• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Erzurum 12 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C

Tünel yapıldı, Pirinkayalar'a ilgi azaldı

Tünel yapıldı, Pirinkayalar'a ilgi azaldı
Erzurum’u Karadeniz’e bağlayan Uzundere ilçesi yol güzergahı üzerinde bulunan Pirinkayalar Geçidi, yapılan tünel ile birlikte cazibesini kaybetmeye başladı.

Geçit vermeyen ve beraberinde zorlukları da getiren birçok geçide yapılan devasa tüneller, ulaşım noktasında ciddi rahatlıklar getiriyor. Ancak bu tüneller bazı yerlerde doğal güzelliklerin de gündemden düşmesine neden olabiliyor. Erzurum'un Uzundere ilçesinde bulunan Pirinkayalar Geçidi de bunlardan birisi. Geçtiğimiz yıl bu noktada tünel yapılmasıyla birlikte eski yol unutulmaya başladı. Erzurum’dan Karadeniz’e geçiş noktalarından birisi olan Uzundere yolu üzerindeki muhteşem manzaralar tünelin hizmete girmesiyle ile birlikte neredeyse unutuldu. Üstelik Türkiye'nin en geniş ve en uzun göl tabanlı cam terası da bu güzergahta yer alıyor. Daha önce binlerce turiste ev sahipliği yapan Pirinkayalar Geçidi ve seyir terası, artık eskisi kadar ilgi görmüyor. Bölgenin tekrar keşfedilmesi ve turistlerin ilgisini çekmesi için gereken tanıtım çalışmalarının yapılması isteniyor.

Pirinkayalar Geçidi, Tortum Gölü'nün muhteşem manzaralarına sahip
Pirinkayalar Geçidi, Erzurum'un Uzundere ilçesinde yer alıyor ve Doğu Anadolu Bölgesi'nin doğal güzelliklerinden birisi olarak ifade ediliyor. Yol geçmişte Doğu Anadolu'yu Batı Anadolu'ya bağlayan önemli bir geçiş noktasıydı. Pirinkayalar Geçidi, özellikle Tortum Gölü'nün muhteşem manzaralarına sahip. Yol boyunca seyahat edenler, gölün berrak sularının yanı sıra çevresindeki dağların büyüleyici manzaralarını görebiliyor. Yol üzerinde bulunan Türkiye'nin en geniş ve en uzun göl tabanlı cam terası, ziyaretçilere eşsiz bir deneyim sunuyor. Burada ziyaretçiler ayaklarının altındaki gölün derinliklerini görmek mümkün olur. Pirinkayalar Geçidi, doğa sporları tutkunları için de önemli bir destinasyon olarak gösteriliyor. Burada ziyaretçiler yürüyüş yapma, dağ bisikleti sürme ve doğanın tadını çıkarma fırsatı bulabiliyor.

"İnsanları bu güzellikleri yaşamaya davet ediyoruz"
Pirinkayalar Tüneli'nin açılmasıyla birlikte, bu yolun popülerliğinin azaldığını belirten işletmeci Harun Han, "Burası gerçek seyir zevki veren bir alan. Misafirlerimiz hayran kalıyor. Türkiye olduğuna inanamıyorlar. Adrenalin ve doğa severler için, yaban hayatına merak duyanlar için vazgeçilmez deneyimler sunuyor. Bölgenin tanıtımına yeniden odaklanmak ve turistlerin dikkatini çekmek için çeşitli tanıtım kampanyaları ve etkinlikler düzenlenmesi gerekebilir. Bu muazzam doğal güzellikleri keşfetmek isteyenler için hâlâ büyük bir potansiyel bulunuyor. Tünele rağmen insanları hem seyir terası, hem göl manzarası hem de diğer güzellikleri yaşamak için davet ediyoruz" dedi.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25