• BIST 8772.38
  • Altın 2999.711
  • Dolar 34.2398
  • Euro 37.0657
  • Erzurum 3 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C

Tyb'den Tebriz Teşekkürü

Tyb'den Tebriz Teşekkürü

Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Rıdvan Canım, 22 Haziran 2012 tarihinde başlayan Erzurum-Tebriz uçak seferlerinin memnuniyet verici olduğunu söyledi.
Canım konuyla ilgili olarak şunları söyledi: "Son yıllarda Erzurum'un hızla bir dünya kenti olma yolundaki yükselişine tanık oluyoruz. Şunu rahatlıkla söyleyebiliriz ki; Erzurum son 10 yıl içerisinde belki Cumhuriyet tarihinin en bereketli dönemini yaşamaktadır. Bu silkiniş ve bu uyanış beraberinde mutluluk verici bir değişimi getirmiştir. Erzurum-Tebriz uçak seferlerinin başlaması bir rüyanın gerçek olmasıdır elbette.. Ancak ben bu gelişmelerin daha da ötesine geçileceğine; bu atılımla birlikte Erzurum'un kısa sürede ülkenin Rusya'ya ve bütün Orta Asya'ya açılan bir kapısı haline geleceğine inanıyorum. ve yine şuna da gönülden inanıyorum ki bu uçak seferleri kardeş topluluklar ve soydaşlarımızla aramızdaki mesafeleri kapatacak, gönül köprülerini yeniden inşa edecektir. Bugün Tebriz, belki yarın Bakü, Tiflis, Aşkabad, Taşkent, Astana, Bişkek, kısacası bugüne kadar hayalini kurduğumuz coğrafyaların Erzurum'la kucaklaşmasına vesile olacaktır. Aslında millet olarak yıllardır özlediğimiz, hasretini çektiğimiz bir tablodur bu.. Gerek ticari anlamda, gerekse tarihi -kültürel ve turistik anlamda büyük bir buluşmanın arefesinde olduğumuzu düşünüyorum.
Erzurum Havalimanı'nın uluslar arası bir meydan kimliğine bürüneceği günlerin yakın olduğuna da inanıyorum. Bu vesileyle başta Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, Sağlık Bakanımız Prof.Dr. Recep Akdağ'a, değerli milletvekillerimize, THY Genel Müdürü Temel Kotil Beyefendi'ye, Sayın Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk'e; sürece katkı sunan herkese şükranlarımızı sunuyor, Erzurum-Tebriz seferlerinin ülkemize ve şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum."


  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25