• BIST 10082.77
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Erzurum 22 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C

Süper Kupa maçı ertelendi! TFF, Galatasaray ve Fenerbahçe'den ortak açıklama

Süper Kupa maçı ertelendi! TFF, Galatasaray ve Fenerbahçe'den ortak açıklama
Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da oynanması planlanan Süper Kupa maçı iptal edildi.

İki takım, gün içinde çıkan pankart ve tişört krizleri sebebiyle maça çıkmama kararı aldı. TFF, Galatasaray ve Fenerbahçe'den ortak açıklama geldi.

Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki Turkcell Süper Kupa maçı, Suudi Arabistan'da yaşanan kriz sonrası başlayamadı. 

Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası Şampiyonu Fenerbahçe’nin bu akşam Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’daki Al-Awwal Park (Kral Suud Üniversitesi) Stadyumu’nda saat 20.45’te başlaması gereken Turkcell Süper Kupa mücadelesinde, pankart ve ısınma tişörtlerinde yapılan tercihler nedeniyle başlama düdüğü çalmadı.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ve Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, bu konuda yaklaşık 3 saattir toplantı gerçekleştirdi. 

Toplantı sonrası resmi açıklama yapılıdı ve maçın ertelendiği ifade edildi.

Gözden Kaçmasın [Galatasaray ve Fenerbahçeye Süper Kupa daveti Beşiktaş, Ankaragücü, Samsunspor, Antalyaspor...] Galatasaray ve Fenerbahçe'ye Süper Kupa daveti! Beşiktaş, Ankaragücü, Samsunspor, Antalyaspor...Haberi görüntüle

TFF, GALATASARAY VE FENERBAHÇE'DEN ORTAK AÇIKLAMA

Cumhuriyetimizin ve Türkiye Futbol Federasyonu’nun 100. Yılını yurtdışında da kutlamak amacıyla, Türk Futbolunun marka değerine ve kulüplerimize katkı sağlayacak şekilde kulüplerimizle organize ettiğimiz, 29 Aralık 2023 Cuma günü saat 20.45’te oynanması planlanan 2023 Süper Kupa müsabakası organizasyondaki bazı aksaklıklar nedeniyle Kulüplerimizle birlikte aldığımız ortak karar neticesinde ileri bir tarihe ertelenmiştir. Ev sahibi ülkenin Futbol Federasyonu, ilgili kurum ve kuruluşlarına şu ana kadar Süper Kupa’nın organizasyonu için göstermiş oldukları çaba nedeniyle teşekkür ederiz.

Türkiye Futbol Federasyonu, Fenerbahçe Spor Kulübü, Galatasaray Spor Kulübü

Gün içinde yaşananlar...

TARAFTARLAR STADI TERK ETMEYE BAŞLADI

Saat 20:45'te başlaması planlanan maçın başlamaması üzerine Al-Awwal Park'a giden taraftarlar, maçın başlama saatinin geçmesinin üzerine stadyumu terk etti.

TARAFTARLAR STADYUMDA İSTİKLAL MARŞI OKUDU, MÜZİK AÇILDI

Maç için tribüne giden taraftarlar, takımların sahaya çıkmamasının ardından tribünde hep bir ağızdan İstiklal Marşımızı okudu. Marşımızın ilerleyen bölümlerinde stadyumda müzik açıldı.

STAT IŞIKLARI KAPATILDI

Saat 21:30 itibarıyla Al-Awwal Park'ın ışıkları söndürüldü.

İSTANBUL'A GELİŞ SAATLERİ BELLİ OLDU

Fenerbahçe'nin saat 4.15'te Sabiha Gökçen'e, Galatasaray'ın 4'te İstanbul Havalimanı'na gelmesi bekleniyor.

HAKEMLER STATTAN AYRILDI

Saat 18:45'te maçın oynanacağı stada giden hakemler, maçın başlamaması üzerine saat 21:45'te konakladıkları otele geri döndü.

TAKIMLAR OTELLERİNDEN AYRILDI

Galatasaray ve Fenerbahçe kafilelesi, Riyad'daki otellerinden ayrılarakhavalimanına doğru hareket etti. Maçın ardından tatil için ayrı uçuşları olan futbolcular da havalimanına bireysel olarak hareket etti.

Bugün öğle saatlerinde Riyad'dan gelen haberlerde Fenerbahçe'nin maça Atatürk'ün 'Yurtta sulh, cihanda sulh' sözünün, Galatasaray'ın ise 'Cumhuriyetin 100'ü Galatasaray' yazılı pankartlarla çıkmak istemesi, ısınmaya ise iki takımında Atatürk tişörtleriyle çıkmak istemesinin kabul edilmediği iddia edildi.

TFF'DEN ÖĞLE SAATLERİNDE RESMİ AÇIKLAMA GELMİŞTİ

Türkiye Futbol Federasyonu, öğle saatlerindeki iddiaların ardından resmi bir açıklama yayımladı. TFF'nin açıklamasında şu ifadeler yer aldı;

"Süper Kupa Maçı Türk Bayrağımız huzurunda, 100. Yıl Kutlama Etkinlikleriyle, Şehitlerimiz için saygı duruşuyla ve sanatçı Norm Ender’in okuyacağı İstiklal Marşımız ile başlayacaktır. Bu konuda yapılan dezenformasyona itibar etmeyiniz."

DURSUN ÖZBEK VE ALİ KOÇ, BÜYÜKEKŞİ İLE TOPLANTI YAPTI

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ve Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, saat 18:00 sularında Süper Kupa maçı öncesi durum değerlendirmesi için TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin bulunduğu otele geldi. Ali Koç otele girişinde; 'Çağırdılar geldik, gerekirse çıkışta açıklama yaparız' dedi.

'MAÇ OYNANACAK' DENİLDİ AMA ÖYLE OLMADI

Başkanlar arasında yapılan ilk toplantı saat 18:20 sularında sona erdi. İlk gelen bilgilerde maçın planlandığı saatte başlayacağı ifade ediliyordu ancak öyle olmadı.

BELİRSİZLİK SÜRÜYOR! İKİ TAKIM DA OTELLERİNDEN AYRILMADI

18:45: Toplantı sonrası gelen haberlerin maçın oynanacağı yönünde olmasına rağmen belirsizlik devam etti. Stada hareket saati 18:45 olmasına rağmen iki takım da otellerinden henüz ayrılmadı. TRT Spor'un haberine göre Galatasaray, ısınmaya Atatürk tişörtleriyle çıkmalarına izin verilmemesi halinde maça çıkmayacak.

GENÇLİK VE SPOR BAKANI İLE YENİ TOPLANTI

TRT Spor'un 19:52'de geçtiği habere göre Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ve Fenerbahçe Başkanı Ali Koç toplantı halinde.

'GALATASARAYLI OYUNCULARA MAÇIN OYNANMAYACAĞI BİLDİRİLDİ'

TRT Spor'un 20:23'te geçtiği habere göre Galatasaraylı oyunculara maçın oynanmayacağı bilgisi verildi.

SOYUNMA ODASI BOŞALTILDI

Fenerbahçe cephesinde oyunculara saat 20:40 itibarıyla bir bildirim yapılmazken Galatasaray malzemecilerl, stadyumdaki soyunma odasınjı boşalttı.

HAKEMLER STADA DOĞRU HAREKET ETMİŞTİ

Saat 18:50 sularında Süper Kupa maçını yönetecek Abdülkadir Bitigen ve ekibi, konakladıkları otelden ayrılarak maçın oynanacağı stada doğru hareket etti.

FUTBOLCULARDAN ATATÜRK PAYLAŞIMLARI

Fenerbahçe'nin milli futbolcusu İrfan Can Kahveci, belirsizliğin sürdüğü dakikalarda (19:35) Hürriyet'e verdiği röportajda giydiği Atatürk tişörtlü fotoğrafını paylaştı.

İlerleyen saatlerde Galatasaraylı futbolcular da Atatürk ve Türk bayrağı paylaşımları yaptı.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Başkan Dal’dan başkent mesaisi24 Nisan 2024 Çarşamba 17:58
  • Orhan Ovacık’tan 100’üncü maç22 Nisan 2024 Pazartesi 11:25
  • Gençlerbirliği: 2 - Erzurumspor FK: 021 Nisan 2024 Pazar 18:38
  • TBP Federasyonu Başkanı Dr. Burhan Kurtuluş, “Temsil değil kürsü hedefimize ulaştık”18 Nisan 2024 Perşembe 15:18
  • Curlingte 2. Lig heyecanı18 Nisan 2024 Perşembe 14:47
  • Erzurumspor’da Gençlerbirliği mesaisi17 Nisan 2024 Çarşamba 12:18
  • Erzurum’da curling heyecanı17 Nisan 2024 Çarşamba 10:50
  • Erzurumspor FK: 0 - Sakaryaspor: 015 Nisan 2024 Pazartesi 19:12
  • Erzurumspor maçlarını Erzincan’da oynayacak10 Nisan 2024 Çarşamba 18:34
  • Göztepe: 3 - Erzurumspor FK: 009 Nisan 2024 Salı 03:04
  • EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
      Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
      Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25