• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Erzurum 16 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Vahdet Nafiz Aksu Yazdı...

Vahdet Nafiz Aksu Yazdı...

temp

Büyük Milletlerin tarihinde büyük zaferler de vardır, yenilgiler ve hezimetler de. Bir ulu çınar gibi tarihin derinliklerine sağlam köklerle bağlı milletleri, köksüz ağaçlar misali tarihin toprağından söküp atamazsınız. Ancak dallarını keser, budarsınız. Kök sağlamsa o çınar yeniden yeşerir, yeniden canlanır.

***
Otuz Ağustos, bir ulu çınarın yeniden yeşerişi, bir milletin yeniden doğuşudur. Milletin içinden çıkan bir ordunun, millettin meclisi yönetiminde yürüttüğü büyük bir mücadeledir. Milletten yetki ve güç alan  Mustafa Kemal'in, kahraman silah arkadaşlarıyla Türk tarihine armağan ettiği büyük bir zaferdir.

Meşakkatli bir hazırlık  sürecinin ardından, Gazi Mustafa Kemal'in başkomutanlığını yaptığı ordumuz, 26 Ağustos 1922'de düşmana saldırdı. Bir saat içinde düşman mevzileri ele geçirildi. 30 Ağustos'ta düşman çember içine alındı. Sağ kalanlar esir alındı. Esirler arasında Yunan Başkomutanı Trikopis'te vardı.

***
Vatanın korunması için güçlü bir orduya ihtiyaç var. Güçlü bir ordu, güçlü devletle, güçlü ekonomiyle, güçlü toplumsal yapıyla mümkün. Amaçlarını, ideallerini kaybetmiş; kültürel, ahlaki, siyasi yozlaşmayla karşı karşıya kalmış milletlerin güçlü ordusu olabilir mi?

Üretmeyen, borçla geçinen, teknolojik gelişmelerden uzak, milli ve manevi hasletlerini yitirmiş bir milletin vücuda getirdiği devlet; ordusunu donatamaz, giydiremez, eğitemez hale gelir.Eğer milletin birlik beraberliğine etnik fitne, bölücülük, terör musallat olmuşsa ulu çınarın içten içe çürümesi, kuruması tehlikesi baş göstermiş demektir.

***

Kutladığımız zafer haftasının önemini yeterince idrak edebilmek için tarihi gerçekleri hatırlamamız lazım. Anadolu’yu bize yurt kılan, sonra milletimizi birkaç kez cihangir yapan zaferlerimizi de iyi tahlil edebilmeliyiz, milyonlarca kilometrelik toprağı kaybedişimizin nedenlerini de…
***
Türkiye’nin sıçrama asrı olmaya aday 21. Yüzyılda, Türk ve Kürt aynı bayrak altında, aynı büyük hedeflere birlikte koşacak. Bilimde, teknolojide yeni zaferlere yelken açacağız. Türkiye Cumhuriyeti, geleceğin büyük küresel gücü olduğunda… Bunun şeref ve gururunu birlikte taşıyacağız… Bugün… Yarın ve hiçbir vakit… İç ve dış düşmanlarımızı sevindirecek zafiyetler sergilemeyeceğiz, buna öncelikle bizler, yani Türk ve Kürtler izin vermeyeceğiz... Eşkıya aramıza giremeyecek, kanlı katiller kardeşlik mayamızı bozamayacak.

Güçlü bir devletimiz, kökü mazide gözü atide asil bir milletimiz; devleti koruyup kollama kudretine sahip, teknoloji ile barışık, AR-GE çalışmalarını başarıyla yürüten, bilişimi en etkin biçimde kullanan, disiplinli bir ordumuz var. Milli devleti, milli egemenliğe, demokrasiye tabi bir anlayışla kıyamete kadar koruyacak olan bu güçle övünüyoruz.

Bu duygularla, büyük milletimiz ve şanlı ordumuzun Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Gününü kutluyoruz.

yazının tamamını okumak için tıklayınız:
*

***
http://vahdetnafizaksu.net/makyaz.asp?hno=395


  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25