• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Erzurum 22 °C
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C

Şırnak'ta 5.5'lik deprem!

Şırnak'ta 5.5'lik deprem!

Şırnak, bu sabah Richter ölçeğine göre 5.5 ve 4.0 büyüklüğünde iki depremle sarsıldı. Paniğe yolaçan depremlerde evlerini terkedenler açık alanlara çıktı. Depremler Mardin ve Siirt’te de hissedildi. Silopi' de belediye hoparlöründen vatandaşların evlerine girmemeleri konusunda uyarılarda bulunuldu.


Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü’nden alınan bilgiye göre ilk deprem saat 08.50’de meydana geldi. Merkez üssü İkizce Köyü olan 4.0 büyüklüğündeki deprem, yerin 7.2 kilometre derinliğinde kaydedildi. Bunu saat 08.52’de merkez üssü Silopi İlçesi’nin Pınarönü Köyü olan Richter ölçeğinde 5.5 büyüklüğündeki ikinci deprem izledi. Bu deprem yerin 5.4 kilometre derinliğinde meydana geldi.


Depremleri hissedenler panik içinde evlerini terkederek açık alanlara çıktı. Depremler bazı kerpiç evlerin duvarlarında çatlaklara yol açtı.


"EVLERİNİZE GİRMEYİN" UYARISI


Silopi 'deki depremde ölen yada yaralanan olmadığı elektirlerin kesik olduğu bildirildi. Silopi' de belediye hoparlöründen vatandaşların evlerine girmemeleri konusunda uyarılarda bulunuldu.
Şırnak merkezde ise bir caminin minaresinde hafif hasar meydana geldi.


AFAD'DAN AÇIKLAMA


AFAD yaptığı açıklamada, "Şırnak ili Silopi ilçesinde 5.5 büyüklüğündeki deprem sonrası Silopi Kaymakamlığı ve Şırnak Valiliği ile yapılan görüşmeler sonucu ilk belirlemelere göre can kaybı olmadığı tespit edilmiştir. AFAD Başkanlığı tarafından bölgedeki deprem aktivitesi 7/24 sürekli izlenmektedir."


VALİ'DEN AÇIKLAMA: CAN KAYBI YOK


Şırnak Valisi Vahdettin Özkan, meydana gelen depremlerde can kaybının olmadığını söyledi.
Vali Özkan AA muhabirine yaptığı açıklamada, saat 08.50’de saat merkezi üssü İkizce’de 4.0 şiddetinde ve saat 08.52’de ise merkez üssü Silopi ilçesine bağlı Pınarönü Köyü’nde 5.5 şiddetinde iki ayrı deprem meydana geldiğini belirterek, ”Depremlerde can kaybı yok. Şırnak merkezde Bahçelievler Mahallesindeki Külliye Camisinde hasar var” dedi.


  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25