Serkan Özbalta galibiyetin sırrını açıkladı! “Gol yemeden kazanmak çok kıymetli”
Özbalta, alınan galibiyetin takım açısından büyük önem taşıdığını belirterek, “Her puanın çok değerli olduğu bu ligde 3 puanı almanın huzurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.
“Maçın zor geçeceğini biliyorduk”
Geride kalan üç haftadaki performanslarını değerlendiren Özbalta, Gençlerbirliği karşılaşmasında sergilenen futbolun takımın moralini yükselttiğini ifade etti.
Özbalta, “İlk iki haftanın ardından geçen hafta Gençlerbirliği müsabakasında sergilenen iyi oyun, mücadele, yüksek konsantrasyon ve disiplinle alınan bir puan camianın ve oyuncuların moralini yerine getirdi. Bugünkü rakibimiz Konyaspor ise bu ligin gediklisi, Türkiye Kupası’nı kazanmış köklü bir Anadolu camiası. Birkaç yıl önce ligi üçüncü sırada bitiren ve bir arada oynama alışkanlığı yüksek kadroya sahip bir ekip. Kadrolarında en az 14-15 oyuncu geçen seneden beri birlikte oynuyor” diye konuştu.
Konyaspor’un da ilk üç haftayı puansız tamamladığını hatırlatan Özbalta, rakibin Erzurum’a en az bir puan hedefiyle geldiğini düşündüklerini söyledi.
Özbalta, “Buraya en azından bir puan hedefiyle geldiklerini biliyorduk çünkü haftaya sahalarında Trabzonspor ile zorlu bir maça çıkacaklar. Mücadele gücü yüksek, zor bir maç olacağının ve konsantrasyon kaybında neler yaşanabileceğinin bilincindeydik. Maç da tam beklediğimiz gibi geçti” ifadelerini kullandı.
“Gol yemeden alınan galibiyet çok değerli”
Karşılaşmadaki pozisyonları ve takımın savunma anlayışını da değerlendiren Özbalta, özellikle ikinci yarıda takım savunmasının doğru yapılmasının galibiyette önemli rol oynadığını belirtti.
Özbalta, “İlk yarısı dengede geçen ve ciddi gol pozisyonlarının yaşandığı bir müsabaka oldu. İlk yarıda rakibe oranla daha az pozisyon ürettik. İkinci yarıda Konyaspor topa daha çok sahip olsa da takım savunmasını doğru yaparak ve kazandığımız toplarla hızlı hücuma çıkarak gol aradık. Bir topumuz direkten döndü; farkı ikiye çıkarabileceğimiz fırsatları bulduk. Ancak nasip böyleymiş” dedi.
İlk üç haftada kalelerinde gol gördüklerini hatırlatan Özbalta, Konyaspor karşısında alınan galibiyetin savunma açısından da önemli olduğunu vurguladı.
Özbalta, “İlk üç haftada kalemizde gol görmüştük; bu hafta gol yemeden kazanmak çok kıymetli. İlk iki haftadaki mağlubiyetlerin ardından son iki haftada 4 puan topladık. Her puanın altın değerinde olduğu bu ligde 3 puanı almanın huzurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz” şeklinde konuştu.
Taraftara özel parantez
Açıklamasının sonunda Erzurumspor FK taraftarlarına da özel bir parantez açan Özbalta, taraftar desteğinin önemine dikkat çekti.
Özbalta, “Teşekkür etmeden önce taraftarımıza ayrı bir parantez açmak istiyorum. İçeride oynadığımız Galatasaray maçında uzun süreli bir özlem vardı. Anadolu şehirlerinde çocukların ve futbolseverlerin desteklediği Erzurumspor’un yanı sıra Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor gibi kulüplere karşı da bir sempati duyulabiliyor” ifadelerini kullandı.


Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.