Türkiye’de sadece 2 tane var! O Mustang Erzurum’da
Yaklaşık 55-60 milyon lira değer biçilen koleksiyonda, Türkiye’de yalnızca iki tane bulunduğu belirtilen 1968 model Ford Mustang de yer alıyor.
Erzurum’da yaşayan Burak Arpacık, babasından miras kalan klasik otomobil merakını yıllar içinde büyüterek 11 araçlık bir koleksiyon oluşturdu. Pasinler ilçesi yolu üzerindeki bir fabrikada bulunan koleksiyonda, 1959 ile 1978 yılları arasında üretilen farklı marka ve modellerde klasik otomobiller bulunuyor.
Mustang, Chevrolet, Mercedes ve Buick gibi markaların yer aldığı koleksiyonun toplam değerinin yaklaşık 55-60 milyon lira olduğu belirtildi. Farklı renkleri, tasarımları ve teknik özellikleriyle dikkat çeken araçlar, klasik otomobil tutkunlarının ilgisini çekiyor.
Erzurum’daki koleksiyonda 1968 model Ford Mustang de var
Burak Arpacık’ın garajında iki kapılı, otomatik vitesli ve V8 motorlu klasik otomobiller bulunuyor. Koleksiyonun öne çıkan araçları arasında, geçmişte Adanalı bir milletvekilinin makam aracı olarak kullanıldığı belirtilen 1962 model Chevrolet Impala da yer alıyor.
Koleksiyondaki en dikkat çekici otomobillerden biri ise 1968 model Ford Mustang. Erzurum Klasik Arabalar Kulübü Başkanı Mehmet Sadık Körükler, dünyada 3 bin 88 adet üretildiği belirtilen bu modelden Türkiye’de yalnızca iki tane bulunduğunu, araçlardan birinin Erzurum’daki koleksiyonda yer aldığını söyledi.
Klasik otomobillerin değerini ne belirliyor?
Yaklaşık 10 yıldır klasik otomobillerle ilgilenen Arpacık, araçlarını zaman içinde bir araya getirirken otomobillerin orijinalliğini korumaya özen gösteriyor.
Klasik otomobillerin değerinde üretim sayısı, orijinallik, aracın geçmişi ve mevcut kondisyonu önemli rol oynuyor. Özellikle nadir bulunan, iki kapılı ve belirli teknik özelliklere sahip modeller koleksiyonerlerin ilgisini çekiyor.
“Araçların fiyatı paha biçilemez”
Klasik otomobillere olan ilgisinin babasından geldiğini belirten Burak Arpacık, koleksiyonundaki araçlara düzenli olarak baktığını söyledi.
Arpacık, “Bana babamdan kalan bir merak. Babamın da benden önce klasik araçlara ilgisi vardı. Ben de ondan devraldım. Kendi çabalarımızla arabalarımıza düzenli bir şekilde bakıyoruz. Yaklaşık 10 yıldır klasik araçlara merakım var. Bana göre araçların fiyatı paha biçilemez. Sonuçta hepsinin farklı bir anısı, farklı bir hikâyesi var” dedi.
Koleksiyonun toplam değerinin yaklaşık 55-60 milyon lira olduğunu ifade eden Arpacık, favori aracının Chevrolet Corvette Stingray olduğunu belirtti.
“Türkiye’de sadece iki tane var”
Erzurum Klasik Arabalar Kulübü Başkanı Mehmet Sadık Körükler de koleksiyonda altı farklı markaya ait, 1959-1978 model yılları arasında üretilmiş 11 otomobil bulunduğunu söyledi.
Araçların yaklaşık yüzde 80’inin iki kapılı modellerden oluştuğunu belirten Körükler, bu özelliğin klasik otomobil meraklıları açısından önemli olduğunu ifade etti.
Koleksiyonda farklı geçmişlere sahip otomobiller bulunduğunu dile getiren Körükler, geçmişte bir Adana milletvekilinin makam aracı olarak kullanıldığı belirtilen Chevrolet Impala’nın yanı sıra, Türkiye’de yalnızca iki örneği bulunduğu ifade edilen 1968 model Ford Mustang’in de garajda yer aldığını kaydetti.


Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.