• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Erzurum 14 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

Teknik adamların maç yorumu...

Teknik adamların maç yorumu...

Terim: Çok Güzel Bir Maç Oldu...

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, "Lig başlamamasına rağmen çok ciddi, çok çekişmeli güzel bir maç oldu" dedi.
Terim, Galatasaray'ın 3-2'lik üstünlüğü ile tamamlanan TFF Süper Kupa maçının ardından düzenlenen basın toplantısında oynadıkları oyunu değerlendirdi.
Takımının sergilediği mücadeleden memnun olduğunu dile getiren Terim, şunları kaydetti:
"Lig başlamamasına rağmen çok ciddi çok çekişmeli, güzel bir maç oldu. Gitti, geldi. Her şeyin içinde olduğu bir maç oldu. Rakibimizi tebrik ediyorum. Birimiz kazanacaktık. Biz kazandık. Oyuncularımı kutluyorum. Şartlar ne olursa olsun 10 kişi kalmalarına rağmen mücadeleleri çok iyiydi. Şampiyon olduktan sonra bu kupa da bizim için önemliydi. Çünkü hepimizin programında sürdürülebilir bir başarı var. Bu başarıyı devam ettirmemiz lazım. Bu da baktığımızda bu yolda alınan başka bir anlamlı kupa oldu."
Terim, Fenerbahçe gibi önemli bir takım karşısında 10 kişi mücadele ettiklerini belirterek, şöyle devam etti:
"Hep önde götürdük oyunu. Özellikle 1-0'dan sonra koparabilirdik oyunu. Olmadı. Sonuç olarak çok önemli bir testti bizim için. Birçok arkadaşımız Melo gibi, Ujfalusi gibi, Burak gibi hatta Amrabat'ı tam saymazsak bunların da eksikliğini hiç kimse hissettirmedi. Benim de hep istediğim şey. Bir ve iki numaraların birbirlerine çok yakın olması bu da bize pozitif olarak dönecektir. Onu görüyorum. İnşallah böyle devam eder. Çünkü bu ayın sonunda kura çekeceğiz. Hiç kolay değil. Ayağımızı yere sağlam basmalıyız. Oyuncularımı alınlarından öpüyorum, kutluyorum. Aferin onlara. Bir teşekkür de Erzurum halkına. Emeği geçenlere, sayın valiye, emniyet müdürümüze, belediye başkanımıza çok teşekkür ediyoruz."
-Engin Baytar'ın kırmızı kart görmesi-
Terim, bir gazetecinin Engin Baytar'ın kırmızı kart görmesiyle ilgili düşüncelerini sorması üzerine ise şunları konuştu:
"Açıkçası hani ne olursa olsun, şart ne olursa olsun Engin'in ne yaptığını daha bilmiyorum. Ama hoş değil. Göreceğim, seyredeceğim. Görmeden bir karar vermek çok doğru bir şey değil. Sonuç olarak takımını 10 kişi bırakmıştır. Bunun hiç sebebi, bahanesi olamaz. İstisnai hallerin dışında. Ceza kolay. Muhakkak ki bunun bunun karşılığını alacaktır" dedi.
Kadrolarının Şampiyonlar Ligi için de yeterli gördüğünü belirten Terim,
"Takviyemiz olabilir. Bunu zaten biz de dillendiriyoruz" diye konuştu.
Başka bir gazetecinin, "Bugün kolay kazanacağınız bir maç zora girdi. Bunun nedeni sakat futbolcular ve Cüneyt Çakır olabilir mi" sorusuna ise Cüneyt Çakır'la ilgili konuşmak istemediğini belirterek, şu yanıtı verdi:
"Yakaladığınız zaman atacaksınız. 2-0 başka bir şey, 2 farklı başka bir şey. Düşünebiliyor musunuz. Aklıma yıllar önce Emre'ye çarpan top geldi. Aşağı yukarı Emre sahanın en kısa oyuncuydu. Futbol böyle bir oyun. Yakaladığınız zaman atacaksınız. Karşınızdaki takım Fenerbahçe. Oyun tamam, baskı tamam, bunlar bizim için mükemmel tamam. Ama 2-0 olduğu zaman beyinlerdeki algılar değişir. Reaksiyonlar değişir. İki taraf için de."
Terim, Umut'un performansından da memnun olduklarını belirterek, maçtan önce bu kadar gol pozisyonuna girileceğini düşünüp düşünmediği sorusuna ise "Bu tip maçlarda zaten eğer taraflardan biri eğer erken gol bulursa gol pozisyonu ihtimali artar" diye konuştu.
-Futbolcular Emre Çolak ve Semih Kaya-
Galatasaraylı futbolcu Emre Çolak da maçın ardından yapılan basın toplantısındaki konuşmasında, Fatih Terim'e kendilerine verdiği şans nedeniyle teşekkür ederek, şunları kaydetti:
"Hocamıza çok teşekkür ediyorum. Bize güvenip, hiçbir teknik direktörün yapamayacağını yapıp bize 11'de görev vermeye başladı. Onun güvenini boşa çıkarmamak gerçekten çok önemli. Güzel oynayarak, hak ederek kazandığımız için çok mutluyuz. Kupa için de ayrıca mutluyuz. İnşallah bunun devamı şampiyonlar liginde gelir."
Arda Turan ile sevincini paylaşıp paylaşmadığı yönündeki bir soruya ise Emre Çolak, Arda Turan'ın kendisinin A takıma çıkmasında çok büyük emeği olduğunu ve yardım ettiğini belirterek, "Daha telefonuma bakmadım. Kendisiyle Galatasaray'da yeniden oynamayı isterim" dedi.
Semih Kaya ise kazandıkları için sevinçli olduklarını belirterek, "Fatih hocanın güvenini boşa çıkartmadığını düşünüyorum. Umarım ilerleyen maçlarda başarılı oluruz" diye konuştu.

 

Kocaman: Zor Bir Maç Oldu...

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Galatasaray ile oynanan Süper Kupa karşılaşmasının zor bir maç olduğunu belirterek, "Genel olarak sezon öncesi bir test maçı gibi de oldu" dedi.
Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, iyi bir maç olduğunu ifade ederek, "Lig öncesinde iki takımın da durumlarının test edilmesi hakkında kupa ve ezeli rekabet adına ideal bir ortamda oynamaya çalıştığı bir oyun oldu. Bizim açımızda bakıldığında her zaman önemli olan kendimizi test edeceğimiz maçlardan bir tanesiydi. İki takım da kendi oyunun rakibe kabul ettirebileceği ve benim de merak ettiğim konulardan bir tanesiydi. Maçın başlarındaki arka arkaya yaptığımız hatalar daha sonra oyuncularımızın tamamen sorumluluk almaları konusunda çekinmelerine yol açtı. Galatasaray'ın önde basma isteği bize çok şey vaat ederken onlara yaradı. Volkan'ın sakatlığı da etkiledi. Tamamen bireysel hatalarla ikişer gol oldu. Her şeye rağmen ikinci golü bulduğumuzda bize moral geçirdi. O andan itibaren gerçek oyunumuza geçiş yapabilirdik ama başarılı olamadık. Kenarlara yıkamadık oyunu. Pas trafiğini artıramadık. Bu maç atmosferinde bu kadar ucuz bin penaltı ile maç rakibimiz tarafından elimizden alındı" dedi.
Maçın hakemi Cüneyt Çakır ile ilgili olarak Kocaman, "Hakemin etkilenmesi mümkün. Galatasaray 1-0 öne geçtikten sonra başka, ekstra kararlar verdi. Ağır maçtı bu. Verilen her kararın iyi süzülerek verilmesi gerekiyor. Standrt sapmalar bizleri de rakipleri de etkiliyor. Olumsuz olarak bizi daha fazla etkiliyor. Kararları ile maçın seyri değişti. İkinci golü yediğimizde net faul vardı. Bu standarttaki maçlar için çok ağır bir karar oldu bu penaltı kararı" diye konuştu.
Çok ciddi transfer yaptıklarını ifade eden Kocaman, "Fenebahçe kamuoyunda şu anda bir transfer histerisi görüyorum. Sanki yönetim ve ben karşı çıkıyormuşum gibi algılanıyor. Her işi kestirmeden transfer yaparak geçeceğimizi sanıyoruz. Sert tepkiler olacak. Her şey transfer ile çözümlenecekmiş gibi görünüyor, transfer yapıldığı zaman da eldeki oyuncular değersizleşiyor. Kısırdöngüyü aşmayı denemeliyiz. Elimizdeki oyuncuları değerlendirmeyi düşünmeliyiz. 7 tane milli oyuncu aldık. Kestirme yol transfer gibi görünüyor ama öyle değil" şeklinde konuştu.
Alex'in sürekli gündeme getirilmesinin kasıtlı bulduğunu aktaran Kocaman, "Alex ile de ilgili diğer oyuncularla de ilgili son ana kadar düşünüyorum. Alex'in sürekli gündeme getirilmesi kasıtlı. Performansa göre karar veriyorum. Bütün oyuncularım için söylüyorum. Her oyuncu hazır olmak zorundadır. Kısır çekişmeler içinde zaman kaybediyoruz. Alex konusuna nokta koyamayacağımızı biliyorum, ben Fenerbahçe'nin menfaatini düşünüyorum. Elimde çok değerli forvetler var. Emre ile ilgili tarafı her maçtan sonra sürekli gündeme getirilecektir. Biz bunu seviyoruz böyle yaşıyoruz. İyimser geldiği zaman geçmişe dönüyor işimize geldiğinde başka konuşuyoruz. Bizim hatamız yapılan hatalardan sonra bazı oyuncuların biraz oyundun içinden çekilmeleriydi bu kadar. Temel sorun bazı oyuncularımızın hatalarından sona oyundan çekinmeleri oldu, bunu çeşitli nedenleri olabilir" ifadelerini kullandı.
Sarı-lacivertli Hollandalı oyuncu Dirk Kuyt, kendisinin ilk derbi maçı olduğunu hatırlatarak, "Kazanamadığımız için hayal kırıklığı yaşıyoruz. Taraftarlarımız mükemmeldi. Mücadele ettik ama kazanamadık. Maç içerisinde birçok duygu barınıyor. Derbi maçlarda daha fazla olur bu duygular. Engin ile birkaç tartışmamız oldu. Ama beni Engin'den daha fazla ilgilendiren Fenerbahçe" açıklamalarında bulundu.
Umut'un ikinci golünden önce kendisine yapılan hareketin faul olduğunu belirten Hollandalı yıldız Dirk Kuyt, "Benim düşüncem fauldu. Son defans oyuncusu geçmeye çalışırken arkadan çekildim ve yere düştüm. Pozisyonun faul olduğunu düşündüğüm için çok sinirlendim, rakip de gol atınca sinirim daha arttı. Nasıl oyuncular hata yapıyorsa hakemler de hata yapabilir benim düşüncem bu yönde" diye kaydetti.
Fenerbahçeli futbolcu Hasan Ali Kaldırım, ise "Bugün kazanabilirdik ama şans bizden yana değildi. İki kere oyunda geri döndük. Kırmızı kart gördükten sonra oyunun kontrolünü ele geçirdik. Ama iyi pas yapamadık ve şanssız bir penaltıyla kaybettik. Son dakikada direkten dönen top var, kazanabilirdik ama şans bizden yana değildi. Taraftarlarımızdan özür diliyoruz. Önce lige iyi başlayıp sonra Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalmak istiyoruz" dedi.


  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25