• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Erzurum 3 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Ticaret Platformu Başkanı Akarsu'dan 106. Kurtuluş Yıldönümü Mesajı...

Ticaret Platformu Başkanı Akarsu'dan 106. Kurtuluş Yıldönümü Mesajı...
'Dadaşlar, vatan davasına öncülük ve liderlik etmiştir''Erzurum vatanın, birliği ve dirliği yanında, koşulsuz yer almıştır' ...

Erzurum Ticaret Platformu Başkanı Çetin Akarsu,  Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun 106. Yıl Dönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Başkan Akarsu,'Dadaşlar, vatan davasına öncülük ve liderlik etmiştir.' dedi.
Başkan Akarsu, yayımladığı mesajında;
"İstiklal mücadelemizin yol haritasının çizildiği, kahramanlar şehri Erzurum'umuzun düşman işgalinden kurtuluşunun 106. yılın dönümünü kutluyoruz. Erzurum, Birinci Dünya Savaşı’nda büyük acılar yaşayıp, ihanetlerle sırtından hançerlendi. 16 Şubat 1916 Rus işgalinin ardından, Rus kuvvetlerinden destek alan Ermeni çetecilerince gerçekleştirilen Müslüman katliamı, insanlık tarihine kara bir leke olarak geçmiştir. Türk milli birliğine, 106 yıl önce sunulan bu zafer, milletimizin kaderini değiştirmiştir. Yakın tarihimiz boyunca milletin istikbali, egemenliği, vatanın birliği ve bütünlüğü Türkiye Cumhuriyeti’nin bekası söz konusu olduğu anda, Erzurum insanı kendi üzerine düşen tarihi görev ve sorumluluğu yerine getirmekten hiçbir zaman çekinmemiştir. Yüce Türk Milletinin tarih boyunca gerçekleştirdiği Malazgirt, Otlukbeli, Çaldıran, Mercidâbık, Mohaç, Sakarya ve Büyük Taarruz zaferleri buna şahittir.  
'Erzurum vatanın, birliği ve dirliği yanında, koşulsuz yer almıştır' ...       
'12 Mart 1918’de zemherinin bahara döndüğü bu günlerde, düşmanın amansız kuşatması altında “Ya Özgürlük Ya Ölüm” düsturu ile koca bir ülkenin tek vücut olduğu günlerden biridir. Erzurum, Türk milli varlığının istinat ettiği tarihi bir şehir olması hasebiyle, milletin birlik ve beraberliğini bozmak isteyen, fitne ve fesat peşinde koşan kesimlere daima karşı çıkmıştır. Vatanın, birliği ve dirliği yanında, koşulsuz yer almıştır. Erzurum’da şahlanmasının, esaret bağlarından kurtulan Erzurum’un özgürlüğüne kavuşmasının 106. yılını gururla kutluyoruz. 12 Mart 1918, Dadaş’ın yeniden destan yazdığı tarihin adıdır;  yeniden şahlanışın, kurtuluşun adıdır.
Devletimizin bağımsızlığı ve milletimizin istikbali için mücadelenin gündeme her gelişinde Dadaşlar, vatan davasına öncülük ve liderlik etmiştir. Bir başka deyişle vatana hizmet aşkının kalbi Erzurum’da atmıştır. Cumhuriyetimizin temelleri, 23 Temmuz 1919’da Erzurum Kongresi’nde kabul edilen tarihi kararlarla bu vatan şehrinde atılmıştır. Ecdadımızın, şehitlerimizin, bizlere emaneti olan Erzurum, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni koruma gibi milli bir görevi de üstlenmesi, şüphesiz her Erzurumlu için taşıma şerefine ulaşacağı en büyük payedir, gururdur, onurdur. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatanlarını, canlarından aziz bilen şehitlerimizi de saygı ve rahmetle anıyoruz.
 Bu günün aynı zamanda İstiklal Marşımızın kabul günü oluşudur. İstiklal Marşı,milletimizin millî benliğinin bir fihristidir. İstiklal Marşı;imanlı göğüslerin çelik duvarlardan daha güçlü olduğunun, inanan bir milletin Allah'tan başkasına boyun eğmeyeceğinin ve yok edilemeyeceğinin destanıdır. Bu vesile ile İstiklal Marşımızın kabul edilişinin 103’üncü yılını da kutluyor, milli şairimiz merhum Mehmet Akif Ersoy’u da rahmet, minnet ve şükranla yad ediyorum.”

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25