• BIST 9524.59
  • Altın 2487.649
  • Dolar 32.4801
  • Euro 34.6771
  • Erzurum 11 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C

Polat: Kadına şiddetin cezası caydırıcı olmalı

Polat: Kadına şiddetin cezası caydırıcı olmalı
MÜSİAD Kadın Erzurum Başkanı Zeynep Polat, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle bir açıklama yaptı.

Zeynep Polat, kadına yönelik şiddet, yalnızca kadın oldukları için uygulanan veya kadınları etkileyen, kadının insan hakları ihlaline yol açan her türlü tutum ve davranışı şiddetle kınadıklarını söyledi.

Müstakil Sanayici ve İş Adamları (MÜSİAD) Kadın Erzurum Başkanı Zeynep Polat, ‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ dolayısıyla basın açıklaması yaptı. Polat, kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve yaptırımların caydırıcı düzeyde artırılması gerektiğini açıkladı.

Bu konudaki ısrarlarının hükümet tarafından dikkate alınarak gerekli adımların atılmasını beklediklerini belirten Polat, “Kadını ve kadının varlığını son derece önemseyen bir yaklaşımla “Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü” çerçevesinde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da sık sık tekrarladığı gibi kadına şiddetin, insanlığa ihanet olduğunu bir kez daha haykırıyoruz. Kadına şiddet konusu her fırsatta, her türlü platformlarda dile getiriliyor. Biz de kadına şiddet konusunda artırılmış caydırıcı cezaların kanunlaşmasını bekliyoruz. Kadına yönelik şiddet, yalnızca kadın oldukları için uygulanan veya kadınları etkileyen, kadının insan hakları ihlaline yol açan her türlü tutum ve davranıştır. Kadına yönelik şiddet, sadece ülkemizin değil, maalesef tüm dünyanın sorunudur. Başta PKK olmak üzere tüm terör örgütlerinin kadınlara ve çocuklara yaptığı her türlü şiddetle kararlılıkla mücadele edilmeli. Kadına yönelik şiddetin önlenmesi için yasal mevzuatın yanında toplumsal zihniyetin değiştirilmesi de çok önem arz etmektedir. Bu bağlamda, devletin çok yönlü ve bütüncül politikalar üretmesi yanında bu mücadelenin toplumsal düzeyde genele yayılarak etkin ve kararlı yürütülmesi gerekmektedir” şeklinde konuştu.

 

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25