• BIST 10093.11
  • Altın 2399.392
  • Dolar 32.3782
  • Euro 34.7103
  • Erzurum 20 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 26 °C

Skylight Çatı İle Sağlıklı Yaşam Alanlarınız Olsun

Skylight Çatı İle Sağlıklı Yaşam Alanlarınız Olsun
Skylight Çatı İle Sağlıklı Yaşam Alanlarınız Olsun

Yaşadığınız mekanlarda gökyüzüne baktığınızda görebilmek için özel yapı malzemeleri ile evlerinizin tavanlarını kapatmak gerekmektedir. Günümüz mimarisinde evlerin çatılarında cam paneller veya skylight çatı adı verilen ürünler kullanılmamaktadır. Ancak bazı evlerin çatı katlarında bu yapılara rastlamak mümkündür.

 

Özellikle büyük ve yüksek yapıların teras kısımlarında ve merdiven boşluklarının bulunduğu orta kısımlarında skylight çatı sistemleri rahatlıkla kullanılmaktadır. Bu yapıların orta kısımlarından bakıldığında gökyüzünü görmek binalara eşsiz bir özellik katmaktadır.

 

Gök mavisi renginde olan skylight çatı sistemleri, modern mimari anlayışın önemli bir yansıması olarak Türkiye mimari kültürüne artık tamamen yerleşmiş durumdadır.

 

Birçok yapıda bu çatı sistemlerini görmek mümkündür. Binaların üst kısımlarında ağır metal ve beton yapılar kullanılarak binalara ağır yükler yüklemek yerine bu yapıların kullanılarak binaların ağırlık merkezlerine daha az yüklenmesi bilimsel açıdan da faydalıdır.

 

 Skylight Çatı Nasıl Yapılmaktadır?

 

Skylight çatı sistemlerinde cam paneller ve alüminyum bağlantı malzemeleri kullanılmaktadır. Parçalar halinde kullanılacak alana taşınan cam paneller, bu alanlarda rahatlıkla montajlanmaktadırlar. Birbirlerine alüminyum kompozit malzemelerle bağlanılan cam paneller, kolay kolay ayrılmaz ve bölünmez bir dayanıklılıktadırlar.

 

Yıllarca bozulmadan ve kırılmadan kalabilen bu yapıları binalarınızda korkusuzca kullanabilirsiniz. Binalarınızın çatı kısımlarında yapacağınız inşaat yapım işlerini skylight çatı ile tamamlamanız halinde size ayrıca bir maliyet çıkartmayacaktır.

 

Diğer birçok kaplama ve yapı sistemlerinden daha uygun fiyatta olan bu ürünlerin maliyet ve nakliye avantajlarından yararlanarak uygun fiyatlarda binalarınızın yapım işlerini tamamlayabilirsiniz.

 

 Sağlığınızı Korumak İçin İdeal Bir Yalıtıcı Görevindedir

 

Cam ve alüminyum karışımı ile yapılan cam paneller, binalarınızın çatılarından su sızıntılarına izin vermeyecektir. Aynı zamanda diğer bazı kimyasal sürpüntü ve serpintiler nedeniyle binalarınızın dış yüzeylerine yapışan ve iç mekandaki yaşamı tehdit edecek olan partiküller de bu malzemeler sayesinde alıkonulmakta ve binaların iç yüzeylerine geçişini engellemektedir.

 

Skylight çatı kaplamada kullanılan cam panellerin kalın ve dayanıklı yapısı çok iyi bir dış cephe duvarı özelliğine sahiptir. Bu özelliği sayesinde dış mekandan gelecek olan soğuk ve sıcak hava dalgalarını çok iyi kontrol etmektedir. Soğuğa karşı sıcağı, sıcağa karşı serin havayı muhafaza ederek geçişlerini zorlaştırmaktadır.

 

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25