Tortum Belediye Başkanı Yiğider'den 23 Nisan Mesajı

Tortum Belediye Başkanı Yiğider'den 23 Nisan Mesajı
“Milli irade en güçlü teminat”

Tortum Belediye Başkanı Muammer Yiğider, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının millet iradesinin en güçlü ifadesi olduğunu vurguladı. Yiğider, 23 Nisan’ın hem tarihî bir dönüm noktası hem de çocuklara emanet edilen bir gelecek vizyonu taşıdığını belirtti.
Başkan Yiğider, mesajında 23 Nisan 1920’nin Türk milletinin kendi kaderini tayin etme iradesini ortaya koyduğu en önemli tarihlerden biri olduğuna dikkat çekti. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılmasıyla birlikte milletin yönetimde söz sahibi olduğunu ifade ederek:
“Milli Mücadeleye önderlik eden bir ruh ile 23 Nisan 1920’de açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi; Cumhuriyetimizin ve demokrasimizin en büyük teminatı olmuştur. Milli irade en güçlü teminat, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu anlamlı günü çocuklara armağan etmiştir. Bu bayramda, bütün insanlığa barış dolu aydınlık bir gelecek çağrısı yükselmektedir. Bu çağrıda, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve Türkiye Büyük Millet Meclisimizin ilk Başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün gür sesi vardır.
İnanıyorum ki, bütün çocuklarımız bu çağrıdaki ruh ve şuurla geleceğin müreffeh Türkiye'sini inşa edecek, huzur ve barış içinde bir dünyanın kurulmasında önemli roller üstleneceklerdir. Bizler de göreve geldiğimiz gün itibariyle çocuklarımıza yönelik hizmetlerimizi önemsiyoruz. Geleceğimizin teminatı olan ve gözleri her zaman pırıl pırıl parıldayan çocuklarımızın bundan sonraki süreçte de yanlarında olmaya devam edeceğimizi belirtmek istiyorum.
Bu duygu ve düşüncelerle bağımsızlığın ve milli egemenliğimizin sembolü olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 106. açılış yıldönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, tüm dünya çocuklarının huzur ve barış içinde yaşamasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.