• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Erzurum 15 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 19 °C

Tarihi açıklama..

Tarihi açıklama..

Başbakan Erdoğan başkanlığındaki güvenlik toplantısından net açıklama geldi: Uçağımızı Suriye düşürdü.

Türk Hava Kuvvetleri'ne ait bir savaş uçağı, Malatya'dan havalandıktan sonra Akdeniz üzerinde kayboldu. Pilotlarla iletişim kesildi, daha sonra uçağın Suriye tarafından düşürüldüğü iddia edildi.

Konuya ilişkin siyasi kanattan ilk açıklama Başbakan Erdoğan'dan geldi. Erdoğan uçağın Suriye tarafından düşürüldüğü iddialarını girceği toplantıdan sonra değerlendireceğini söylerken pilotların Suriye ile birlikte arandığını söyledi. Ancak güvenlik zirvesi sonrası açıklamanın rengi değişti.

2 saat 10 dakika süren Başbakan Erdoğan başkanlığındaki güvenlik toplantısından net açıklama geldi. Toplantının ardından yapılan açıklamada şöyle dendi:

"22 Haziran 2012 tarihinde görev uçuşu için Malatya Erhaç meydanından kalkış yapan uçağımızla radar ve telsiz temasının kesilmesi akabinde yaşanan gelişmeler, Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan toplantıda ele alınmıştır.

İlgili kurumlarımızın sağladığı verilerin değerlendirilmesi ve Suriye ile yürütülen ortak arama kurtarma faaliyetleri çerçevesinde elde edilen bilgiler neticesinde, uçağımızın Suriye tarafından düşürüldüğü anlaşılmıştır.

Pilotlarımız dahil, arama kurtarma çalışmaları halen devam etmektedir.

Türkiye, olayın tam olarak aydınlatılmasının ardından nihai tavrını ortaya koyacak, atılması gereken adımları kararlılıkla atacaktır"

ŞİMDİ NE OLACAK?

Açıklamanın ardından NTV canlı yayınına katılan Yeditepe Üniversitesi öğretim üyesi Mesut Caşın, şöyle konuştu:

"Suriye basınında zaten Türkiye'yi suçlayan kimi yayınlar var. Suriye de kendini savunacak ve düşürülmeyle ilgili kendince bir şeyler söyleyecektir. Dolayısıyla BM bir komisyon kurarak bunları değerlendirecektir"

ASKERİ KAYNAKLAR DOĞRULAMIŞTI

Malatya'dan kalktıktan sonra Hatay'ın Samandağ ilçesi güneyinde Akdeniz üzerindeyken irtibat kesilen RF- 4E Phantom keşif uçağının düştüğü yerin, Suriye'nin Lazkiye kentinin 8 mil açığı olduğu daha önce kesinleşmişti.

Askeri kaynaklar, olayın, Suriye'nin hava sahasını ihlal olmadığını, Türk ve Suriye'nin Sahil Güvenlik botlarının uçağın düştüğü bölgede müşterek arama çalışması yaptığını bilgisini vermişti.

Başbakan Erdoğan'ın Ankara'ya dönüşünün ardından yapılan toplantıya; Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan katıldı.


  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25