• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Erzurum 15 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 19 °C

Rektör Koçak'a karşı 2 aday...

Rektör Koçak'a karşı 2 aday...

Atatürk Üniversitesi’nde rektörlük yarışı

Prof. Dr. Hikmet Koçak’ın yeniden aday olmasının beklendiği üniversitede Prof. Dr. Turgut Göğebakan ile Prof. Dr. Ömer Selim Yıldırım da aday olduklarını açıkladı.

Oğuz EKŞİ / ERZURUM

Türkiye’nin köklü üniversitelerinden biri olan Atatürk Üniversitesi’nde seçim heyecanı başladı. Haziran ayında yapılacak seçimler için Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak’ın yeniden aday olacağına kesin gözle bakılırken, yeni adaylarda çıkmaya başladı.

Kuruluşunun 55’inci yılını kutlamaya hazırlanan Atatürk Üniversite’sinde seçim heyecanı da başladı. Yaklaşık bir 100 öğretim üyesinin oy kullanacağı seçimler için Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak’ın yanı sıra ilk olarak Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Turgut Göğebakan ile Tıp Fakültesi Ortopedi Uzmanı Prof. Dr. Ömer Selim Yıldırım aday olduklarını açıkladı. Fakültelerde ziyaretlere başlayan adaylar seçime iddialı olarak hazırlanıyorlar.

Göğebakan ikinci kez aday

Haziran ayında yapılacak seçimlerde aday olduğunu açıklayan Prof. Dr. Talat Göğebakan. İkinci kez Rektör Koçak’la yarışacak. 19 Haziran 2008’de de yapılan seçimlerde aday olan Prof. Dr. Göğebakan, 97 oy almıştı. Rektör Koçak, 214 öğretim üyesinin oyuyla rektörlük koltuğuna oturdu.

16. Rektör seçilecek

1958 yılında Prof. Dr. Ahmet Özel’in ilk rektör olarak atandığı Atatürk Üniversitesi’nde bugüne kadar 15 rektör görev yaptı. 1959’da Prof. Dr. İ. Esat Kadester’in yönetici olduğu üniversitede de sırasıyla Sebahattin Özbek, Bekir Sıtkı Baykal, İbrahim Karaca, Eyüp Hızalan, Muharrem Köksal, Eli Ertuğrul, Osman Okyar, Reşit Sönmez, Kemal Bıyıkoğlu, Hurşit Ertuğrul, Erol Oral ve Yaşar Sütbeyaz görev yaptı.


  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25