik terörist grubun içerisinde yeralan 'Mazlum' kod Mazlum Alan'ın yargılanmasına başlandı. Savcılığın hazırladığı iddianamede suçunu itiraf edip, saldırının detaylarını anlatan terörist, akli dengesinin tespit edilmesi için Adli Tıp'a sevk edildi.

Cem BAKIRCI'nın Özel Haberi....

ERZURUM - Erzurum'un Hınıs İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne 7 Eylül 2011 günü otomatik silahlar ve el bombalarıyla 6 kişilik terörist grubun düzenlediği saldırının zanlılarından biri olarak yakalanan Diyarbakır nüfusuna kayıtlı'Mazlum' kod adlı Mazlum Alan'ın Erzurum Dördüncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde müebbet hapis istemiyle yargılanmasına başlandı. İki polis memurunun hafif yaralandığı olayla ilk kez hakim karşısına çıkan '  Mazlum' kod Mazlum Alan, "Astım hastasıyım şu anda ifade veremeyeceğim" dedikten sonra, avukatının talebi doğrultusunda akli dengesinin tespiti için Adli Tıp'a sevk edildi.

4 TERÖRİST SONRADAN ÖLDÜRÜLMÜŞ

Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianamede, Arıcılık yapan E.Ö.'nün 52 ED 449 plakalı kamyonetini saldırı günü silah zoruyla gasp eden '  Mahir' kod Haşim Kaya, '  Rumet' kod Mehmet Akçakoca, '  Zinnar' kod Ali Akbaş, '  Hakkı' Kod Cihan Duman ve 'Mazlum' kod Mazlum Alan ile birlikte eyleme girdikleri tespit edildiği bilgisi de yeraldı. İddianamede PKK'lı teröristlerden 'Mahir' kod Haşim Kaya, '  Rumet' kod Mehmet Akçakoca, 'Zinnar' kod Ali Akbaş, '  Hakkı' Kod Cihan Duman'ın olaydan bir süre sonra farklı bölgelerde güvenlik görevlileriyle girdikleri çatışmalarda öldürüldüklerinin tespit edilmesi üzerine, bu 4 kişinin dosyasının düşürülmesine karar verildi.

"HAREKET EDERSEN, ÖLDÜRÜLECEKSİN" TEHDİDİ...

İddianamede genişçe yer verilen zanlı Mazlum Alan'ın ifadelerine göre, PKK'lı Mehmet Akçakoca,  geçimini arıcılık yaparak sağlayan E. Ö.'yü göstererek, "Bizi burada bekleyeceksin, hareket edersen öldürüleceksin' diye tehdit ederek, aracını gasp ettiler.

"ASIL HEDEFİMİZ ÖZEL TİM" İTİRAFI...

Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianamede saldırının tüm detaylarını anlatan Mazlum' kod Mazlum Alan, şu itiraflarda bulundu:  "Hınıs İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne saldırıeylemini grup sorumlusu Rumet' kod Mehmet Akçakoca tarafından verildi. Hedefimiz polis karakolu ile özel hareket timlerine yönelikti. Asıl hedefimizde özel hareket timleri vardı. Karakola saldırmamızın nedeni ise karakoldaki polisleri yanıltıp, yardıma gitmelerine engel olmaktı.

 ''PİKABIN KASASINDAN AŞAĞI ATLAYARAK, BİNAYA SIKTIK"...

'  Rumet' ve 'Haki' keşiften döndükten sonra, bize sivil elbiseleri getirdiler. İsmini bilmediğim bir köyün yakınlarında piknik alanına benzer bir yerde geceyi geçirdik. Oralarda bir kamyonetin bulunduğunu Haki söylemişti. Bu bölgede çalışan arıcıyı tanımıyordu. Biz de silahlı olarak araç sahibinin yanına giderek pikaba bindik. Bu eylemden araç sahibinin haberi yoktu. Zinnar araç sahibini el ve ayaklarını bağladı. Haki ise 'hastamız var pikabı o yüzden alıyoruz' dedi.  Araç sahibi, 'Beni bağlarsanız burada ayılır bizi parçalar, yer' diye yalvardı.

Kendal ile Haki isimli örgüt elemanları özel hareket timlerinin bulunduğu bölgede aşağı atladı. Biz devam ettik 100-150 metre kadar araç durdu. Araç sahibinin kaçma şüphesi olduğu için aracı kendimizin kullanma gerektiğini hissettik. 'Rumet' bana ?Sen binaya sık' dedi. Ben ve diğer arkadaşlar kasadan aşağı atlayarak binaya otomatik silahlarla ateş etmeye başladık. Bu sırada polislerde bize karşılık verdi. Zinnar koş diye bağırdı bana, ben pikabın kasasına çıktım. Arkamdan Kendal, Zinnar, Bahos geldi. Rumet de pikaba bindi. Çatışma sırasında 'Hendal' ve 'Haki' ateş ederek pikabın yanına geldiler. İkisi de yaralandı . Bindikten sonra olay yerinden kaçtık. Bu esnada aracı kırsalda terk ettikten sonra kaçtık.

''ÖRGÜTE BDP İLÇE TEŞKİLATINDA KATILMAYA KARAR VERDİM"

Diyarbakır'da yakalanan PKK'lı 'Mazlum' kod Mazlum Alan, savcılık ifadesinde örgüte katılış sürecini de şöyle anlattı: "2011 yılı içinde ailevi sorunlarım nedeniyle BDP'nin Bağlar İlçe Teşkilatına giderek burada Harun Akkul ile tanıştım. Burada kırsala katılmak istediğimi belirttim. Beni alıp Kendal bölgesindeki örgütün kamp alanına götürdüler. Kırsala katıldığımda kod ismimin ne olduğunu sorunca ben de 'mazlum' olarak kalmasını istedim. Garzan bölgesinde bir hafta silahlı eğitim gördüm."

MÜEBBET HAPİS İSTEMİYLE YARGILANIYOR...

Erzurum Dördüncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen ilk duruşmaya Gümüşhane Cezaevi'nden getirilen 'mazlum' kod Mazlum Alan hakkında, "Devletin Birliğini ve Ülke Bütünlüğünü Bozmak, Silahlı Yağma, Öldürmeye Teşebbüs', 'Kişiyi Hürriyetten Yoksun Kılma ve Tehlikeli maddelerin izinsiz olarak kullanılması' suçlarından müebbet ve 30 yıla kadir hapis cezası isteniyor.

"ASTIM HASTASIYIM, İFADE VERMEYECEĞİM" DEDİ...

Duruşmada, "Ben astım hastasıyım şu anda ifade veremeyeceğim' diyen Mazlum Alan'ın Avukatı Muşir Delidum, müvekkilinin akli dengesinin yerinde olup olmadığının tespit edilmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderilmesini talep etti. Mahkeme, ifade vermeyen Mazlum Alan'ın Adli Tıp Kurumu'na gönderilmesine karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.


  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25