• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Erzurum 9 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Vali Çiftçi, İlçe Ziyaretleri Kapsamında İspir’de

Vali Çiftçi, İlçe Ziyaretleri Kapsamında İspir’de
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, birtakım incelemelerde bulunmak üzere İspir’e gitti.

İspir’de İlçe Kaymakamı Ahmet Salih Poçanoğlu ve Belediye Başkanı Ahmet Coşkun’un karşıladığı Vali Çiftçi’ye, ziyarette; İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Metin Düz, İl Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, İl Tarım ve Orman Müdürü Alpaslan Kenger, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız ve ilçe kurum yöneticileri eşlik etti.
Kaymakam Poçanoğlu’dan ilçede yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Çiftçi, ardından İspir Nevzat Köseoğlu İlçe Halk Kütüphanesi’ni gezdi. Kütüphanede bulunan öğrencilerle bir süre sohbet eden Vali Çiftçi, Fazilet Dağcı Çığlık Konferans Salonunda, İspir Belediye Başkanlığının yapmış olduğu çalışmaların anlatıldığı bilgilendirme sunumuna katıldı. Sunum sonrası İspir Belediyesi Kent ve Sanat Müzesinde, Uluslararası 5-6. Plastik Sanatlar Çalıştayı kapsamında hazırlanan sergide; resim, heykel ve İspir yeşili taş işleme sanat eserlerini inceledi. İspir Müftülüğü 4-6 yaş Merkez Kur’an Kursu öğrencileriyle bir araya gelen Vali Çiftçi, burada kurs öğrencilerine çeşitli hediyeler verdi.
Kültürel miras koruma altına alındı
Vali Mustafa Çiftçi, 12. yüzyılda İlhanlılar tarafından yapılan ve restorasyonu devam eden İspir Kalesi’nde incelemelerde bulundu. Kale Camii ve Trabzon Rum İmparatorluğu döneminden kalan kilise kalıntılarından oluşan bölgeyi gezen Vali Çiftçi, zaman içerisinde tahrip olan tarihi yapıların restorasyonu için gerekli projelerin hazır olduğunu ve hava şartlarının düzelmesinden sonra çalışmalara devam edileceğini söyledi.
Ziyaret kapsamında İspir Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığını ziyaret eden Vali Mustafa Çiftçi, akşam saatlerinde ilçeden ayrıldı.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25