• BIST 9079.97
  • Altın 2302.998
  • Dolar 32.3201
  • Euro 35.1053
  • Erzurum 9 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Necip Fazıl Kısakürek, vefatının 40. yıl dönümünde Erzurum’da kendi adını taşıyan kültür merkezinde anıldı

Necip Fazıl Kısakürek, vefatının 40. yıl dönümünde Erzurum’da kendi adını taşıyan kültür merkezinde anıldı
Fikir, sanat ve aksiyon hayatımızın önemli ve öncü isimlerinden Necip Fazıl Kısakürek, vefatının 40. yıl dönümünde Erzurum’da düzenlenen programla anıldı.

Necip Fazıl Kısakürek ile ilgili Erzurum genelinde 30 Mayıs-2 Haziran tarihleri arasında Anadolu Mektebi öğrencileri öncülüğünde düzenlenen "Vefatının 40. Yılında Üstad Necip Fazıl Kısakürek" paneli, kendi ismini taşıyan Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde yapıldı.
"Türkiye’nin 100 yıllık birikimi" sloganıyla Anadolu Mektebi öğrencileri tarafından düzenlenen panele katılım oldukça yoğun oldu.
Panelin açılış bölümünde; İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz, Prof. Dr. Dilaver Düzgün, Necip Fazıl Kısakürek’in torunu Emrah Kısakürek, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum Valisi Okay Memiş açılış bölümünde yaptıkları konuşmalarda, Türk edebiyatı ve fikir dünyası noktasında Necip Fazıl’ın önemli bir isim olduğunu dile getirdi.
Anadolu Mektebi Yürütme Kurulu Başkanı Sami Güçlü, “Üstad Necip Fazıl, bizim en çok tanıdığımız, sevdiğimiz ve değer verdiğimiz biridir. Özellikle şiirlerini okumayan ve onu tanımayan yok gibidir. O, Cumhuriyet döneminde bizim gönlümüzü, ruhumuzu ve ufkumuzu aydınlatan biri olmuştur. Bu yönüyle de herkes ona 'Üstad' demektedir. Necip Fazıl hala edebiyatımızın ve fikir dünyamızın en parlak yıldızıdır" dedi.
Daha sonra düzenlenen panelde öğrenciler Hayrunnisa Aydemir, Emine Akyasan, Furkan Kurt, Sidrenur Duran ve Muhammet Zeki Öztürk çeşitli yönleriyle üstün Necip Fazıl’ı anlattı.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25