• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Erzurum 15 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 19 °C

Orhan Duman Erzurum Olay'a Konuştu...

Orhan Duman Erzurum Olay'a Konuştu...

‘Erzurum’da benim memleketim, Trabzon’da, Kocaeli’de, Ankara’da, İstanbul’da İzmir’de benim memleketim’


Buz Hokeyi Federasyonu Başkanlığına aday olan Başkent Yıldızları Buz Hokeyi Takımı Başkanı Orhan Duman Erzurum Olay Gazetesi’ne dobra dobur konuştu.
Duman, ‘Ben Trabzonluyum ama Erzurum’da Kocaeli’de Ankara’da, İstanbul’da İzmir’de benim memleketim’ dedi.


‘Önemli olan nereli olmak değil, işin ehli olmak ve her şehre hizmet götürmektir’ diyen Duman, ‘işte bizim şiarımız budur’ diye konuştu.
Buz Hokeyi’nde büyük bir tecrübeye sahip olduğunu, bu konuda rüştünü ispat ettiğini belirten Duman, kendisinin koltuk işgalcisi olmadığını, şahsi çıkarları doğrultusunda mevki ve makamları kullanmadığını söyledi.


En büyük amacının Buz Hokeyi’ne hizmet etmek olduğunun altını çizen duman, ‘Benim yaptıklarım yapacaklarımın teminatıdır. Şimdi soruyorum; diğer aday arkadaşta buzda bunu kendisi de söyleyebilir mi?’


Herkesin yaptığı işe saygılı olduğunu anlatan Duman, şöyle konuştu:


‘Ben Buz Hokeyi’ne yıllarını vermiş bir insanım. Buzu çok iyi biliyor ve tanıyorum. Bu konuda tecrübelerim var. Anladığım, bildiğim bir işe talip oluyorum. Ama ben inşaat işinden anlamam. Müteahhitte değilim. Hiçbir zaman kalkıp Mimarlar ve Mühendisler Odası Başkanlığı’na aday olmuyorum. Yani şunu demek istiyorum. Herkes kendi bildiği işi yapmalı. O zaman faydalı olunur. Buz Hokeyi son dönemlerde büyük irtifa kaybetmiştir. Bu irtifayı tekrar kazandırmak zorundayız.

-Erzurum Buz Hokeyi’nin başkenti olmalı

2011 üniversite kış oyunlarının Erzurum’a verilmesinin ardından hükümet Erzurum’a bu manada çok büyük yatırımlar yaptı. Hükümet hiçbir masraftan kaçınmadı. Hem kayakta, atlamada ve buz sporları ile ilgili bütün yatırımları Erzurum’a getirdi.
Bu trilyonluk tesislerin bulunduğu Erzurum çoktan Buz Hokeyi dahil kış sporlarının Başkenti olmayı hak etmiştir. Kim olursa olsun, ister Erzurumlu olsun ister başka bir ilden olsun, ama bu gerçeği görmek zorundadır.


Bizim hedefimizde de Erzurum’u bu manada başkent yapmaktır. Çalışmalarımız bu yöndedir.’
Duman, birilerinin duygu sömürüsü yapma peşine düştüklerini de belirterek, bölgecilik oyunu içerisine girilmek istenmektedir. Halbuki Buz hokeyi camiası da delegede ‘işi ehline veriniz’ kutsal sözün bilincindedir.


Saf, temiz ve hiçbir art niyetli olmadan sadece buzda kazandığı tecrübe ve becerilerle göreve talip olduğunu vurgulayan Duman, ‘Niyetimiz halistir. Yüce Mevlam hayırlı hizmet yapacaksam bu görevi nasip etsin. Mevkiler, makamlar vatandaşa hizmet etmek için vardır. Mevkiler makamlar hiçbir zaman şahsi çıkarlar için kullanılamaz, kullanılmamalıdır da…


  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25