Ordu'nun Perşembe İlçesi'nde iki gün önce geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanan ve dün akşam beyin ölümü gerçekleşen 19 yaşındaki Bülent Emre Yazgan'ın organları, Erzurum'daki 3 hastaya umut oldu.
Ordu Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Servisi'nde beyin ölümü gerçekleşen Bülent Emre Yazgan'ın böbrekleri ve karaciğeri, Organ Nakil Koordinatörlüğü ekiplerinin iknasıyla ailesi tarafından bağışlandı. Ailenin organ bağışını kabul etmesinin ardından harekete geçen ekipler, organların Erzurum'da 3 hastayla uyuştuğunu belirledi. Erzurum Atatürk Üniversitesi Organ Nakli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi'nden gelen 4 kişilik ekip, Yazgan'ın 2 böbreği ve karaciğerini alarak karayoluyla Erzurum'a hareket etti.
"İNSANLIK GÖREVİMİZ"
Baba 46 yaşındaki Ziya Yazgan, oğlunun evin tek erkek çocuğu olduğunu belirterek, "Acımız çok büyük. Anlatılır gibi değil, genç yaşta kaybettim onun için kelimelere sığdıramıyorum. O yüzden çocuğumuzun organlarını alacak olan kişiler sevinsin. Onların acılarına bir nebze de olsa katkıda bulanabilirsek bizim için çok mutlu bir olay olur. Onlarla birlikte biz de seviniriz. Organ bağışı olayını dikkate almalıyız. Bu bizim insanlık görevimiz" dedi.
Organları 3 kişiye umut oldu!

- Yorumlar 0
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler




EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
- 18:33 - ETB “Süt Toplama Merkezi” düzenlenen tören ile hizmete girdi
- 12:52 - MHP’nin "Adım Adım 2023 İlçe İlçe Anlatma ve Aydınlatma" programı Oltu’da yapıldı
- 20:50 - EYT Aralık'ta tamamlanıyor
- 19:30 - Üst Minikler Avrupa Boks Şampiyonası yapılan seremoni ve boks maçlarıyla Erzurum’da başladı
- 19:26 - İmam Hasan İmam Hüseyin Cami’nin temeli dualarla atıldı
- 19:23 - Ilıca domatesi raflardaki yerini aldı
- 19:19 - Çat'ta Gençlik ve Yaşam Merkezi'nin temel atma heyecanı
- 19:15 - Robot tabanlı projeye destek
- 19:11 - Boks Federasyonu il temsilcisinden sporseverlere davet
- 19:07 - Atatürk Üniversitesi, Malezya’da düzenlenen konferansın eş-organizatörü oldu
- 22:20 - Çifte müjde! Doğal gaz ve okul desteği verilecek
- 18:41 - Cumhurbaşkanı Erdoğan Müjdeyi duyurdu...
- 17:51 - “Er Meydanı” Erzurum Ovası’nda kuruluyor
- 17:46 - Fikret Ağırçelik, Kör Kurşun ile sevenleriyle buluştu
- 11:59 - Önce nikah kıydılar, ardından koşarak haber yapmaya gittiler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25
Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.