• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Erzurum 14 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

Ömür boyu hepis cezası isteniyor...

Ömür boyu hepis cezası isteniyor...

Mağdur Öğretmen’in Adli Tıp’tan beklenen raporu gelmedi

Mahkeme’den keşif ve sanık babasının tanik olarak denletilme talebine red kararı çıktı

Cem BAKIRCI’nın ÖZEL HABERİ

ERZURUM'un Pasinler İlçesinde Türkçe öğretmeni 23 yaşındaki A.K.'ye tecavüz girişiminde bulunarak ağır yaralayan 24 yaşındaki tutuklu sanıklardan Ümit A. İle Kadir N. tutuklu yargılandıkları Erurum Üçüncü Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki 8’nci celse duruşmasında sanık avuktalarının keşif ve sanık Kadir N.’nin babası İ.N.’nın tanık olarak denletilmesi talebine mahkemeden red kararı çıktı. Mağdur öğretmen A.K.’nin Adli Tıp’tan Ruh ve Beden Sağlığı raporunun gelmediği gerekçesiyle duruşma ileri tarihe ertelendi.

ÖĞRETMENİN BEKLENEN ADLİ TIP RAPORU GELMEDİ

Tutuklu sanıklar Ümit A. İle Kadir N’nin müvekkil akuvatlarının gıyabında yapılan duruşmasında mağdur öğretmen A.K.’nin Adli Tip Kurumu’ndan beklenen Ruh Bedensel Sağlığı raporu’nun gelmediği gerekçesiyle sanık avukatları söz hakkın istedi.

SANIK AVUKATI, ‘DOSYADA SOMUT BİR DELİL YOKTUR”

Sanık Kadir N’nin avukatı Alpaslan Kaya, müvekkilinin suçsuz olduğu yönünde savunmalarını tekrar ederken, “Polisin baskı ile almış olduğu ifadeler dışında somut bir delil dosyada yoktur. Müvekkilim başta polis, mahalle, ve medya baskısı ile olayın bir an önce ortaya çıkarılması ile bu hola getirilmiştir. Bu olayın mağdurunun çektiği acı hepimizin acısıdır. Ancak, bir acı da vardır ki, küçük bir olasılık ta olsa sanıkların suçsuz olma ihtimalidir. Tutuklanmaya gerekçe gösterilirken kuvvetli suç şüphesi açıklamıs sayın iddia makamının bizim beyanımız olabilir. Somut olayımızla bunu bağdaştırdığımızda kuvvetli suç şüphesi çok az bir kanaat bile olsa sanık lehine olan delillerin de toplanması gerektiğini düşünoyuruz. Heyetin reddi gibi bir talebimiz yoktur. Tutukluluk halinin devamına ilişkin verilen gerekçenin ‘kuvvetli suç şüphesi’ şeklinde olmaması gerektiği yönündeki düşüncemizdir. Bu nedenle tahliye talebim yoktur” dedi

Mahkeme heyeti, mağdur öğretmen A.K.’nin Adli Tıp’tan Ruh ve Beden Sağlığı raporunun gelmediği gerekçesiyle duruşmayı ileri bir tarihe erteleyerek, tutuklu sanıkların ‘kuvvetli suç şüphesi’ gerekçesiyle tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

ÖMÜRBOYU HAPİS CEZASI İSTENİYOR

Öğretmen A.K’ye tecavüz griişiminde bulundukları iddiası ile Erzurum Üçüncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Ümit A. İle Kadir N. Hakkında TCK'nın 82/1-h maddesi uyarınca 'Kasten öldürmek, bir suçu gizlemek, delillerini ortadan kaldırmak veya işlenmesini kolaylaştırmak' amacıyla ağırlaştırılmış ömür boyu, 'Nitelikli yağma, hürriyetten yoksun bırakma, cinsel saldırı' suçlarından da 19-32 yıa hapis cezası isteniyor


  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25