• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Erzurum 16 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Muskacı imama bir yıl hapis...

Muskacı imama bir yıl hapis...

Muska yazmak nitelikli dolandırıcılık….

500 lira karşılığında muska yazan 'fahri imam'a nitelikli dolandırıcılık suçundan bir yıl 15 gün hapis cezası...

Cem BAKIRCI’NIN ÖZEL HABERİ…

Pasinler İlçesi'ne bağlı Uzunlar Köyü'nde oturan ve sürekli baygınlık geçiren üç yıllık evli Nurgül A'yı (33) yakınları 'fahri imamlık' yapan 6 çocuk babası Hayrettin A.'ya (38), götürdü. İmam Hayrettin A., ''Kızım sende büyü var, bozmak lazım. Bunun içinde muska yazmak gerekir'' diyerek 500 TL aldı.

Nirgül A.'nın şikayeti üzerine; 'Dini İnanç ve Duyguları İstismar ederek Nitelikli Dolandırıcılık' suçundan hakkında dava açılan İmam Hayrettin A., tutuksuz yargılandığı Erzurum 3.Ağır Ceza Mahkemesi'nde bir yıl 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme imamın sabıkasız oluşunu dikkate alarak cezasını 5 yıl erteledi.

''SENDE BÜYÜ VAR KIZIM!''

Cumhuriyet Savcısı'nın hazırladığı iddianameye göre, Pasinler Asliye Ceza Mahkemesi'nin 'görevsizlik' kararı ile Erzurum Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildiği dava dosyasında imam Hayrettin A.'nın, Nurgül A. ile yüz yüze görüştükten sonra, ''Kızım sende büyü var, bozmak lazım'' diyerek etrafında dolaşarak Kuran-ı Kerim okudu. Daha sonra muska yazarak 500 TL ücret aldı.

Nurgül A., ''Aralıklarla baygınlık geçiriyordum. Yakın akrabalarımın tanıdığı hocanın evine gittik. Hoca,'Sende büyü var, bozmak lazım' diyerek Kuran-ı Kerim okuyarak etrafımda üfleyerek üç kez dolaştı. Daha sonra, 'Şimdi siz gidin ben size muska yazacağım' diyerek gönderdi. Bir kaç gün sonra, 'yaptığım muskalar olmamış yeniden yazacağım' diyerek benden 500 lira ücret aldı. Şikâyetçiyim'' dedi.

'HARÇLIK OLARAK MASAYA BIRAKMIŞLAR'

Para aldığını, ve dolandırıcılık suçunu işlemediğini belirten 'fahri imam' Hayrettin A., ''Ben kesinlikle üfürükçülük yapmam, beni şikayet eden şahıslara ücret karşılığında muska yazmadım. Evime gelen bayanlar masanın üzerine harçlık olarak para bırakmışlar. Sonradan fark ettim. Bana iftira atıyorlar'' dedi.

MUSKA YAZMAK 'NİTELİKLİ DOLANDIRICILIK' SUÇU

Erzurum 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuksuz olarak yargılanan 'fahri imam' Hayrettin A., Hakkında TCK'nın 158/1 maddesi kapsamında; 'Dini İnanç ve Duygularını İstismar ederek, dolandırıcılık' suçunu işlediği gerekçesiyle 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Mahkeme, sanığın sabıkasız oluşu ve duruşmalardaki iyi halini dikkate alarak cezasını bir yıl 15 güne indirdi. Mahkeme, imama verdiği 'muska cezasını' daha sonra da 5 yıl süreyle erteledi


  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25